Bachelor of Science in Computer Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Computer Engineering (CE) is een studiegebied dat de fundamentele principes, methoden en moderne tools voor het ontwerp en de implementatie van computersystemen omvat. Dit veld omvat en overbrugt onderwerpen in zowel elektrotechniek (EE) als informatica (CS). Technologische vooruitgang leidt tot kleinere en krachtigere computersystemen die doordringen in een breed scala aan toepassingen, van communicatiesystemen tot consumentenproducten en gewone huishoudelijke apparaten. Een Bachelor of Science (BSc) in het CE-programma moet een evenwichtig perspectief bieden op zowel hardware- als software-elementen van computersystemen, en op hun relatieve ontwerpafwegingen en toepassingen.

Engineers discuss sustainable farming solutions

Doelstellingen van het programma

 • De afgestudeerden van het programma moeten computertechniek kunnen beoefenen om de VAE-industrieën, overheidsinstanties en internationale industrieën te dienen.
 • De afgestudeerden van het programma moeten de nodige achtergrond en technische vaardigheden hebben om professioneel te werken op een of meer van de volgende gebieden: VLSI-ontwerp, embedded systemen, netwerktechniek en robotica.
 • Binnen enkele jaren na het afstuderen zouden onze alumni een succesvolle carrière in een computertechniek gerelateerd veld moeten hebben opgebouwd, effectief leiden of deelnemen aan interdisciplinaire engineeringprojecten en zich voortdurend moeten aanpassen aan veranderende technologieën.
 • De afgestudeerden van het programma moeten voorbereid zijn op toelating tot top graduate-programma's, met een hogere graad in engineering en aanverwante disciplines.
 • De afgestudeerden van het programma moeten goed voorbereid zijn op persoonlijk en professioneel succes met bewustzijn en toewijding aan ethische en sociale verantwoordelijkheden, zowel als individuen als in teamomgevingen.

Programma leerresultaten

Na succesvolle afronding van dit programma kunnen studenten:

 • PLO-1. Identificeer, formuleer en los complexe technische problemen op door principes van engineering, wetenschap en wiskunde toe te passen.
 • PLO-2. Pas technisch ontwerp toe om oplossingen te produceren die voldoen aan gespecificeerde behoeften, rekening houdend met volksgezondheid, veiligheid en welzijn, evenals mondiale, culturele, sociale, ecologische en economische factoren.
 • PLO-3. Communiceer effectief met een breed publiek.
 • PLO-4. Erken ethische en professionele verantwoordelijkheden in technische situaties en maak weloverwogen oordelen, die rekening moeten houden met de impact van technische oplossingen in mondiale, economische, ecologische en maatschappelijke contexten.
 • PLO-5. Effectief werken in een team waarvan de leden samen leiderschap bieden, een samenwerkingsomgeving en een inclusieve omgeving creëren, doelen stellen, taken plannen en doelstellingen halen.
 • PLO-6. Ontwikkel en voer geschikte experimenten uit, analyseer en interpreteer gegevens en gebruik technische oordeelsvorming om conclusies te trekken.
 • PLO-7. Verwerven en toepassen van nieuwe kennis indien nodig, met behulp van geschikte leerstrategieën.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions ... Lees meer

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions in government, industry, commerce, and all business areas throughout the region. Lees Minder