Bachelor of Science in de economische en sociale wetenschappen

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Deze BSc is een programma in de economie , maar zeer interdisciplinair van aard en gebaseerd op solide kwantitatieve en methodologische grondslagen. Met zijn specifieke mix van economische, kwantitatieve en sociaalwetenschappelijke onderwerpen, vindt dit innovatieve programma synergieën tussen onderwerpen, om verschillende perspectieven te krijgen op leidende internationale economische vraagstukken.

Het is een van de baanbrekende programma's in Europa, door een nieuw geïntegreerd beeld van economie en sociale wetenschappen voor te stellen . Tegenwoordig maken sociologen gebruik van speltheorie en demografen gebruiken economische modellen om de populatiedynamiek te analyseren. Op dezelfde manier praten economen over criminaliteit en incentives, analyseren ze de geest zoals filosofen en psychologen dat doen en bestuderen ze sociale stratificatie op andere gebieden van multidisciplinaire convergentie.

Het programma richt zich op het begrip van hoe mensen denken en beslissingen nemen, bijvoorbeeld over sparen, energieverbruik, vruchtbaarheid of gezondheid. Dit is een cruciaal aspect voor bedrijven en organisaties die misschien een nieuw product lanceren, maar ook voor overheden die economisch beleid ontwikkelen om armoede of werkloosheid aan te pakken. De spil van zijn innovatieve studieplan is dat individueel gedrag niet alleen bepaald wordt door louter economische factoren (hoeveel een individu profiteert van een beslissing) maar ook door psychologische eigenschappen (hoe emoties en cognitieve grenzen daadwerkelijke beslissingen bepalen) en sociale normen (hoe de gedrag van anderen en gedeelde waarden beïnvloeden iemands beslissing).

Dit programma is bedoeld voor studenten met een internationale roeping en een ambitieuze intellectuele instelling : beginnend met een meer afgeronde en bredere educatieve achtergrond, bereidt het je voor op een hoger niveau van specialisatie in een Master of Science-programma.

Programmastructuur

Eerste jaar

Hoofdonderwerpen

 • Economie (micro en macro)
 • Wiskunde (theoretisch en toegepast)
 • Logica en methoden voor sociale wetenschappen
 • Beheer
 • Eerste vreemde taal
 • Computertechnologie

Tijdens het eerste jaar krijg je een training in verschillende basisvakken om te begrijpen hoe bedrijven en organisaties werken (Management), evenals het economische systeem waarin ze opereren.

Economie beschrijft in feite het functioneren van economische systemen, zowel op algemeen niveau (macro-economie) als op het niveau van individueel gedrag van bedrijven en consumenten (micro-economie). Door middel van wiskunde en statistiek, zowel theoretisch als toegepast, krijgt u een breed scala aan kwantitatieve hulpmiddelen om een ​​reeks economische modellen te begrijpen en toe te passen.

Ten slotte geeft de cursus Logica en methodologie van sociale wetenschappen je de grondbeginselen van logica en kritisch denken om te begrijpen hoe de geest zou moeten werken om misleidende denkpatronen te detecteren (wanneer volgt B uit A?), Beoordeel en (de) stel argumenten samen, denk consequent en analytisch.


Tweede jaar

Hoofdonderwerpen

 • econometrie
 • Strategische besluitvorming
 • Economisch beleid
 • Incentiveontwerp en beleid
 • Inleiding tot de cognitieve wetenschap
 • Wet
 • Tweede vreemde taal

In het tweede jaar leer je meer over markten en strategische besluitvorming, over het verkennen van keuze en vraag, financiën en speltheorie, om te begrijpen hoe individuen economische beslissingen nemen en hoe bedrijven en organisaties op markten concurreren.

Vervolgens leert u via Incentiveontwerp en -beleid hoe en waarom markten tekortkomingen vertonen en hoe u deze kunt corrigeren via overheidsbeleid.

In Macroeconomics and Economic Policy verdiep je je in macro-economische kwesties zoals: Waarom bestaat werkloosheid? Waarom worden sommige landen rijker dan anderen? Waarom gebeurt financiële crisis? Is de euro een goed idee?

Je zult ook de basis van cognitieve wetenschappen bestuderen, om te leren hoe de individuele geest (met zijn cognitieve limieten) daadwerkelijk werkt om te begrijpen hoe een samenleving als geheel werkt.

Economische geschiedenis is van fundamenteel belang voor het begrijpen van de evolutie van politieke en economisch-sociale systemen, omdat het u in staat stelt de huidige omgeving beter te interpreteren.

Privaat en ondernemingsrecht geeft u een overzicht van het burgerlijk recht in zowel een binnenlandse als een bredere internationale context.


Derde jaar

Hoofdonderwerpen

 • Gegevensanalyse
 • Sociologie
 • Openbaar beleid en recht
 • Internationale economie en financiën
 • Organisaties en sociale psychologie
 • Uitwisselingsprogramma
 • Stage
 • Laatste rapport

In het laatste jaar voltooi je je pad met cursussen zoals de sociale psychologie, die je zullen helpen om micro-organisatiegedrag te begrijpen (hoe individuen en groepen van invloed zijn op en worden beïnvloed door organisaties), evenals macrorganisatorisch gedrag (hoe organisaties werken) en hun relaties met de omgeving).

Bovendien zullen cultuur, instellingen en ontwikkeling je leren hoe sociale normen en cultuur van invloed zijn op het ontwikkelingspad van een gemeenschap of een land en omgekeerd. Terwijl empirische methoden en gegevensanalyse zich richten op toepassingen en implementatie met gegevens over onderwerpen zoals arbeid, ontwikkeling, politieke economie, industriële organisatie.

U kunt ook uw studieplan verder personaliseren:

 • Verschillende keuzevakken kiezen
 • Stage lopen in Italië of in het buitenland
 • Deelnemen aan een studieprogramma in het buitenland
 • Een onderzoeksonderwerp selecteren waarin u geïnteresseerd bent, dat u kunt verdiepen en ontwikkelen in uw eindrapport

Programmavereisten kunnen worden gewijzigd.


Internationale kansen

Studeren in het buitenland kan een geweldige mogelijkheid zijn voor groei, zowel academisch als persoonlijk, waardoor je jezelf kunt uitdagen in een multiculturele omgeving. Het uitwisselingsprogramma geeft je de kans om een ​​semester in het buitenland door te brengen aan een partneruniversiteit, te beginnen in je Bachelor of Science-programma.

Uitwisselingsprogramma's

Programma's van één semester met prestigieuze partneruniversiteiten, waaronder:

 • Princeton University, Department of Economics (VS)
 • Northwestern University, Department of Economics (VS)
 • Université Toulouse 1 Capitole, Toulouse School of Economics (Frankrijk)
 • Yale-NUS College (Singapore)
 • University of Sydney, School of Economics (Australië)


Carrièremogelijkheden

De meeste afgestudeerden in de Economische en Sociale Wetenschappen blijven hun opleiding op graduate niveau; afgestudeerden hebben mogelijk ook directe toegang tot de arbeidsmarkt.

Afgestudeerden die Economie studeren vinden over het algemeen werk bij multinationale bedrijven, internationale organisaties of de financiële sector. Anderen volgen mogelijk academische carrières aan universiteiten over de hele wereld.

Carrièremogelijkheden zijn junior-posities bij particuliere en openbare bedrijven / instellingen die zich bezighouden met de economische systeemanalyse (antitrustbeleid, risicobeoordeling van landen, economische regelgeving, effecten van overheidsbeleid, enz.); bedrijven die relaties onderhouden met externe autoriteiten, bijvoorbeeld antitrust of regulator in specifieke sectoren; en financiële instellingen voor analyse van beleggingsmarkten en interactiebegrip tussen productiesysteem en kredietmarkt.

Toelating

Elk jaar selecteert de universiteit van Bocconi de beste kandidaten en stelt een aantal studenten die kunnen worden toegelaten tot zijn programma's in om de beste gastvrije omstandigheden en het succes van het academische pad te garanderen en de toegang van onze afgestudeerden in de professionele wereld te vergemakkelijken.

Meestal zijn er in totaal 2.700 plaatsen beschikbaar voor de eerstejaars studenten van Bachelor of Science en Integrated Master of Arts of Law. De lessen bestaan ​​uit ongeveer 100 studenten voor BSc-opleidingen in het Engels en ongeveer 120 studenten voor BSc-opleidingen in het Italiaans. De geïntegreerde Master of Arts in Law-lessen (alleen in het Italiaans verzorgd) bestaan ​​uit ongeveer 140 studenten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics.

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics. Lees Minder
Milaan , Los Angeles + 1 Meer Minder