Bachelor of Science in de bedrijfskunde: managementinformatiesystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Het bedrijf van vandaag is meer dan ooit afhankelijk van technologie. Om bedrijven naar succes te leiden, heeft de organisatie medewerkers nodig met multidisciplinaire kennis en computervaardigheden. BSBA-diploma met een specialisatie in Management Information Systems combineert kennis en gespecialiseerde vaardigheden in beide gebieden van Business en Technology. BSBA MIS-houders hebben een uniek voordeel om professioneel te zijn in beide disciplines, die tegenwoordig zeer gevraagd worden door de industrie.

Het programma wordt geleverd door hooggekwalificeerde instructeurs met een enorme academische en industriële ervaring, die ze delen met studenten en hen helpen praktische kennis op te doen en specifieke vaardigheden te ontwikkelen om verschillende bedrijfsfuncties te kunnen beheren via een verscheidenheid aan computertoepassingen. Dit programma is ook bedoeld om ondernemers voor te bereiden op het succesvol runnen van hun eigen bedrijf.

Baanperspectieven

Afgestudeerden met BSBA (MOB) diploma hebben veel mogelijkheden voor professionele loopbaan in een verscheidenheid van gespecialiseerde gebieden, zoals operations management, human resource management, management en administratie, business units management, project management, customer relations management, magazijn en logistiek management , enz.

Kantoormanagers en beheerders werken in de branche, de overheid, het onderwijs en non-profitorganisaties. Veel afgestudeerden van het programma gebruiken hun kennis bij het starten van een eigen bedrijf en advies.

Toelatingseisen

 • Erkend algemeen opleidingsdiploma of het equivalent daarvan.
 • Engelse taalvaardigheid gelijk aan IELTS 5.5 of TOEFL-iBT 65.

Kandidaten die geen officiële IELTS- of TOEFL-scores hebben, zijn verplicht om MCBS Engelse plaatsingstest af te leggen. Op basis van de scores behaald in deze test, mogen studenten beginnen met hun credit cursussen of zich inschrijven in het basisprogramma.

Programmastructuur

Graad eisen zijn onderverdeeld in twee categorieën - Algemeen onderwijs en Business Education. Algemeen onderwijs (60 studiepunten) is verder onderverdeeld in Communicatie / Taalvaardigheden (9 studiepunten), Wiskunde en Computer Vaardigheden (9 studiepunten), Natuurwetenschappen (3 studiepunten), Sociale wetenschappen (18 studiepunten), Geesteswetenschappen (12 studiepunten) en Niet-studeren Business keuzevakken (9 studiepunten). Business Education is verdeeld in algemene zakelijke vereisten (33 studiepunten), kernspecifieke of grote vereisten (15 studiepunten) en zakelijke keuzevakken (27 studiepunten).

Duur: Bachelor diploma vereist ongeveer 8 semesters of 4 jaar

Totaal aantal credits: 120

Programma levering: 12-15 credits per normaal semester en 6 credits per zomersemester

Stage: niet verplicht, maar studenten worden sterk aangemoedigd om een ​​stage van 3-4 maanden te volgen. College biedt ondersteuning aan studenten bij stageplaatsen.

Major (Core) cursussen:

 • MIS212Database Management Systemen
 • MIS215Informatie en systeemanalyse
 • MIS225Manageriële toepassingen van objectgeoriënteerde programmering II
 • MIS280 Elektronische bedrijfsstrategie
 • MIS285Projectbeheer
 • MIS304 Beheer van informatiesystemen
 • MIS310Informatiesysteemontwerp
 • MIS312Informatiesystemen Beveiliging
 • MIS320Information System Project

"BSBA met de nadruk op MIS is gemaakt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van hun carrière in het bedrijfsleven door gebruik te maken van specifieke multidisciplinaire kennis en het vermogen om bedrijfsfuncties te beheren met respectieve informatietechnologieën. Moderne bedrijfsgebruiktechnologie en informatiesystemen om alle functies van een organisatie te beheren, dus daar is een grote vraag naar werknemers met een goede conceptuele kennis van het bedrijfsleven en specifieke kennis en vaardigheden in informatiesystemen. "" De graad kan ook ervaren technische specialisten en ingenieurs helpen bij hun promotie naar hogere managementposities binnen bedrijfsorganisaties ".

Dr. Anna Stalinska, universitair hoofddocent

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Modern College of Business and Science (MCBS) in the Sultanate of Oman is a private College licensed by the Ministry of Higher Education and established in 1996. In 2004, MCBS sought institution a ... Lees meer

The Modern College of Business and Science (MCBS) in the Sultanate of Oman is a private College licensed by the Ministry of Higher Education and established in 1996. In 2004, MCBS sought institution and program accreditation to offer Bachelor Degrees in Oman. MCBS was successful in its application and based on the strength of its submission, the College was provisionally accredited by the Accreditation Council of the Sultanate of Oman to offer Associate and Bachelor Degrees. The College offers educational programs to meet the needs of individual students as well as the needs of the business and industrial communities. Lees Minder