Bachelor of Science in Geosciences

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De afdeling Geowetenschappen aan de Mansfield University is een dynamisch en groeiend programma met ongeveer 175 niet-gegradueerde studenten majors in acht verschillende academische concentraties.

Onze BS in Geosciences biedt afgestudeerden een brede opleiding over geowetenschappelijke onderwerpen, plus geeft studenten de mogelijkheid om zich te concentreren op een specifiek interessegebied door een van de vijf concentraties te kiezen:

Milieukunde

De concentratie in milieuwetenschappen is een breed opgezet curriculum dat is ontworpen om studenten voor te bereiden op instapniveau in een verscheidenheid aan milieugerelateerde technische loopbanen. De mate biedt studenten een grondige opleiding in de fundamentele wetenschappen van het milieu en de toepassing van wetenschappelijke principes bij de analyse van milieuproblemen. Bijzondere nadruk wordt gelegd op de verwerving van praktische, op het veld gebaseerde vaardigheden en kennis die studenten wenselijk maken op de arbeidsmarkt.

Afgestudeerden behalen meestal loopbanen als wetenschappers in milieubeoordeling, instandhouding, regelgeving en handhaving, en vinden banen in alle aspecten van de publieke, private en overheidssector. Ze zijn in dienst bij parken, adviesbureaus, provinciale bodem, water- en landbouwagentschappen, bedrijven voor vaste en gevaarlijke afvalstoffen, planningsbureaus en bedrijven in verband met de aardgasindustrie, om er maar een paar te noemen. Het programma beveelt ook stages aan, die studenten voorbereiden om het personeelsbestand te betreden of geavanceerde graden op graduate niveau na te streven.

Geologie

De BS in Geowetenschappen met een concentratie in de geologie bereidt studenten voor op een verscheidenheid van loopbaan- en post-graduate paden in geologische en milieuwetenschappen, bedrijven en onderwijs, evenals de overheid en openbare dienstverlening. Studenten die afstuderen met deze graad kunnen een loopbaan nastreven in milieuadvies, geologische engineering, bedrijfs- en minerale hulpbronnen en de petroleumindustrie. Succes in deze functies vereist de ervaring om gegevens te verzamelen en te beoordelen op buitenterreinlocaties, de mogelijkheid om technische gegevens over te dragen aan partners in zowel mondelinge als schriftelijke vorm, en de mogelijkheid om geologische gegevens in kaarten, grafieken en andere grafische formaten te presenteren en te interpreteren .

Dit programma is bedoeld om studenten een basiskennis te bieden van de huidige geologische principes, geologische en geografische gegevensverzamelingsmethoden, basisgegevensevaluatie en rapportvoorbereidingsvaardigheden, en hands-on ervaring in geologisch onderzoek en professionele praktijken.

Geografische informatiewetenschap

Hou je van kaarten? Houd je van grafisch ontwerp, maar heb je niet echt interesse in adverteren? Vind je het leuk om met computers te werken, maar wil je geen hoofdvak in de computerwetenschappen worden? Heb je je gerealiseerd dat je deze interesses kunt toepassen in een carrière in het maken van kaarten, beter bekend als "cartografie"? De BS in Geowetenschappen (nadruk op geografische informatiewetenschap en -technologie) kan je voorbereiden op een carrière op dit gebied.

Mapping Technology is een combinatie van cartografische en geografische informatiesystemen. Het programma op Mansfield biedt een sterke achtergrond in kaartontwerp en compilatie, evenals een goed begrip van gegevensbeheer en een introductie tot programmeren. Het curriculum vereist cursussen in kaartlezen en interpretatie van de luchtfoto, teledetectie, GIS en cartografie. Afgestudeerden van dit programma werken voor ingenieursbureaus, kaartenbureaus en lokale en regionale overheidskantoren.

GIST-studenten werken in een modern, platformonafhankelijk computerlab dat is gereserveerd voor het gebruik van geowetenschapsstudenten. 24/7 beschikbaar voor onze majors, de 26 werkstations hebben Windows 7, beschikken over volledige licentiestatus voor de ArcGIS 10.3-software van ESRI en zijn gekoppeld aan een speciale bestandsserver. Het labo is ook uitgerust met een scanner, printers en een 3D-printer. Studenten hebben ook toegang tot andere apparatuur voor veldtoewijzing, waaronder onbemande luchtvaartuigen, GPS-eenheden, een Trimble Total Station en meer. Instructie met behulp van deze apparatuur biedt studenten met ruime ervaring in kaartcompilatie en productie. Studenten die het GIST-programma voltooien, hebben vele uren intensieve computerervaring in een laboratorium dat is ontworpen om een ​​professionele cartografische omgeving na te streven.

Watershed Management

Problemen met betrekking tot waterverontreiniging - waaronder afvloeiing van landbouwproducten, zuureminerolafvoer, industriële lozingen, overstromingen en watertekorten, stroomrestauratie en ontoereikende rioolwaterzuivering - halen de krantenkoppen voor hun toenemende belang als stroomgebieden worden geconfronteerd met groeiend gevaar.

Maak je je zorgen over deze problemen? Wil je een verschil maken in hoe ze zijn opgelost? Ben je op zoek naar een carrière met een sterke component buitenshuis? Als dat zo is, kan Watershed Management het loopbaantraject bieden waarnaar u op zoek bent. Omdat overheidsinstanties en particuliere organisaties deze problemen aanpakken, is een van de dingen die ze nodig hebben goed getrainde medewerkers die weten over stroomgebieden en hoe ze te beheren.

Ons programma in Watershed Management is ontworpen om u voor te bereiden op instapniveau of voor een graduate school. Het is interessant, interdisciplinair en uitdagend. Je volgt cursussen in de biologie, scheikunde, geologie, geografie en regionale planning, evenals de kernklassen in stroomgebiedbeheer (zoals herstel van stroomgebieden, wetlands, stroomgebiedethiek en -wetgeving en beheer van stroomgebieden). Daarnaast raden we je ten zeerste aan om een ​​stage te voltooien bij een overheidsinstantie of particuliere organisatie.

Mansfield University is een bijzonder geschikte locatie voor dit programma. Waarom? Alle onderstaande zaken bevinden zich in onze provincie: diverse waterchemie; zuurmijnen drainage beïnvloedde stromen en demonstratieprojecten om hun effect te verminderen; gevarieerd landgebruik, gesteente en geologische structuur; meerdere projecten voor overstromingsbeheer / waterbeheer; grens tussen vergletsjerde en niet-verglaasde landschappen; Army Corps of Engineers, US Geological Survey, Pennsylvania Department of Environmental Protection en lokale stroomgebieden zijn allemaal actief in de buurt; een deel van het stroomgebied van de Chesapeake Bay, een focus van veel onderzoek en herstelwerkzaamheden; en, nutriëntbelasting van sommige stromen uit intensieve landbouw. Kortom, ons graafschap is een ideaal buitenlaboratorium voor de studie van stroomgebiedbeheer en de faculteit in onze afdeling zal u dit voorstellen.

Outdoor recreatie en leiderschap

De landelijke omgeving van het Mansfield University Tioga County, Noord-centraal Pennsylvania, biedt vele voordelen voor de student die geïnteresseerd is in Outdoor Recreation Leadership. Het gebied omvat gevarieerde en alle seizoenen recreatiemogelijkheden; bestaande recreatieaanbieders; nabijgelegen staatsparken, staatsbossen en staatsspelletjes; en een reputatie als eersteklas outdoor vakantiebestemming, alle attributen die belangrijke hulpmiddelen bieden en substantiële training in het veld mogelijk maken. Van bijzonder belang is Pine Creek Gorge, de "Grand Canyon" van Pennsylvania, op ongeveer 20 mijl van de campus en is een geweldige plek om te kanoën, kajakken, wildwatervaren, wandelen, fietsen en langlaufen.

Het programma in Outdoor Recreation Leadership is ontworpen om u een mix van klaslokaal en ervaringsgericht leren te bieden. Naast de vereiste op recreatie gerichte kernklassen, worden leiderschapstrainingen en praktische geografische vaardigheden zoals GIS ook benadrukt. Het programma omvat ook ondersteunende cursussen in Business, Geology, Watershed Management, Wilderness First Aid, Travel and Tourism en Leadership Studies. Een stage / practicum of vergelijkbare werkervaring wordt ten zeerste aanbevolen. Bevat dit programma veel training? Ja. Verwacht het programma veel van jou? Ja. Maar we denken niet dat je het op een andere manier zou willen!

Mogelijke loopbaantrajecten zijn onder andere een outdoor-avonturengids, parkwachter, milieu-tolk, directeur jeugdkampen, ecotoerisme, werken met risicovolle jongeren, openluchtgeoriënteerde resorts, civic recreation-afdelingen en het openen van je eigen recreatiebedrijf.


Hoewel sommige programma's van Mansfield University zijn ontworpen om studenten voor te bereiden op het voldoen aan de vereisten van Pennsylvania inzake licentieverlening / certificering, garandeert dit niet de compatibiliteit ervan met de vereisten voor buiten de staat. Kandidaten die solliciteren op de programma's van Mansfield met als doel licentiestatus of certificering na te streven in andere staten dan Pennsylvania, moeten zich bewust zijn van de professionele licentievoorwaarden in die staten. Huidige studenten die van plan zijn buiten het Pennsylvania veldervaringen op te doen, moeten zich ook bewust zijn van de vereisten van andere staten. Controleer de licentievereisten per beroep en staat

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Mansfield University of Pennsylvania Welcomes You! Founded in 1857, Mansfield University combines the best qualities of a small liberal arts college with the resources of a comprehensive public univer ... Lees meer

Mansfield University of Pennsylvania Welcomes You! Founded in 1857, Mansfield University combines the best qualities of a small liberal arts college with the resources of a comprehensive public university. We currently enroll about 2000 students who can choose from 40 degree programs and 47 minor programs. Lees Minder