Bachelor of Science in creatieve media

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Creatieve media

 • Major: Creatieve media
 • Diploma / Award Titel: Bachelor of Science in Creative Media
 • Aanbiedende academische eenheid:
  • Deze majoor wordt gezamenlijk aangeboden door:
  • School of Creative Media
  • Afdeling Computerwetenschappen
 • Wijze van onderzoek: voltijds

Doelen van Major

Deze major zal professionals in creatieve media produceren die sterk thuis zijn in computertechnologie.

De belangrijkste nadruk van deze major ligt op de technologie die ten grondslag ligt aan digitale media, maar afgestudeerden zullen ook een solide basis in het creatieve proces krijgen, waaronder video, geluid, verhalen vertellen, game-ontwerp, computergraphics, installatie en interactieve digitale mediaproductie.

Afgestudeerden moeten de nieuwste computer- en mediatechnologieën kunnen gebruiken bij het creëren van verschillende media, waaronder computergames, computeranimatie en speciale effecten, internettoepassingen en mobiele apparaten en diensten.

Deze major combineert de kerncursussen van zowel de School of Creative Media als het Department of Computer Science om afgestudeerden te produceren die de kloof tussen de technische en artistieke kant van het mediaveld overbruggen.

Beoogde leerresultaten van Major (MILO's)

Na succesvolle afronding van deze Major moeten studenten in staat zijn om:

 • Aantonen van vaardigheid in zowel de artistieke als technische aspecten van de productie van digitale media.
 • Pas kennis en vaardigheden in informatica toe op de creatie, ontwikkeling en verwerking van software en inhoud voor digitale media.
 • Identificeer en analyseer de impact van mediatechnologieën op de bredere sociale omgeving.
 • Werk effectief als lid van een creatief team en draag bij aan zowel de technische als creatieve kanten van mediaprojecten.
 • Bereid zichzelf voor op voortdurende vooruitgang in mediatechnologieën door levenslang leren.
 • Aantonen van probleemoplossende vaardigheden en vaardigheden voor resource management.

Graad Vereisten

119739_Skjermbilde2019-08-15kl.16.08.33.png

Opmerkingen:

 1. Voor studenten met erkende geavanceerde niveau-examens of gelijkwaardige kwalificaties.
 2. Voor Associate Degree / Higher Diploma afgestudeerden toegelaten als senior-jaar intake studenten.

119690_119654_campus.jpg

BSc Creative Media #

 • Jaar van binnenkomst: 2020
 • Wijze van financiering: door de overheid gefinancierd
 • Toegangscode: 1043 BSc Creative Media #
 • Wijze van onderzoek: voltijds
 • Indicatief inname doel (onder voorbehoud van wijzigingen) : directe applicatieplaatsen
  • Lokale studenten: 20 voor de School of Creative Media
  • Niet-lokale studenten: Directe toepassingsroute voor internationale en niet-Gaokao-studenten op het vasteland: ongeveer 250. NUEE-route [全国 普通 高等学校 统一 招生 计划 (统招)] voor Gaokao-studenten op het vasteland: ongeveer 225
 • Normale programmaduur: 4 jaar
 • Directe / niet-JUPAS-aanvraagdeadline: 2 januari 2020 (lokaal en niet-lokaal)
 • Opmerking: deze major wordt gezamenlijk aangeboden door de School of Creative Media en het Department of Computer Science.

Programma video

Ons doel

Deze major produceert creatieve media-professionals die bedreven zijn in computertechnologie. Studenten krijgen ook een solide basis in creatieve processen, waaronder video, geluid, fotografie, storytelling, game-ontwerp, animatie, computergraphics, installatie en interactieve digitale mediaproductie.

Deze major combineert kernopleidingen van de School of Creative Media en het Department of Computer Science om afgestudeerden te produceren die in staat zijn om de kloof tussen de technische en artistieke kanten van het mediaveld te overbruggen. Afgestudeerden gebruiken de nieuwste computer- en mediatechnologieën bij het maken van verschillende media, waaronder computergames, animatie, speciale effecten, geluid, draadloze en mobiele media en internettoepassingen.

Toegangsregelingen voor Directe / Niet-JUPAS-aanvragers

Aanvragers van dit programma (toelatingscode: 1043) komen in aanmerking voor toelating tot eerstejaars studies in het programma Bachelor of Science in Creative Media.

Aanvragers die een gevorderde permanente inzending wensen, kunnen een aanvraag indienen voor het volgende programma:

 • BSc Creative Media (toegangscode: 1468A)

Toelatingseisen voor Directe / niet-JUPAS-aanvragers

Om in aanmerking te komen voor toelating, moet u voldoen aan de algemene toelatingseisen.

Portfolio-inzending

Aanvragers kunnen indien nodig worden uitgenodigd om een interview en / of andere beoordelingsprocessen bij te wonen om hun creatieve potentieel te meten. Om de beoordeling van aanvragen te vergemakkelijken, worden alle directe aanvragers van SCM (1041/1042/1043/1044 / 1456A / 1468A / 1471A) sterk aangemoedigd om een portfolio van creatief werk via een online systeem in te dienen bij de School of Creative Media. Raadpleeg de webpagina van de portfolio van de School voor de meest actuele indieningstermijnen en specificaties voor de portfolio. Portfolio-materialen kunnen fotografie, schilderijen / tekeningen, sculpturen, muzikale composities / uitvoeringen, films / video's, software, multimediaproducties, academisch of creatief schrijven, wetenschapsprojecten of andere vormen van fantasierijke activiteit omvatten.

Er kan rekening worden gehouden met werkgelegenheidsgegevens, reizen en andere voorbeelden van levenservaring

Eerstejaars curriculum

119740_Skjermbilde2019-08-15kl.16.16.34.png

@ Studenten kunnen worden vereist om CHIN1001 University Chinese 1 te voltooien volgens hun toegangskwalificatie in het Chinees.
* Afhankelijk van de HKDSE Engelse taaltestscore van studenten.
# Studenten die een graad B of hoger behalen in hun algemene cursusresultaten voor EL0200A, mogen op dit moment het programma verlaten. Ze behalen 3 studiepunten en worden geacht te hebben voldaan aan de voorwaarde voor toegang tot de cursussen GE Engels.

Wat ga je studeren (Major)

Deze major combineert kerncursussen aangeboden door het Departement Computerwetenschappen en de School of Creative Media en biedt studenten een solide achtergrond op beide gebieden. Studenten hebben de mogelijkheid om zich te mengen met studenten in beide academische eenheden, terwijl het ontwikkelen van teamworkvaardigheden en een goed begrip van beide velden.

Cursussen informatica omvatten computerprogrammering, gegevensstructuren, gegevens, opslag, netwerken, toegepaste algoritmen, software engineering, computergrafiek en AI-spelprogrammering. Deze cursussen bieden studenten een solide achtergrond in informatica en programmeren, waardoor ze software kunnen ontwikkelen voor de media-industrie.

Creative Media-cursussen omvatten hedendaagse en nieuwe mediakunst, computeranimatie, computergames, visuele communicatie, installatie, interactiviteit en creatieve mediastudio. Deze cursussen bieden studenten een goed begrip van het creatieve proces en de mogelijkheid om inhoud voor digitale mediaprojecten te produceren.

Via cursussen en afstudeerprojecten hebben studenten voldoende mogelijkheden om hun technische en creatieve vaardigheden te oefenen, in teams te werken en interessante digitale mediaprojecten te ontwikkelen.

Studenten kunnen ook gratis keuzevakken of minderjarigen volgen op basis van hun persoonlijke of loopbaanbelangen om aan de kredietvereiste voor afstuderen te voldoen. Er is een sterke regeling voor studentenadvisering om studenten essentiële begeleiding en mentoring te bieden als onderdeel van hun studieplan.

Begin uw carrière hier (Major)

Deze major is ideaal voor studenten die sterke belangen hebben in zowel computertechnologieën als creatieve media. Onze afgestudeerden zijn gekwalificeerd om te werken in een breed scala aan digitale mediabedrijven op gebieden zoals computeranimatie, speciale effecten, computerspellen, op internet gebaseerde en mobiele media. Afgestudeerden worden onderdeel van creatieve teams en dragen bij aan zowel de technische als creatieve aspecten van mediaprojecten. Met een solide achtergrond in zowel technische als creatieve elementen, zijn onze afgestudeerden ideale kandidaten voor toekomstige managementposities.

Studentenuitwisseling / stage

Semester-lange uitwisselingsstudiemogelijkheden worden wereldwijd aangeboden met meer dan 160 partnerinstellingen. Europese locaties zijn onder meer het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Finland, Hongarije, Noorwegen, Tsjechië en Zwitserland. Aziatische locaties zijn China, Japan, Maleisië, Zuid-Korea en Taiwan. Studenten worden ook aangemoedigd om deel te nemen aan zomerse studieprogramma's van verschillende maanden met verschillende thema's, zoals animatie, creatief computergebruik en Engelse verbetering.

Het stageprogramma vult de SCM-curricula aan door te coördineren met bedrijven en organisaties bij het bieden van on-the-job-training aan studenten. Er is een breed scala aan lokale en buitenlandse stagemogelijkheden beschikbaar om studenten voor te bereiden op de opwindende uitdagingen van de snelgroeiende creatieve industrieën.

Bonusmateriaal

Met de opening van het Run Run Shaw Creative Media Center biedt de school ook een regelmatig schema van interne tentoonstellingen en presentaties door faculteit en studenten van SCM, samen met internationaal erkende mediakunstenaars en wetenschappers.

Wist u?

De school moedigt studenten aan om lokaal en internationaal deel te nemen aan mediakunstwedstrijden en festivals. Onze studenten en alumni hebben deelgenomen aan vele wedstrijden en uitstekende resultaten behaald, zoals de volgende:

 • Beste animatiefunctie, de Oscars, 2018
 • Beste art direction en beste visuele effecten, de 37e Hong Kong Film Awards, 2018
 • Award voor Young Artist (Film and Media Arts) (2012-2014), Award voor Young Artist (Visual Arts) (2017) en Artist of the Year (Film) (2017), de Hong Kong Arts Development Awards
 • Beste nieuwe regisseur, de 36e Hong Kong Film Awards, 2017
 • Grand Prix, het 12e Aziatische Filmfestival van Osaka, 2017
 • Beste make-up en kostuumontwerp, de 54e Golden Horse Awards, Taiwan, 2017
 • Beste nieuwe regisseur, de 11e Hong Kong Film Directors Guild Awards, 2016
 • Beste regisseur en beste scenario, de 23e Hong Kong Film Critics Society Awards, 2016
 • Beste nieuwe directeur, de 53e Golden Horse Awards, Taiwan, 2016
 • Bronze Award in de categorie Best Student Invention (Tertiair of hoger), Hong Kong ICT Awards, 2016
 • Champion (2016) en First Runner-Up (2012-13), Disney ImagiNations Hong Kong Design Competition
 • Best Local Work (2017), Emerging Talent Award (2016) en Silver Award (2015) in de categorie Media Art, de Hong Kong Independent Short Film and Video Awards (ifva)
 • Gold Award (2011-2013, 2015-2017) en Silver Award (2012-2013) in de Open Categorie, de Hong Kong Independent Short Film and Video Awards (ifva)
 • Gold Award (2014) en Silver Award (2014, 2016) in de categorie Animatie, de Hong Kong Independent Short Film and Video Awards (ifva)
 • Silver Award (2010, 2011 en 2013) in de categorie Interactieve media, Hong Kong Independent Short Film and Video Awards (ifva)
 • Winnaars van het 1e en 2e First Feature Film Initiative (Higher Education Institutions Group), 2015 en 2016
 • Cyberport Judge's Pick Award (2013), Mobile Match Award (2014), The Audience Award en The Most Kawaii Game (2016), The Best Boardgame Award (2017), Global Game Jam Hong Kong
 • WYNG Masters Award, 2013 en 2016
 • Hoofdprijs, het 61e Internationale Kortfilmfestival Oberhausen, 2015
 • Young ICT Achiever, Hong Kong Computer Society (HKCS) Outstanding ICT Achiever Awards, 2015
 • Excellent Works / Winning Works in Division II: "CG Animation Theatre", ASIAGRAPH, 2011, 2013-2015
 • Aziatische Culturele Raadsbeurzen, 2014
 • Hong Kong Documentary Award, het Chinese Documentaire Festival, 2014
 • Winnaar van de Hong Kong Spirit Ambassadors van 2013
 • New Face Award, de Art Division van het 17e Japan Media Arts Festival, 2013
 • Speciale prijs, het 37e Hong Kong International Film Festival (HKIFF), 2013
 • Beste korte documentaire, de 2e Phoenix Video Documentary Award, 2013
 • Beste nieuwe regisseur, de 31e Hong Kong Film Awards, 2012
 • Hong Kong Contemporary Art Awards, 2012
 • Grote prijs, beste creativiteit en beste filmprijs, de 8e Fresh Wave Short Film Competition, 2012
 • Contemporary Perspective and Human Rights Concern Awards, South Taiwan Film Festival, 2012
 • Beste experimentele film, het 9e Sedicicorto International Film Festival, 2012
 • Silver Award, de Hong Kong Design Association (HKDA) Global Design Awards, 2011
 • Beste scenario, de 30e Hong Kong Film Awards, 2011
 • Adobe Design Achievement Awards, 2011

Veel van onze afgestudeerden zijn naar het buitenland gegaan om te studeren voor hun master in verschillende vakgebieden op prestigieuze scholen en universiteiten, zoals:

 • Carnegie Mellon University, VS (mediakunst)
 • City University London, UK (cultureel beleid en management)
 • Concordia University, Canada (mediakunst en beeldhouwkunst)
 • Duke University, VS (experimentele en documentaire media)
 • Georgia Institute of Technology, VS (interactie mens-computer)
 • Goldsmiths, University of London, UK (stadsfotografie, visuele antropologie)
 • Graduate School of Media Design, Keio University, Japan (mediaontwerp)
 • Institut d'Etudes Superieures des Arts, Frankrijk (kunstmanagement / kunsthandel)
 • King's College London, UK (kritische theorie)
 • Maryland Institute of Art, VS (beeldhouwkunst)
 • Massachusetts Institute of Technology, VS (mediaontwerp; kunst, cultuur en technologie)
 • National Film and Television School, UK (animatie)
 • Pratt Institute, VS (animatie en bewegingskunst)
 • Slade School of Fine Art, University College London, UK (beeldhouwkunst)
 • De Universiteit voor Kunst en Design Helsinki, Finland (mediakunst)
 • University of the Arts London, UK (beeldende kunst)
 • University at Buffalo, The State University of New York, USA (architectuur)
 • Universiteit van Californië, Los Angeles, VS (mediaontwerp)
 • The University of Nottingham, UK (filmstudies)
 • De universiteit van Oslo, Noorwegen (mediastudies)
 • De Universiteit van Zuid-Californië, VS (digitale media)
 • De Universiteit van Washington, VS (digitale mediakunst)

119691_119653_campus2.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels ... Lees meer

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels of excellence, promote innovation and nurture creativity with the aim to improve people's lives. In a city where East meets West, our vision is to become globally recognised for professional education, one that emphasises the mutual enrichment of different cultures and intellectual traditions, and for research that makes a real difference. Lees Minder