Bachelor of Science in Mechanical Engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Of het nu uw doel is om de energiesector vooruit te helpen, openbare watersystemen te ontwerpen of toezicht te houden op de productie van apparatuur en producten, St. Ambrose University heeft een programma om u te helpen uw doelen te bereiken.

Onze afgestudeerden werken bij Accenture, ExxonMobil, Genesis Health System, Boeing Charleston, Deere

IN EEN OOGOPSLAG

SAU werd 5e geëvalueerd in College Consensus '(2018) overzicht van beste hogescholen en universiteiten in Iowa, en 13e in de categorie Beste regionale universiteiten-Midwest, gebaseerd op een gemiddelde van gepubliceerde ranglijsten en studentrecensies. Geclassificeerd als 38e (gelijkspel) door US News

Ambrose voordelen

 • Uitgebreid hands-on onderzoek
 • Uitzonderlijke Lab-voorzieningen
 • Persoonlijke aandacht: Faculteit Focus op jou

Ons rigoureuze, maar dankbare Mechanical Engineering-programma biedt praktische praktijkervaring. Je wordt begeleid door een deskundige en betrokken faculteit en krijgt vaardigheden die je een gewild item op het personeel maken.

St Ambrose University is een erkend College of Distinction voor het naleven van succesvolle resultaten, geweldig lesgeven, het creëren van een levendige community en het opleiden van geëngageerde studenten.

St. Ambrose Fall Drone Tour van St. Ambrose University op Vimeo.

accreditatie

De St. Ambrose industriële en mechanische engineering-programma's zijn geaccrediteerd door de Engineering Accreditation Commission van ABET (www.abet.org).

Wat zal ik leren?

Werktuigbouwkunde gebruikt een combinatie van menselijke, materiële en economische middelen om oplossingen te bieden voor problemen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd. Als toegepaste wetenschap richt het zich op ontwerp, ontwikkeling, productie, beheer en besturing van technische systemen. Cursussen omvatten technisch ontwerp, materiaalkunde, productieprocessen, thermodynamica, vloeistofmechanica en besturingstheorie.

St. Ambrose is de enige universiteit in de Quad Cities-regio die dit diploma biedt. Als u een duale major wilt hebben in Industrial Engineering, bieden we dat programma ook aan.

Voltijdstudenten verdienen over het algemeen de dubbele major in 4,5 jaar (of minder) en we geven part-time studenten tot acht jaar de tijd om een ​​van de engineering-programma's af te ronden. Wat je ook kiest, je zult nauw samenwerken met de betrokken faculteit, die je een echte opleiding geeft in en buiten het klaslokaal.

Waarom kiezen voor SAU Engineering?

Onze focus op Liberal Arts maakt ons anders dan elke andere technische school. Ja, je leert hier dezelfde wiskunde, wetenschap en analytische vaardigheden, maar je leert ook kritisch te denken, te communiceren, in teams te werken en het vermogen te krijgen om te zien hoe en waar je in de grotere wereld past. Dit zijn troeven die regionale en nationale werkgevers zoeken voor nieuwe aanwervingen, en zij vertellen ons dat onze studenten uitblinken in die gebieden. Dat zou kunnen zijn waarom 99% van onze huisstudenten een baan hebben opgesteld voordat ze afstuderen.

De inschrijving voor onze engineeringprogramma's is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld, van 50 studenten in 2009 tot meer dan 150 dit jaar. Dat is veel groei, maar toch blijven we een kleine afdeling die toegewijd is om je persoonlijke aandacht te geven. Ons doel is om ingenieurs op te leiden, geen persoonlijke onderzoeksprojecten uit te voeren. En je zult les krijgen van Ph.Ds, niet van onderwijsassistenten.

Onze engineeringprogramma's worden zeer geprezen en gesteund door regionale werkgevers die stageplaatsen, professionele mentoraten en vacatures aanbieden. Sommigen hebben zelfs financiële steun gegeven aan de universiteit, waardoor we u drie verdiepingen van state-of-the-art laboratoria kunnen bieden.

Welke labfaciliteiten gebruik ik?

Onze state-of-the-art ingenieurs- en fysica-laboratoria bieden u alle apparatuur en technologie die u nodig hebt om te bouwen en toe te passen wat u aan het leren bent.

Onze faciliteiten omvatten:

 • Thermo-Fluids Laboratory, waar je concepten in thermodynamica, vloeistofstroming en warmteoverdracht kunt visualiseren, controleren en testen, en die kennis vervolgens kunt toepassen om systemen met energie te ontwerpen en te bouwen.
 • Mechatronica Laboratorium dat dienst doet als een klas voor samenwerkend leren. Opleidingsopleidingen voor junior en senior niveau waarvoor gespecialiseerde technologie vereist is, zijn uitgegeven laptops die zijn uitgerust met software, waaronder ProE, Solidworks, ANSYS, PSpice, MatLab en LabView.
 • Machinewerkplaats met productiefaciliteiten voor houtbewerking, lassen, frezen (inclusief CNC-programmering), 3D-printen en programmeren van een industriële robot. Als je de productiecursus voltooit, kun je de faciliteiten gebruiken, onder toezicht van de faculteit / staf, voor academische projecten.
 • Computer- en prototypinglaboratorium met een nieuwe 3D-printer die plastic filament extrudeert, waardoor een kwalitatief hoogstaand klantklare product wordt gecreëerd.
 • Engineering Computer Lab, dat 24/7 open is voor ingenieursstudenten. U kunt bijgewerkte computers en monitors gebruiken en toegang krijgen tot de software die u nodig hebt voor engineering-specifieke opdrachten en projecten. Afdrukken is gratis in het lab.

Alle technische faculteit heeft kantoren in Hayes Hall, en er is een kleine prototyping en studentenwerkruimte.

Welke unieke leermogelijkheden krijg ik bij SAU?

 • Stages: Bedrijven in de hele regio ondersteunen onze engineeringprogramma's in hoge mate en bieden stageplaatsen, professionele mentoren en vacatures. Via ons uitgebreide netwerk van technische alumni en bedrijven in het hele land, krijg je on-the-job ervaring in een verplichte stage bij toonaangevende fabrikanten zoals Deere
 • Ontwerpervaring: schrijf je in voor tweedejaars ontwerpcursussen en onderneem een ​​echt project voor een echte klant en presenteer je werk vervolgens in een technische showcase. Onze studenten hebben projecten voor lokale bedrijven afgerond en zelfs manieren ontwikkeld om mensen met een handicap een actiever leven te geven.
 • Engineering Club: De club organiseert het hele jaar door pizza's en studienamiddagen, leden doen vrijwilligers op evenementen die techniek en dienstverlening aan de gemeenschap promoten, organiseren rondleidingen door lokale bedrijven en nemen deel aan de evenementen van de Quad Cities Engineering en Science Council.
 • Society of Women Engineers: Ons officiële hoofdstuk van SWE richt zich op professionele ontwikkeling en hulpverlening aan jongeren. Onze leden gaan naar middelbare scholen en vertellen studenten over de mogelijkheden die er zijn op de STEM-gebieden. We organiseren jaarlijks Introduce a Girl to Engineering Night en in het voorjaar van 2017 verzamelde het een menigte van meer dan 500 meisjes in de leeftijd van 3-13 jaar die via praktische activiteiten leerden over techniek.
 • Engineering Ambassadors: U kunt ook SAU's Mechanical and Industrial Engineering-programma's vertegenwoordigen. Ambassadeurs delen hun ervaringen als Ambrosianen en leden van het engineering-programma. Ze helpen met werving, retentie, outreach en industriële relaties voor de afdelingen Engineering en Physical Science.

Wat zijn enkele potentiële carrière-uitkomsten?

Ingenieurs kunnen werken in ontwerp, productie, robotica, elektrische systemen, kwaliteit, procesverbetering en in civiele techniek voor lokale, provinciale en federale overheden.

Het Bureau of Labor Statistics zet de mediaan betalen voor mechanische ingenieurs op $ 84,190 en het veld groeit (2016). In feite werkt 95% van de afgestudeerden van het SAU-ingenieursprogramma die een baan nastreven in het veld. Veel van onze studenten worden door werkgevers gezocht voordat ze afstuderen.

Wat hebben alumni van dit programma gedaan?

 • Samantha (Lee) Barkley '09 was een Fulbright-geleerde en werkte in een hiv / aids-kliniek in Trinidad en Tobago, waar ze onderzoek deed naar medische dossiers en manieren ontwikkelde waarop medische centra betere zorg konden bieden. Ze is nu procesingenieur voor ASEA Brown Boveri in St. Louis.
 • Santiago Gonzalez '14 is de Chief Design Engineer voor Frautschi en heeft zijn eigen bloeiende bedrijf.
 • Jeff Menke '99 is een senior engineer van Pella Windows en recent ontworpen aangepaste vensters voor de renovatie van de Ambrose Hall bij SAU.
 • Jeff Stebel '01 is een systeemengineer voor Dream Chaser Space, dat NASA en het internationale ruimtestation ondersteunt.

Veel van onze afgestudeerden zoeken een hogere graad en zijn toegelaten tot programma's aan de Southern Illinois University Medical School, de Northern Illinois University, de University of Florida, de Bradley University en de Oregon State University.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We offer more than 60 majors with the flexibility to mix majors, minors, and electives to match your interests. What's more, our spirited community is known for its athletics, special events, and outs ... Lees meer

We offer more than 60 majors with the flexibility to mix majors, minors, and electives to match your interests. What's more, our spirited community is known for its athletics, special events, and outstanding residence halls. Lees Minder