Bachelor of Science in Quantum Technology

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Ben je gefascineerd door kwantumfysica? Wilt u real-world applicaties maken? Kom studeren aan Quantum Technology aan de Aalto University !

Bestudeer doelstellingen

De major Quantum Technology neemt je mee naar de voorhoede van de voortdurende kwantumrevolutie in berekening, communicatie, detectie en simulatie. Nieuwe apparaten zullen de huidige technologieën overtreffen door gebruik te maken van kwantummechanische verschijnselen. Toekomstige kwantumcomputers zullen problemen oplossen die met bestaande hardware en algoritmen niet te traceren zijn. Quantumcommunicatie maakt gebruik van onbreekbare coderingsschema's. De major Quantum Technology biedt je de vaardigheden om een wereldleider te worden in deze opkomende industrie en het groeiende vakgebied van engineering.

Kwantumtechnologie is een multidisciplinair veld dat de traditionele grenzen overschrijdt tussen nanofysica, informatica en elektrotechniek.

Tijdens de cursussen:

 • de grondbeginselen van de kwantumfysica leren kennen en de toepassingen ervan in real-world technologieën begrijpen;
 • de nodige wiskundige vaardigheden en fysische theorieën verwerven om de kwantumwereld vanuit een technologisch perspectief te begrijpen;
 • in staat zijn om experimenten uit te voeren op kwantumsystemen en technologische ontwikkelingen voor toekomstige toepassingen in beeld te brengen; en
 • weten hoe ze computeralgoritmen en programma's moeten gebruiken en maken die gebruik maken van kwantummechanische principes.

Tijdens je studie ontwikkel je sterke vaardigheden in wiskunde, natuurkunde, informatica en elektrotechniek. Na het behalen van je studie beschik je over tools om industriële uitdagingen met betrekking tot kwantumfysica aan te pakken en kwantumtechnologieën te ontwikkelen ten behoeve van de samenleving.

Quantum Technology is een van de majors van de bacheloropleiding Wetenschap en Technologie van de Aalto University en wordt volledig in het Engels gegeven.

Taal van instructie

De instructietaal in de Aalto bacheloropleiding Science and Technology en de Quantum Technology major is Engels. Het programma wordt volledig in het Engels gegeven, wat betekent dat alle cursussen en examens in het Engels zijn. Voor studenten met voldoende vaardigheid in het Fins, is het ook mogelijk om het 20-25 credit minorvak van het bachelordiploma in het Fins te bestuderen.

Studies op masterniveau kunnen ook volledig in het Engels worden voltooid.

kwalificaties

Door het Aalto bachelorprogramma in wetenschappen en technologie af te ronden, behaalt u een Bachelor of Science (Technology) -graad (180 ECTS) of tekniikan kandidaatti in het Fins. De mate is ontworpen om te worden afgerond in drie jaar.

Na het behalen van het BSc-programma heeft de student automatisch het recht om verder te studeren in geselecteerde masterprogramma's. Door het voltooien van de masteropleiding op het gebied van technologie aan Aalto University van Aalto University , verdien je een Master of Science (Technology) graad (120 ECTS), of diplomi-insinööri in het Fins.

Collegegeld

Voor niet-EU / EER-studenten geselecteerd voor de Quantum Technology major wordt een collegegeld van € 12000 per academiejaar in rekening gebracht. Ze komen in aanmerking voor het aanvragen van beurzen die worden toegekend door het Aalto University Scholarship-programma.

Inhoud van de studies

De verplichte vakken laten studenten kennismaken met kwantumwetenschap en -technologie, fundamentele fysica zoals de kwantumtheorie en elektromagnetisme, programmeren, de nodige analytische en numerieke tools uit de wiskunde, evenals belangrijke kwantumtechnologie-onderwerpen zoals kwantum-elektrische circuits en kwantuminformatieverwerking . De optionele cursussen behandelen geavanceerde onderwerpen in nanotechnologie, kwantummechanica, fotonica, materialen en kwantumtechnologie.

De Quantum Technology major bereidt je voor op high-tech banen in de groeiende quantumtechnologie-industrie.

Quantumtechnologie is een zich snel ontwikkelend vakgebied, zowel in Finland als in het buitenland. Als zodanig is er een dringende behoefte aan experts die kwantumoplossingen kunnen ontwikkelen voor technologische uitdagingen op het gebied van berekening, communicatie, detectie en simulatie. De bacheloropleiding Quantum Technology biedt jou een ideale basis om een toekomstige leider in quantum engineering te worden.

De Quantum Technology major omvat de volgende onderwerpen:

 • Kwantumapparaten voor geavanceerde technologieën
 • Quantum-informatieverwerking, communicatie en algoritmen
 • Quantum detectie en simulatie
 • Kwantumcircuits en processors op nanoschaal
 • Lage temperatuur fysica en materiaalkunde voor quantum engineering
 • Theoretische beschrijving en begrip van kwantumsystemen

Structuur van de studies

Het bachelordiploma (180 ECTS) bestaat uit basisstudies van het programma (65 ECTS wiskunde, programmeren, industriële engineering en management, verplichte talen, Aalto studies, oriëntatie), de major in de kwantumtechnologie (65 ECTS inclusief BSc-thesis en seminar) , de minor (20-25 ECTS) en electieve studies (25-30 ECTS).

internationalisering

De studieomgeving op Aalto University is sterk internationaal en studies worden uitgevoerd in multiculturele groepen.

Aalto University biedt ook diverse mogelijkheden om uw mondiale competentie te ontwikkelen, bijvoorbeeld door een deel van het diploma in het buitenland af te ronden aan een internationale partneruniversiteit (uitwisselingsstudies), een praktijkopleiding in het buitenland te geven, een zomercursus in het buitenland te volgen of als eerste tutor op te treden. jaar studenten.

Carrièremogelijkheden

Met een bachelordiploma Quantum Technology heb je langdurige carrièremogelijkheden op gebieden die een sterke expertise in kwantumwetenschap en analytische vaardigheden vereisen. Na het behalen van een masterdiploma kunnen studenten kwantumtechnologie werk vinden in een breed scala aan industrieën en onderzoeksinstellingen. Kwantumtechnologie-experts kunnen werken als onderzoekingenieurs in hightechbedrijven die zich richten op reken-, communicatie- of detectietechnologieën op basis van kwantumfysica. Vergelijkbare werkgelegenheid bestaat bij onderzoeksinstellingen van de overheid. Kwantumtechnologie-experts kunnen ook werken als octrooibeambten die zich richten op kwantumtechnologie. Een doctoraat in de kwantumtechnologie is mogelijk voor degenen die onderzoek in het veld willen doen.

Mogelijke taaktypes zijn:

 • Kwantumingenieur in de industrie
 • Onderzoeks- en ontwikkelingsingenieur
 • Kwantumtechnologiespecialist
 • Quantumtechnologie wetenschapper
 • Quantum softwareprogrammeur
 • Technologie consultant
 • Bankieren en financiën

Verdere studiemogelijkheden

Als student van de major Quantum Technology heb je het recht om je studie voort te zetten op masterniveau aan Aalto University . De major geeft je een solide basis voor verdere studies in de masterprogramma's van de Aalto University , bijvoorbeeld de MSc in Engineering Physics, waar een speciale Quantum Technology-track bestaat. Andere diploma's bij Aalto zijn die in elektrotechniek, informatica en wiskunde en algoritmen.

Samenwerking met andere partijen

De major Quantum Technology is een gezamenlijke inspanning van de Aalto School of Science (SCI) en de Aalto School of Electrical Engineering (ELEC). Als zodanig heeft de opleiding toegang tot een grote pool van toegewijde leraren uit verschillende vakgebieden, waaronder wiskunde, informatica, elektrotechniek en kwantumwetenschap en -technologie. Het onderzoek naar kwantumtechnologie is internationaal en omvat zowel nationale als internationale medewerkers, bijvoorbeeld VTT Technical Research Center of Finland, CSC-IT Centre for Science, het Quantum Flagship van de Europese Unie, evenals vele buitenlandse onderzoeksinstellingen en bedrijven. Aalto University werkt nauw samen met de andere technische universiteiten in de Scandinavische regio, en de universiteit heeft een uitgebreid netwerk van partnerorganisaties in Europa en daarbuiten. Frequente uitwisseling van personeel en studenten tussen deze omgevingen vormt een hoeksteen van onderzoek en onderwijs op het gebied van kwantumtechnologie.

De major Quantum Technology draagt bij aan de ontwikkeling van kwantumtechnologieën in Finland en heeft sterke banden met internationale activiteiten over de hele wereld. Dit stelt het programma in staat om gastprofessoren te integreren in de opleiding van studenten kwantumtechnologie en om samenwerkende leer- en onderzoeksprojecten te ontwikkelen met bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Onderzoeksfocus

Het onderzoek naar kwantumtechnologie aan de Aalto University is sterk op verschillende geselecteerde gebieden, waarvan sommige worden gedekt door het Academy of Finland Centre of Excellence in Quantum Technology (QTF). Deze omvatten kwantumverschijnselen bij lage temperatuur, supergeleidende circuits, topologische materialen, ultrakoude gassen, kwantumcomputers en communicatie, kwantumwaarneming, kwantuminformatieverwerking, geïntegreerde fotonische technologieën, laserfysica en vaste-stof kwantumfysica. De major Quantum Technology is een uitstekend startpunt voor onderzoek in het veld. De studenten komen al vroeg in hun studie op tijdige onderzoeksvragen aan.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder