Bachelor of Science in Quantum Technology

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Ben je gefascineerd door kwantumfysica? Wilt u real-world applicaties maken? Kom studeren aan Quantum Technology aan de Aalto University !

Bestudeer doelstellingen

De major Quantum Technology neemt je mee naar de voorhoede van de voortdurende kwantumrevolutie in berekening, communicatie, detectie en simulatie. Nieuwe apparaten zullen de huidige technologieën overtreffen door gebruik te maken van kwantummechanische fenomenen. Toekomstige kwantumcomputers lossen problemen op die niet kunnen worden verholpen met bestaande hardware en algoritmen. Quantumcommunicatie maakt gebruik van onbreekbare coderingsschema's. De Quantum Technology major biedt u de vaardigheden om een wereldleider te worden in deze opkomende industrie en het groeiende gebied van engineering.

Kwantumtechnologie is een multidisciplinair veld dat de traditionele grenzen overschrijdt tussen nanofysica, informatica en elektrotechniek.

Tijdens de cursussen, zul je

 • Leer de basisprincipes van de kwantumfysica en begrijp de toepassingen ervan in real-world technologieën.
 • De nodige wiskundige vaardigheden en fysische theorieën verwerven om de kwantumwereld vanuit een technologisch perspectief te begrijpen.
 • In staat zijn om experimenten op kwantumsystemen uit te voeren en technologische ontwikkelingen voor toekomstige toepassingen voor te stellen.
 • Weet hoe u computeralgoritmen en -programma's kunt gebruiken en maken die gebruikmaken van kwantummechanische principes.

Gedurende je studie zul je sterke vaardigheden ontwikkelen in wiskunde, natuurkunde, informatica en elektrotechniek. Na het behalen van je Quantum Technology-diploma kun je industriële uitdagingen aanpakken met betrekking tot kwantumfysica en quantumtechnologieën ontwikkelen ten bate van de maatschappij.

Quantum Technology is een van de majors van de bacheloropleiding Wetenschap en Technologie van de Aalto University en wordt volledig in het Engels gegeven.

Inhoud van de studies

De verplichte cursussen laten studenten kennis maken met kwantumwetenschap en -technologie, fundamentele fysica zoals de kwantumtheorie en elektromagnetisme, programmeren, de nodige analytische en numerieke hulpmiddelen uit de wiskunde, evenals belangrijke kwantumtechnologie-knowhow zoals kwantumelektrische circuits en kwantuminformatieverwerking . De keuzevakken behandelen geavanceerde onderwerpen in de nanotechnologie, kwantummechanica, fotonica, materialen en kwantumtechnologie.

De Quantum Technology major bereidt je voor op high-tech banen in de groeiende quantumtechnologie-industrie.

Quantumtechnologie is een snel evoluerend gebied van engineering, zowel in Finland als in het buitenland. Als zodanig is er een dringende behoefte aan experts die kwantumoplossingen kunnen ontwikkelen voor technologische uitdagingen in berekening, communicatie, detectie en simulatie. De bachelor Quantum Technology geeft je de nodige vaardigheden om een toekomstige leider in quantum engineering te worden.

De Quantum Technology major omvat de volgende onderwerpen:

 • Quantum-apparaten voor geavanceerde technologieën.
 • Quantum informatieverwerking, communicatie en algoritmen.
 • Kwantumdetectie en simulatie.
 • Kwantumcircuits en -processors op nanoschaal.
 • Fysica en materiaalkunde bij lage temperaturen voor kwantumtechnologie.
 • Theoretische beschrijving en begrip van kwantumsystemen.

Structuur van de studies

Het bachelordiploma (180 ECTS) bestaat uit basisstudies van het programma (65 ECTS wiskunde, programmeren, industriële engineering en management, verplichte talen, Aalto studies, oriëntatie), de major in de kwantumtechnologie (65 ECTS inclusief BSc-thesis en seminar) , de minor (20-25 ECTS) en electieve studies (25-30 ECTS).

Meer over de instructietaal

De instructietaal in de Aalto bacheloropleiding Science and Technology en de Quantum Technology major is Engels. Het programma wordt volledig in het Engels gegeven, wat betekent dat alle cursussen en examens in het Engels zijn. Voor studenten met voldoende vaardigheid in het Fins, is het ook mogelijk om het 20-25 credit minorvak van het bachelordiploma in het Fins te bestuderen.

Studies op masterniveau kunnen ook volledig in het Engels worden voltooid.

Carrièremogelijkheden

Met een bachelor diploma in kwantumtechnologie, heb je langdurige carrièremogelijkheden op gebieden die een sterke expertise vereisen in kwantumwetenschap en analytische vaardigheden. Na het voltooien van een masterdiploma kunnen studenten quantumtechnologie werk vinden in een breed scala van industrieën en onderzoeksinstellingen. Kwantumtechnologie-experts kunnen werken als onderzoekstechnici in hightechbedrijven die zich richten op computer-, communicatie- of detectietechnologieën op basis van kwantumfysica. Soortgelijke werkgelegenheidskansen bestaan bij onderzoeksinstellingen van de overheid. Kwantumtechnologie-experts kunnen ook werken als patentambtenaren die zich richten op quantumtechnologie. Een doctoraat in kwantumtechnologie is mogelijk voor degenen die onderzoek in het veld willen doen.

Mogelijke taaktypes zijn:

 • Onderzoeks- en ontwikkelingsingenieur
 • Kwantumtechnologiespecialist
 • Quantum computing-wetenschapper
 • Quantum softwareprogrammeur
 • Technologie consultant
 • Bankieren en financiën

kwalificaties

Door het Aalto bachelorprogramma in wetenschappen en technologie af te ronden, behaalt u een Bachelor of Science (Technology) -graad (180 ECTS) of tekniikan kandidaatti in het Fins. De mate is ontworpen om te worden afgerond in drie jaar.

Na het behalen van het BSc-programma heeft de student automatisch het recht om verder te studeren in geselecteerde masterprogramma's. Door het voltooien van de masteropleiding op het gebied van technologie aan Aalto University van Aalto University , verdien je een Master of Science (Technology) graad (120 ECTS), of diplomi-insinööri in het Fins.

Verdere studiemogelijkheden

Als student van de Quantum Technology major heb je het recht om je studie voort te zetten op masterniveau aan de Aalto University . De major geeft je een solide basis voor verdere studies in de masterprogramma's van de Aalto University , bijvoorbeeld de MSc in Engineering Physics, waar een speciaal Quantum Technology-spoor bestaat. Andere graadopties bij Aalto omvatten elektrotechniek, informatica en wiskunde en algoritmen.

Collegegeld

Voor niet-EU / EER-studenten geselecteerd voor de Quantum Technology major wordt een collegegeld van € 12000 per academiejaar in rekening gebracht. Ze komen in aanmerking voor het aanvragen van beurzen die worden toegekend door het Aalto University Scholarship-programma.

internationalisering

De studieomgeving op Aalto University is sterk internationaal en studies worden uitgevoerd in multiculturele groepen.

Aalto University biedt ook diverse mogelijkheden om iemands wereldwijde competentie te ontwikkelen, bijvoorbeeld door een deel van de opleiding in een internationale partneruniversiteit af te ronden (uitwisselingsstudies), praktische training in het buitenland te geven, een zomercursus in het buitenland te volgen of op te treden als tutor voor eerstejaars studenten .

Samenwerking met andere partijen

De Quantum Technology major is een gezamenlijke inspanning van Aalto School of Science (SCI) en de Aalto School of Electrical Engineering (ELEC). Als zodanig heeft de opleiding toegang tot een grote pool van toegewijde leraren uit verschillende vakgebieden, waaronder wiskunde, informatica, elektrotechniek en kwantumwetenschappen en technologie. Het onderzoek in kwantumtechnologie is internationaal en omvat zowel nationale als internationale medewerkers, bijvoorbeeld het VTT technisch onderzoekscentrum van Finland, CSC-IT Center for Science, de Europese Unie, evenals vele buitenlandse onderzoeksinstellingen en bedrijven. Aalto University werkt nauw samen met de andere technische universiteiten in de Noordse regio en de universiteit heeft een uitgebreid netwerk van partnerorganisaties in Europa en het buitenland. Frequente uitwisseling van personeel en studenten tussen deze omgevingen vormt een hoeksteen van kwantumtechnologisch onderzoek en onderwijs.

De Quantum Technology-majoor draagt bij aan de ontwikkeling van quantumtechnologieën in Finland en heeft sterke banden met internationale activiteiten over de hele wereld. Dit stelt het programma in staat om gastprofessoren te integreren in de opleiding van kwantumtechnologiestudenten en om samenwerkende leer- en onderzoeksprojecten met bedrijven en onderzoeksinstellingen te ontwikkelen.

Onderzoeksfocus

Het onderzoek naar kwantumtechnologie aan de Aalto University is sterk op verschillende geselecteerde gebieden. Deze omvatten kwantumfenomenen bij lage temperatuur, supergeleidende circuits, topologische materialen, ultrakoude gassen, kwantumcomputing en communicatie, kwantumdetectie, kwantuminformatieverwerking, geïntegreerde fotonische technologieën, laserfysica en kwantumfysica in vaste toestand. De Quantum Technology major is een uitstekend startpunt voor onderzoek in het veld. De studenten zullen vroeg in hun studie tijdige onderzoeksvragen tegenkomen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder