Bachelor of Science in de petroleumtechniek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Petroleum engineering verwijst naar de ondergrondse engineeringactiviteiten die verband houden met de productie van koolwaterstoffen, die zowel ruwe olie als gas kunnen zijn. Petroleum Engineering richt zich op het maximaliseren van de economische terugwinning van koolwaterstoffen uit ondergrondse reservoirs en het schatten van het herstelbare volume van deze hulpbron met behulp van een gedetailleerd begrip van het fysische gedrag van olie, water en gas in poreus gesteente onder zeer hoge druk. Petroleum Engineering vereist een goede kennis van vele andere gerelateerde disciplines, zoals geologie, petrofysica, geofysica en petroleumgeologie. Verbeteringen in computermodellering, materialen en de toepassing van statistieken, waarschijnlijkheidsanalyse hebben de gereedschapskist van de petroleumingenieur de afgelopen decennia drastisch verbeterd. Het Petroleum Engineering-undergraduate-programma aan het College of Engineering van de United Arab Emirates University is geaccrediteerd door de Engineering Accreditation Commission van ABET.

Industrial crane

Doelstellingen van het programma

 • Succesvolle carrières hebben op verschillende gebieden met betrekking tot petroleumtechniek en leidende rollen vervullen in de industrie / organisaties.
 • Demonstreer een hoog niveau van professionaliteit, toewijding aan ethische en sociale verantwoordelijkheid en verlangen naar levenslang leren.
 • Demonstreer innovatieve oplossingen voor de petroleumindustrie door creatief denken.
 • Studeer geavanceerde graden en carrières in engineering, wetenschap, onderzoek en ontwikkeling of zaken.

Programma leerresultaten

Na succesvolle afronding van dit programma kunnen studenten:

 • Identificeer, formuleer en los complexe technische problemen op door principes van engineering, wetenschap en wiskunde toe te passen.
 • Pas technisch ontwerp toe om oplossingen te produceren die voldoen aan gespecificeerde behoeften, rekening houdend met volksgezondheid, veiligheid en welzijn, evenals mondiale, culturele, sociale, ecologische en economische factoren.
 • Communiceer effectief met een breed publiek.
 • Erken ethische en professionele verantwoordelijkheden in technische situaties en maak weloverwogen oordelen, die rekening moeten houden met de impact van technische oplossingen in mondiale, economische, ecologische en maatschappelijke contexten.
 • Effectief werken in een team waarvan de leden samen leiderschap bieden, een samenwerkingsomgeving en een inclusieve omgeving creëren, doelen stellen, taken plannen en doelstellingen halen.
 • Ontwikkel en voer geschikte experimenten uit, analyseer en interpreteer gegevens en gebruik technische oordeelsvorming om conclusies te trekken.
 • Verwerven en toepassen van nieuwe kennis indien nodig, met behulp van geschikte leerstrategieën.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions ... Lees meer

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions in government, industry, commerce, and all business areas throughout the region. Lees Minder