Bachelor of Science in Informatiebeveiliging

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Met snelle vorderingen in de computertechnologie in het afgelopen decennium en de buitengewone groei van het internet, is de wereld steeds meer met elkaar verweven en steeds complexer en kwetsbaarder geworden. Bedrijven, bedrijven en overheden leveren alle inspanningen die nodig zijn om de veiligheid en integriteit van hun systemen te waarborgen.

Het programma heeft een praktisch accent dat studenten voorbereidt op een carrière die gedetailleerde kennis van technische beveiligingsvraagstukken vereist. Studenten zullen kunnen begrijpen hoe computersystemen worden ontworpen, beveiligd en geëvalueerd. Het curriculum biedt tal van specialisaties, waaronder het beveiligen van netwerken en geallieerde infrastructuur, het beveiligen van applicaties en databases, audits van informatiesystemen, bedrijfscontinuïteitsplanning en forensische praktijken.

Baanperspectieven

Afgestudeerden kunnen werken als technisch beveiligingsadviseurs of informatiebeveiligingsanalisten, beheerders of architecten in bedrijven, overheidsinstellingen, banken, zorgeenheden, voor e-commerce of de defensiesector.

Afgestudeerden van deze programma's kunnen werkgevers helpen bij:

 • Risico- en kwetsbaarheidsbeoordeling van IT-systemen van een organisatie
 • Selectie, configuratie en gebruik van geschikte technische oplossingen en componenten voor het beschermen van informatiemiddelen
 • Forensische analyse van verschillende soorten computerapparatuur en opslagmedia
 • Implementatie van IT-beveiligingsregels en -normen
 • Beperking en beheer van bedreigingen voor informatiesystemen

Toelatingseisen

 • Erkend algemeen opleidingsdiploma of het equivalent daarvan.
 • Engelse taalvaardigheid gelijk aan IELTS 5.5 of TOEFL-iBT 65.

Kandidaten die geen officiële IELTS- of TOEFL-scores hebben, zijn verplicht om MCBS Engelse plaatsingstest af te leggen. Op basis van de scores behaald in deze test, mogen studenten beginnen met hun credit cursussen of zich inschrijven in het basisprogramma.

Programmastructuur

Duur: elke bachelordiploma vereist ongeveer 8 semesters of 4 jaar

Totaal aantal credits: 120

Programma levering: 12-15 credits per normaal semester en 6 credits per zomersemester

Stage: plaatsing op een stage van 3 maanden

Cursussen: behalve cursussen die nauw verwant zijn aan het onderwerp van het programma, volgen de studenten algemene cursussen (59 studiepunten):

 • Communicatievaardigheden: 12 studiepunten
 • Geesteswetenschappen: 9 studiepunten
 • Sociale wetenschappen: 9 studiepunten
 • Wiskunde en wetenschappen: 17 studiepunten
 • Algemene zakelijke vereisten: 9 credits
 • Gratis keuzevakken: 3 studiepunten

"Het programma bereidt studenten voor op succesvolle en productieve carrières als beveiligingsprofessionals in zowel de industrie als de overheid. Informatiebeveiliging is een kritieke kwestie die moet worden aangepakt om de juiste beveiligingsexperts voor de toekomst te ontwikkelen. in de expertise van identificatie, detectie en preventie van kwetsbaarheid en exploitatie van informatiesystemen ".

Dr. Basant Kumar, afdeling Wiskunde

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Modern College of Business and Science (MCBS) in the Sultanate of Oman is a private College licensed by the Ministry of Higher Education and established in 1996. In 2004, MCBS sought institution a ... Lees meer

The Modern College of Business and Science (MCBS) in the Sultanate of Oman is a private College licensed by the Ministry of Higher Education and established in 1996. In 2004, MCBS sought institution and program accreditation to offer Bachelor Degrees in Oman. MCBS was successful in its application and based on the strength of its submission, the College was provisionally accredited by the Accreditation Council of the Sultanate of Oman to offer Associate and Bachelor Degrees. The College offers educational programs to meet the needs of individual students as well as the needs of the business and industrial communities. Lees Minder