Bachelor of Science in de architectuur

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

  • Faculteit architectuur
  • De te behalen graad: Bachelor of Science, Engineer, Architect
  • Duur: 4 jaar (8 semesters, inclusief een maandstage in het 7e semester)
  • Taal Engels
  • ECTS-punten: 240

architecture, gang, modern

Het curriculum is bedoeld voor mensen die architectuur willen studeren. Het is ontwikkeld om toekomstige architecten op te leiden in zowel technische kennis als om hun bewustzijn binnen esthetische en mensgerichte waarden te ontwikkelen. Het stelt studenten in staat om de vaardigheden te ontwikkelen die verband houden met het vormgeven van verstedelijkte gebieden, zowel wat betreft elementen van kleine architectuur, openbare voorzieningen als multiruimtelijke stadsprojecten.

De cursussen binnen het studiecurriculum zijn gebaseerd op kennis in de disciplines afkomstig uit de technische wetenschappen: architectuur, stedenbouw, constructie en kunst, of kunstgeschiedenis.

Het belangrijkste doel van de cursus is om afgestudeerden - architecteningenieurs - voor te bereiden op hun professionele loopbaan en op doelbewuste en competente deelname aan het vormgeven van de gebieden die de leefruimte van individuen en groepen vormen.

Toelatingseisen

Afscheidscertificaat, zeer goede beheersing van het Engels, begeleidende brief en portfolio.

Het portfolio moet 5-10 werken bevatten die persoonlijk zijn gemaakt in elke techniek, A3-formaat, inclusief het minimum: 2 zwart-wittekeningen van menselijke figuren, 1 tekening van een compositie samengesteld uit geometrische lichamen, 1 architectuurtekening, andere werken over elk onderwerp. Naast de originelen moeten ook foto's of scans in digitale versie worden opgestuurd.

Carrièremogelijkheden

De afgestudeerden van de eerste-cyclusstudies zijn gekwalificeerd om hun professionele loopbaan te beginnen als assistenten en in uitvoering en bouwbegeleiding op het gebied van stedenbouw en het ontwerpen van architectonische objecten samen met hun omgeving. Door afronding van de eerste cyclusstudies kunnen afgestudeerden de tweede cyclusstudies voortzetten.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Gdańsk University of Technology (Polish name: Politechnika Gdańska) is one of the oldest universities in Poland and the largest technical university in Northern Poland. It was established in 1904 and ... Lees meer

Gdańsk University of Technology (Polish name: Politechnika Gdańska) is one of the oldest universities in Poland and the largest technical university in Northern Poland. It was established in 1904 and since then has been educating world-class engineers in various areas of science and technology. Located in Gdańsk – a city with a thousand-year tradition and the gate to the Polish coastal line – it is the perfect place to study and enjoy student life. Lees Minder