Bachelor of Science in Mechanical Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Werktuigbouwkunde is een van de breedste en oudste takken van techniek en kan werk vereisen dat varieert van het ontwerp en de fabricage van zeer fijne en gevoelige instrumenten met micro- en nanoschalen tot het ontwerp en de fabricage van enorme energiecentrales. Het ME-programma benadrukt een fundamentele benadering van engineering waarbij de student leert behoeften te identificeren, problemen te definiëren en basisprincipes en technieken toe te passen om tot een oplossing te komen. Deze filosofie is verwerkt in lezingen in de klas, laboratoriumactiviteiten, ontwerpprojecten en onderzoek. Van ME-afgestudeerden wordt verwacht dat ze te maken hebben met bewegende apparaten en complexe systemen. Studenten leren over materialen, ontwerp, fabricage, vaste en vloeibare mechanica, thermodynamica, warmteoverdracht, controle en instrumentatie om mechanische systemen te begrijpen. Gespecialiseerde ME-onderwerpen omvatten energieomzetting, energiebeheer, airconditioning, turbomachines, composietmaterialen en materiaalverwerking, verbranding, breukmechanica, geselecteerde onderwerpen in mechatronica en trillingen, regeltechniek, introductie in robotica, geselecteerde onderwerpen in productie en ontwerp, onderhoudstechniek, biomechanica en geselecteerde onderwerpen in bio-engineering. Het undergraduate programma Werktuigbouwkunde aan het College of Engineering aan de Verenigde Arabische Emiraten Universiteit is geaccrediteerd door de Engineering Accreditation Commission van ABET.

The torpedo tubes of the submarine H.M.S. Otus.

Doelstellingen van het programma

 • Onze afgestudeerden zullen creatieve en gemotiveerde ingenieurs zijn, in staat om anderen te begeleiden en vooruitgang te boeken op hun gebied.
 • Onze afgestudeerden zullen gekwalificeerd zijn om de doelen van de industrie te bereiken, die zullen worden erkend door periodieke promoties, leiderschap, reputatie en aanvullende verantwoordelijkheden.
 • Van onze afgestudeerden wordt verwacht dat ze ethische codes en richtlijnen voor professionele praktijken verspreiden en implementeren bij het oplossen van ethische dilemma's op hun werkplek.
 • Onze afgestudeerden zullen de ondernemersvaardigheden bezitten die hen kwalificeren om een diverse en gezonde economie te leiden en een cultuur van innovatie op hun werkplek te creëren.

Programma leerresultaten

Na succesvolle afronding van dit programma kunnen studenten:

 • Identificeer, formuleer en los complexe technische problemen op door principes van engineering, wetenschap en wiskunde toe te passen.
 • Pas technisch ontwerp toe om oplossingen te produceren die voldoen aan gespecificeerde behoeften, rekening houdend met volksgezondheid, veiligheid en welzijn, evenals mondiale, culturele, sociale, ecologische en economische factoren.
 • Communiceer effectief met een breed publiek.
 • Erken ethische en professionele verantwoordelijkheden in technische situaties en maak weloverwogen oordelen, die rekening moeten houden met de impact van technische oplossingen in mondiale, economische, ecologische en maatschappelijke contexten.
 • Effectief werken in een team waarvan de leden samen leiderschap bieden, een samenwerkingsomgeving en een inclusieve omgeving creëren, doelen stellen, taken plannen en doelstellingen halen.
 • Ontwikkel en voer geschikte experimenten uit, analyseer en interpreteer gegevens en gebruik technische oordeelsvorming om conclusies te trekken.
 • Verwerven en toepassen van nieuwe kennis indien nodig, met behulp van geschikte leerstrategieën.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions ... Lees meer

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions in government, industry, commerce, and all business areas throughout the region. Lees Minder