Bachelor of Science in de interactie tussen mens en technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma wordt alleen in het Duits gegeven.

Start van studies
Het programma begint elk wintersemester.
Kandidaten met buitenlandse certificaten kunnen tot 15 augustus solliciteren via uni-assist eV.

Standaard studieperiode
De standaard studieperiode is 7 semesters.

Doelstellingen van het programma

Studenten van het programma Mens-technologie-interactie leren technische oplossingen voor sociale en sociaal-culturele problemen te ontwikkelen en te implementeren.

De focus van het programma ligt op de ontwikkeling van technologie die probeert te voldoen aan de dagelijkse behoeften van verschillende leefomgevingen en waarin experts op relevante vakgebieden, getroffen individuen en de gebruikers van producten op een participatieve manier worden geïntegreerd.

Het doel van het programma is om de studenten grondig voor te bereiden op deze gevarieerde uitdagingen door een combinatie van de theoretische principes van psychologie, technologie en sociale wetenschappen, evenals door interdisciplinaire praktische projecten.

Graad cursusinhoud

De inhoud van het programma bestaat uit elementen uit de psychologie, elektrotechniek en de sociale wetenschappen. Elk semester bevat cursussen op de volgende gebieden:

 • principes van sociale wetenschappen, psychologie en methodologie
 • gezondheid en ziekte
 • mens en technologie in de samenleving
 • natuurwetenschappen en technologie
 • constructie en productie
 • praktisch projectwerk

In het laatste semester lopen de studenten een stage van 12 weken en schrijven ze hun bachelorscriptie.

Toelatingseisen

Een toelating tot het hoger onderwijs is een algemene voorwaarde voor toelating tot de opleiding. Internationale aanvragers moeten een bewijs leveren van onderwijskwalificaties die studie in Duitsland mogelijk maken (schoolverlofcertificaat, certificaat van universitaire deelname). De anabin-database biedt informatie over de validatie van buitenlandse onderwijskwalificaties.

De voertaal is Duits. Buitenlandse aanvragers moeten bewijzen dat ze voldoende kennis van het Duits hebben. Het bewijs van de noodzakelijke Duitse taalvaardigheid kan worden geleverd in de vorm van:

 • Goethe-certificaat B2
 • DSD II
 • DSH ik
 • TestDaF (minimaal niveau 3 in de examenmodules)
 • TELC Deutsch C1 Hochschule

Kandidaten die niet aan de gespecificeerde toelatingsvoorwaarden kunnen voldoen, kunnen contact opnemen met een voorbereidend college ('Studienkolleg'). Deze bereiden specifiek buitenlandse aanvragers voor op een opleiding in Duitsland. Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences heeft geen eigen voorbereidingscollege. Het door de staat gerunde voorbereidende college dat verantwoordelijk is voor onze instelling bevindt zich aan de Anhalt University of Applied Sciences in Köthen .

Een overzicht van alle voorbereidende hogescholen in Duitsland vind je hier . In Magdeburg vind je een eigen voorbereidend college: Europäisches Studienkolleg der Wirtschaft (ESKW)

vooruitzichten

Door de toenemende digitalisering doordringt technologie tegenwoordig elk aspect van het leven. Het scala aan toepassingsgebieden betekent dat mensen voortdurend nieuwe technologie moeten aanpakken en het gebruik en de invloed ervan op een breed scala aan aspecten van het leven moeten onderzoeken. Dit betreft bedrijven, instanties en overheden, maar ook medische en zorginstellingen, advies- en hulpdiensten, milieubescherming en mensenrechtenorganisaties.

Het kernactiviteitsgebied van afgestudeerden van het programma Mens-technologie-interactie is de participatieve ontwikkeling van diensten en technische producten die worden gebruikt om mensen te ondersteunen. Ze kunnen onder meer werken als productmanagers voor de introductie van nieuwe technologieën in bedrijven in een grote verscheidenheid aan industrieën of openbare instellingen. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar medische technologie en naar organisaties die moeten omgaan met de nieuwe technologieën die voortkomen uit digitalisering.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Founded in 1991, the University has long gained a reputation for its well-rounded academic education programme and motivated student body. Interested students can choose from around 50 study programme ... Lees meer

Founded in 1991, the University has long gained a reputation for its well-rounded academic education programme and motivated student body. Interested students can choose from around 50 study programmes taught at three departments in Magdeburg and two departments in Stendal. Lees Minder
Magdeburg , Stendal + 1 Meer Minder