Bachelor of Science in computerwetenschappen / computerinformatiesystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bereid je voor op een dynamische carrière die zich bezighoudt met technologie door middel van coöperatieve ervaringen, onderzoeksprojecten en ultramoderne apparatuur.

Overzicht

Een bachelordiploma in informatica of computerinformatiesystemen opent deuren voor u in sectoren van geneeskunde en het bedrijfsleven tot onderwijs en amusement. Bij Widener verwerf je de creatieve probleemoplossende vaardigheden en diepgaande kennis die nodig zijn om een aantal carrières in de informatica te beginnen.

Vanuit een kerncurriculum gericht op programmeren, probleemoplossing, databases en software-engineering, selecteer je een opleidingstraject dat bij je past:

 • Computertechnologie
 • computer informatie systemen

Je kiest dan uit een tiental onderwerpen op het hoogste niveau om je studie voort te zetten en deel te nemen aan onderzoeks- en implementatieprojecten die je interesseren. Leer de allernieuwste technologieën en praktijken in kleine klassen met professoren die u persoonlijk willen leren kennen.

Rond je opleiding af met een coöperatieve of betaalde stage en een senior project van een jaar, en je zult vol zelfvertrouwen de computerwetenschappen betreden en het werk voortzetten dat je al die tijd hebt gedaan.

Woman sitting at a desk in front of coding computer screen

Programma Hoogtepunten

Met nieuwe cursussen informatica / computerinformatiesystemen die voortdurend worden toegevoegd op basis van trends in de branche en de interesse van studenten, zoals kunstmatige intelligentie, computerbeveiliging en ontwikkeling van mobiele apps, krijgt u een rijke opleiding in wat u het meest fascineert en wat de meeste werkgevers zijn zoeken naar.

Real-World ervaring

Wat is er mooier dan een betaalde baan waarmee je praktijkervaring opdoet en toch op tijd afstudeert? Als je meedoet aan het coöperatieve onderwijs (co-op) programma, doe je precies dat. Werk bij een gerenommeerd bedrijf als SAP, Vanguard of Lockheed Martin en betaal geen collegegeld terwijl je dat doet.

Onderzoeksmogelijkheden

Pas wat je in het lab leert toe op zinvolle onderzoeksprojecten. Onze studenten hebben projecten gevolgd in cryptologie, steganalyse (het detecteren van informatie verborgen in afbeeldingen), computationeel kankeronderzoek en bio-informatica. Ondersteund door je professoren, krijg je vervolgens de kans om je bevindingen te presenteren op de jaarlijkse Student Project Day.

State-of-the-Art faciliteiten

Freedom Hall, geopend in het najaar van 2013, heeft drie door studenten beheerde computerlaboratoria met 66 Linux- en Windows-werkstations, een computerforensisch laboratorium met 12 gespecialiseerde FRED-systemen en een high-performance computercluster. Je krijgt de mogelijkheid om parttime als labmanager te werken om het netwerk te helpen beheren.

Alumni Connections

Je vindt een tweede gezin in je leeftijdsgenoten, professoren en een levendig alumninetwerk. Een jaarlijks alumnipanel biedt de kans om te netwerken en te leren over stagemogelijkheden bij landelijk erkende bedrijven en agentschappen. Het jaarlijkse alumnibanket in mei brengt dit netwerk weer samen met afstuderende senioren om prestaties op alle niveaus te vieren.

Uw weg naar succes

Door onderzoek, coöperatieve ervaring en kennis van de allernieuwste technologieën, heb je alles wat nodig is om een carrière in de informatica te beginnen. Als je afstudeert, begin je niet zomaar aan je carrière, maar ga je door met het werk dat je al die tijd hebt gedaan.

Recente werkgevers en brancheverbindingen

 • Voorhoede
 • Boeing
 • Lockheed Martin
 • JPMorgan Chase
 • SAP
 • Orakel
 • IBM
 • Equisoft
 • Siemens Medisch Systeem

Outlook en resultaten

Potentiële carrières

 • Software ontwikkeling
 • Defensie contracteren
 • Informatie wetenschap
 • Netwerk analyse
 • Computer forensics

Groei in de industrie

De werkvooruitzichten zullen naar verwachting met 12% toenemen tussen 2018-2028 voor computer- en informatietechnologieberoepen naarmate alle aspecten van de samenleving meer gedigitaliseerd worden.

Bron: Bureau of Labor Statistics

Gemiddeld salaris

$ 105.590 - 2018 mediane beloning voor softwareontwikkelaars

Bron: Bureau of Labor Statistics

Pride Perspectives

Hoor van onze studenten over hun ervaring in het computerwetenschappelijk programma.

"Widener heeft me blootgesteld aan kansen die mijn leven voor altijd hebben gevormd. Nu, als een bereisde ondernemer met een jong maar groeiend bedrijf, ben ik verheugd te zien hoe Widener University nog steeds afgestudeerden voorbereidt op een pad van uitmuntendheid." Markevis Gideon

"Door aan verschillende projecten bij Widener te werken, heb ik geleerd om op de been te denken. Het heeft me geleerd niet te springen voordat ik denk, maar te springen terwijl ik denk." Abhay Aradhya

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Widener University is a private, metropolitan university with a Main Campus in Chester, PA, and law schools in Harrisburg, PA, and Wilmington DE.

Widener University is a private, metropolitan university with a Main Campus in Chester, PA, and law schools in Harrisburg, PA, and Wilmington DE. Lees Minder