Bachelor of Science in de toegepaste natuurkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Toegepaste fysica

 • Major: Technische Natuurkunde
 • Diploma / Award Titel: Bachelor of Science in Applied Physics
 • Het aanbieden van academische eenheid: Afdeling Natuurkunde
 • Wijze van onderzoek: voltijds

Doelen van Major

Deze belangrijke is om bachelor-niveau onderwijs te bieden aan studenten met verschillende achtergronden, om hen voor te bereiden op een carrière in gebieden zoals omgevingsfysica, optica, materiaaltechnologie en biomedische fysica in de industriële, commerciële, overheids- of educatieve sectoren.

Na voltooiing van de major kunnen afgestudeerden de in de major geleerde kennis integreren ter ondersteuning van ten minste een originele ontdekking of een creatief ontwerp dat relevant is voor de toegepaste fysica.

Beoogde leerresultaten van Major (MILO's)

Na het succesvol afronden van de toegepaste natuurkunde major, moeten studenten in staat zijn om:

 • Pas kennis van wiskunde, natuurkunde en engineering toe die past bij de graad in natuurkunde (met de nadruk op een of meer van de gebieden in toegepaste natuurkunde: omgevingsfysica, optica, materiaaltechnologie en biomedische fysica). Dit omvat: (a) het ontwerpen van een component, een proces of een systeem om binnen realistische beperkingen aan de gewenste behoeften te voldoen. (b) fysische en technische problemen identificeren, formuleren en oplossen.
 • Ontwerpen en uitvoeren van experimenten, evenals analyseren, interpreteren en presenteren van resultaten.
 • Gebruik de technieken, vaardigheden en moderne fysica en engineeringtools, inclusief computer / IT-tools die nodig zijn voor praktijken die geschikt zijn voor de graad in fysica, samen met een goed begrip van hun processen en beperkingen.
 • Waardeer de impact van natuur- en technische toepassingen in een mondiale en maatschappelijke context, met name het belang van gezondheids-, veiligheids- en milieuoverwegingen voor zowel werknemers als het grote publiek.
 • Waardeer professionele en ethische verantwoordelijkheid.
 • Waardeer de basiswetten en -beginselen van de natuurkunde en gebruik deze kennis om voorbeelden en fenomenen van het dagelijks leven uit te leggen, om wetenschap aan mensen buiten de wetenschaps- en ingenieursdiscipline uit te leggen, en om het publiek in fysica te onderwijzen.
 • Werk in een multidisciplinair team.
 • Effectief communiceren.
 • Erken de behoefte aan en levenslang leren, inclusief het vermogen om op de hoogte te blijven van hedendaagse problemen.
 • Maak een originele ontdekking of ontwerp die zijn gemotiveerd door de major van studie.

Graad Vereisten

119814_Skjermbilde2019-08-17kl.10.54.26.png

Opmerkingen:

 1. Voor studenten met erkende geavanceerde niveau-examens of gelijkwaardige kwalificaties.
 2. Voor Associate Degree / Higher Diploma afgestudeerden toegelaten als senior-jaar intake studenten.

^ Voor studenten die van plan zijn om het gezamenlijke bachelorprogramma tussen de City University of Hong Kong en Columbia University na te streven.

119690_119654_campus.jpg

BSc Technische Natuurkunde

 • Jaar van binnenkomst: 2020
 • Wijze van financiering: door de overheid gefinancierd
 • Toegangscode: 1208 BSc Technische Natuurkunde
 • Wijze van onderzoek: voltijds
 • Indicatief inname doel (onder voorbehoud van wijzigingen):
  • JUPAS en niet door JUPAS gefinancierde plaatsen: 36
  • Directe toepassingsplaatsen (lokale studenten): 7 voor het departement Natuurkunde
  • Niet-lokale studenten: Directe toepassingsroute voor internationale en niet-Gaokao-studenten op het vasteland: ongeveer 250. NUEE-route [全国 普通 高等学校 统一 招生 计划 (统招)] voor Gaokao-studenten op het vasteland: ongeveer 225
 • Normale programmaduur: 4 jaar
 • Directe / niet-JUPAS-aanvraagdeadline: 2 januari 2020 (lokaal en niet-lokaal)

Programma video

Afdeling Natuurkunde

Voortbouwend op de uitstekende traditie van de natuurkunde-faculteit in het voormalige departement voor natuurkunde en materiaalkunde, streeft het departement voor natuurkunde ernaar een toonaangevende natuurkunde-afdeling te worden in de regio Azië-Pacific. In de laatste onderzoeksevaluatie uitgevoerd door de Research Grants Council van Hong Kong, rangschikte CityU's Physics Department de SECOND onder alle acht universiteiten in Hong Kong. Onze faculteitsleden hebben internationale erkenning ontvangen, waaronder fellowships van prestigieuze samenlevingen zoals de American Physical Society, de American Association for the Advancement of Science en de Materials Research Society.

De BSc Applied Physics- major is geen gewone natuurkunde-major. In Applied Physics krijgen studenten les in biomedische fysica, nucleaire straling, materiaalfysica en opto-elektronica, waarmee ze een weg banen naar een breed scala aan carrières in de medische en gezondheidszorg, onderwijs, engineering, commerciële en industriële sectoren, nucleaire stralingsfaciliteiten of postdoctorale studies. Studenten kunnen deelnemen aan het op afdelingen gebaseerde schema voor onderzoeksbevestiging , waardoor ze vroeg worden blootgesteld aan ontdekking en innovatie. Studenten van de Major Applied Physics die aan bepaalde eisen voldoen, kunnen een aanvraag indienen voor toelating tot het Joint Bachelor's Degree Program tussen de City University of Hong Kong en Columbia University in de VS.

Ons doel

We rusten onze studenten uit met de kennis en kritische denkvaardigheden die hen in staat stellen om moeilijke problemen gedurende hun hele loopbaan aan te pakken. Het curriculum geeft niet alleen basiscursussen in natuurkunde, maar ook technologiegedreven cursussen zoals computermodellering en geavanceerde instrumentatie. Met de major Applied Physics kunnen studenten kennis en vaardigheden opdoen op de volgende gebieden: biomedische fysica, materiaalfysica, nucleaire en omgevingsfysica en fotonica. Afgestudeerden zijn goed uitgerust, niet alleen voor het ontwikkelen van een breed scala aan professionele carrières, maar ook voor het volgen van postdoctorale studies.

Toegangsregelingen voor Directe / Niet-JUPAS-aanvragers

Aanvragers van dit programma (toelatingscode: 1208) komen in aanmerking voor toelating tot eerstejaars studies in de Bachelor of Science in Applied Physics-programma.

Aanvragers die een gevorderde permanente inzending wensen, kunnen een aanvraag indienen voor het volgende programma:

 • BSc Technische Natuurkunde (toegangscode: 1638A)

Toelatingseisen voor Directe / niet-JUPAS-aanvragers

Om in aanmerking te komen voor toelating, moet u voldoen aan de algemene toelatingseisen. Van aanvragers wordt ook verwacht dat zij een wetenschappelijke of technische achtergrond hebben.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden in Toegepaste Natuurkunde genieten van een breed scala aan uitdagende carrières van medische fysici, milieuadviseurs, materiaalwetenschappers, biomedische ingenieurs en nucleaire technologen, tot professionals in fotonische apparatuur en componenten, elektronische componenten, halfgeleiders en computerrandapparatuur. Afgestudeerden kunnen hun loopbaan ook ontwikkelen bij overheidsdiensten zoals het Hong Kong Observatory, de afdeling Milieubescherming en de Hospital Authority.

De major bereidt studenten voor op verdere studies in fundamentele fysica, biomedische fysica, materiaalkunde, fotonica, nucleaire wetenschap en technologie.

Industriële training en internationale uitwisseling

Het College of Science en het Department bieden stageplaatsen aan via verschillende stageprogramma's die studenten fulltime werkbijlagen bieden aan bedrijven in Hong Kong, de Guangdong-Hong Kong-Macao Bay Area en in het buitenland. Via dergelijke plaatsingen zullen studenten:

 • Goede ervaring opdoen in een echte werkomgeving;
 • Ontwikkel probleemoplossende vaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden;
 • Leer de juiste attitudes ten opzichte van werk en professionaliteit; en
 • Verbreed hun ervaring en vergroot hun inzetbaarheid.

Om de blootstelling van studenten buiten het klaslokaal te verbreden en hun internationale ervaring te verrijken, bieden het ministerie, de hogeschool en de universiteit een breed scala aan kredietdragende uitwisselingsprogramma's met ongeveer 350 partneruniversiteiten over de hele wereld, waaronder Australië, Canada, Europa, de VS en de VS. Aziatisch-Pacifische regio.

Bonusmateriaal

 • Studenten van de Major Applied Physics die aan bepaalde eisen voldoen, kunnen een aanvraag indienen voor toelating tot het Joint Bachelor's Degree Program tussen de City University of Hong Kong en Columbia University in de VS.
 • Research Attachment Scheme wordt aangeboden aan niet-gegradueerde studenten die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van extra inzichten in de fascinerende wereld van de natuurkunde en aanverwante disciplines en zich toe te rusten voor het uitvoeren van het laatste jaar project of verdere studies in de toekomst.
 • CityU's Department of Physics blinkt uit in fundamenteel en toegepast onderzoek. Na hun afstuderen kiezen sommige van onze beste studenten ervoor om zich aan te sluiten bij onderzoeksteams of hun studies voort te zetten aan prestigieuze universiteiten zoals Columbia University en Northwestern University in de VS, Oxford en Cambridge in het VK.

Wist u?

 • Onder de vele vooraanstaande academici van het Department of Physics:
  • Professor Xun-Li Wang werd in 2017 verkozen tot Fellow van de American Association for the Advancement of Science; en Fellow van de American Physical Society in 2010. Hij werd ook bekroond met "Chang Jiang leerstoel hoogleraarschap" door het Chinese ministerie van Onderwijs in 2009; and Outstanding Oversea Young Scientist Award van National Natural Science Foundation of China in 2006.
  • Professor Paul K Chu werd in december 2002 gekozen tot IEEE Fellow, Fellow van de American Physical Society in 2007 en Fellow van de Materials Research Society in 2013. Hij is adviserend / gastprofessor aan meer dan 10 universiteiten en onderzoeksinstituten op het Chinese vasteland, waaronder Peking University, Fudan University, Shanghai Jiaotong University, Southwestern Institute of Physics en Chinese Academy of Science.
 • In de 2014 Research Assessment Exercise van de Research Grants Council van Hong Kong staat de Physics Department van CityU op de tweede plaats van alle acht universiteiten in Hong Kong.

119691_119653_campus2.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels ... Lees meer

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels of excellence, promote innovation and nurture creativity with the aim to improve people's lives. In a city where East meets West, our vision is to become globally recognised for professional education, one that emphasises the mutual enrichment of different cultures and intellectual traditions, and for research that makes a real difference. Lees Minder