Bachelor of Science in Retail Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het BSc-programma in Retail Management (180 ECTS-studiepunten) is een gespecialiseerd onderwijs gericht op de detailhandel. Houd er rekening mee dat het programma volledig in het Engels is onderwezen.

Vanaf de eerste dag is het programma voor detailbeheer gespecialiseerd in de detailhandel, terwijl het ook dezelfde inhoud bevat die studenten normaal ontvangen op alle bedrijfsscholen, waaronder economie, marketing, boekhouding, management, strategie, enz. Veel cursussen zijn aangepast om zowel algemene inhoud te geven en retailspecifieke inhoud.

De graad zal je kwalificeren voor het aanvragen van bepaalde specialisaties op masterprogramma's aan de SSE of een masteropleiding aan een andere universiteit of universiteit in Zweden of in het buitenland. Alle lessen worden in het Engels gegeven. Tijdens de eerste twee jaar omvat een semester in het Retail Management-programma doorgaans vier tot vijf cursussen. In het derde jaar nemen studenten minder cursussen, maar schrijven ze twee grotere rapporten, een bedrijfsproject binnen de Toegepaste Retail Track en hun bachelorscriptie. De activiteiten in de Toegepaste Retail Track en de Antonia Ax: son Johnson Tutorial worden in drie jaar naast de cursussen in de klas gegeven.

Het toegepaste retailtraject

De Applied Retail Track is een cursus waarin theorie en praktijk worden gecombineerd en een unieke interactie tussen studenten, docenten en bedrijven tot stand wordt gebracht. Tien retailclubs (een voor elk partnerbedrijf) vormen de baan. Elke retailclub bestaat uit 15-20 studenten uit alle jaren van het programma, bedrijfsvertegenwoordigers en een faculteitslid van SSE. De belangrijkste onderwijsvormen op de Applied Retail Track bestaan ​​uit workshops van een halve dag en bedrijfsbezoeken, waaraan alle studenten in een retailclub deelnemen. Aanvullende activiteiten, zoals themalezingen, carrièreplanning (jaar 2) en een bedrijfsproject (jaar 3) vormen een aanvulling op deze kernformaten. De cursus biedt bedrijven en studenten een geweldige kans om elkaar te leren kennen en ideeën uit te wisselen en ervaringen uit te wisselen.

Antonia Axe: son Johnson Tutorial Program

Het Antonia Ax: son Johnson Tutorial Programme richt zich op het aanbieden van een meer gepersonaliseerde leerervaring voor studenten. Het wil algemene kennis overbrengen en intellectuele capaciteit ontwikkelen, een aanvulling op de academische en praktische inhoud van de Toegepaste Retail Track. Studenten worden uitgenodigd om hun ervaringen te bespreken en na te denken over hun eigen ontwikkeling met een tutor. Docenten zijn faculteitsleden met wie studenten communiceren op cursussen en de Toegepaste Retailtrack.

Betreed de arbeidsmarkt

Na hun afstuderen zullen degenen die willen deelnemen aan de arbeidsmarkt uitstekende, interessante kansen op werk en toewijzing hebben. De Applied Retail Track geeft studenten een inside-perspectief in verschillende carrièremogelijkheden binnen de detailhandel en stelt hen in staat om een ​​netwerk op dit gebied te bouwen. Verschillende van de bedrijven die deelnemen aan deze track bieden vacatures en carrières in Zweden en internationaal. Degenen die zijn afgestudeerd aan de school werken in verschillende sectoren en vakgebieden. Het zijn bijvoorbeeld merkmanagers, key accountmanagers, ondernemers, projectmanagers, PR-consultants, marketingonderzoekers, marketingmanagers, controllers en managementconsultants.

Retailkennis is niet alleen de vraag in de traditionele detailhandel. Na je opleiding zijn je vaardigheden ook van toepassing op werken in de productie- of servicesector of werken als merk-, product- of expansiemanager. Je bent ook gekwalificeerd om te werken in elk bedrijf dat steeds vaker in winkels belegt, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, autobedrijven en mobiele operators, de keuzes zijn talrijk.

Volgens het Employment Report 2018 van de SSE heeft meer dan 90 procent van de studenten die na hun afstuderen de arbeidsmarkt betraden een baan binnen drie maanden veiliggesteld.

Toelatingseisen

De volgende toepassingsmaterialen zijn vereist:

1. Diploma hoger secundair, inclusief

  • Tenminste Wiskunde 3b of 3c (hoog cijfer is favoriet)
  • Ten minste Engels 6 * (hoog cijfer is favoriet)
  • Puntengemiddelde overeenkomend met 17,0 in het Zweedse bovenbouwstelsel of IB-gemiddelde van 34.
  • Studenten die in 2019 afstuderen, moeten een studieplan met voorspelde cijfers in de toepassing uploaden.

2. Bewijs van bekwaamheid in het Engels

* Als u de vereiste van Engels 6 in uw middelbare schooldiploma mist, aanvaarden wij de volgende opties als bewijs van uw vaardigheid in het Engels:

- TOEFL
Score op internet van 20 (schaal 0 - 30) in geschreven test, een totale minimumscore van 90

- IELTS
Een algemeen cijfer van minstens 6,5 en geen sectie onder 5,5

- Testvrijstelling in het Engels
Hoger middelbaar onderwijs diploma volledig in het Engels

3. Motivatiebrief

- motivatiebrief waarin wordt beschreven waarom u geïnteresseerd bent in het programma en waarom u een geschikte kandidaat bent

- CV

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Stockholm School of Economics (SSE) is the leading business school in the Nordics with a unique business community network, private funding and little dependence on government support. For more than a ... Lees meer

Stockholm School of Economics (SSE) is the leading business school in the Nordics with a unique business community network, private funding and little dependence on government support. For more than a century, SSE has educated talented women and men for leading positions within the business community and the public sector. Lees Minder