Bachelor of Science in de voedingswetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Food Science houdt zich bezig met de toepassing van wetenschap en technologie op de productie, productie, verwerking, verpakking en distributie van veilig en hoogwaardig voedzaam voedsel. Het Food Science Bachelor-programma is geaccrediteerd door het Institute of Food Technologists (IFT), VS. Studenten die deelnemen aan dit programma zullen een professionele training volgen in de vijf kerndisciplines van Food Science: Food Chemistry & Analysis, Food Safety & Microbiology, Food Processing & Engineering, Applied Food Science en Success Skills. Afgestudeerden van dit programma kunnen fysicochemische analyses van voedingsmiddelen uitvoeren, de kwaliteits- en veiligheidskenmerken beschrijven en verschillende verwerkingstechnologieën toepassen om veilig en hoogwaardig voedsel te produceren en te garanderen.

Chopping Ingredients

Doelstellingen van het programma

  • Studenten voorzien van geavanceerde kennis op het gebied van voedingswetenschappen en aanverwante gebieden.
  • Studenten opleiden om basis- en toegepast onderzoek uit te voeren dat fundamentele en toegepaste kennis over voedselwetenschap oplevert, en tegemoetkomt aan de behoeften van het beroep van levensmiddelentechnologie en belanghebbenden in de voedingsindustrie.
  • Om studenten te trainen om een hoog niveau van bekwaamheid en capaciteiten te bereiken, inclusief meervoudige taakbediening en communicatieve vaardigheden.
  • Voorzie afgestudeerden van competenties in organisatie en teamwerk en denk aan ethische, sociale kwesties en respect voor diversiteit.
  • Bied studenten een beter begrip van de nationale en mondiale voedingssector en bereid ze voor om succesvol te werken in het brede scala van gouvernementele en niet-gouvernementele autoriteiten voor voedselcontrole en wetgeving en in industriële en commerciële omgevingen binnen de voedingssector.
  • Voorzie studenten van competenties in kritisch denken, levenslang leren en leiderschap.

Programma leerresultaten

Na succesvolle afronding van dit programma kunnen studenten:

  • Leg de basisprincipes van Food Science en haar multidisciplinaire reikwijdte uit.
  • Beschrijf de fysische, chemische en biologische eigenschappen van voedsel en hun effecten op voedselveiligheid en sensorische en voedingskwaliteit.
  • Pas analytische technieken toe om de samenstelling te karakteriseren en om fysieke, chemische en biologische veranderingen in voedingsmiddelen te identificeren.
  • Leg de effecten uit van voedselverwerking, engineering, conservering, verpakking en opslag op voedselveiligheid en kwaliteit.
  • Identificeer het belang van voedselwetten en -voorschriften bij het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen.
  • Voer toegepast onderzoek uit en gebruik statistische hulpmiddelen bij experimenteel ontwerp en data-analyse.
  • Pas verworven kennis toe op praktijksituaties in voedselsystemen, componenten, producten en processen.
  • Pas kritisch denken en continu leren toe op professionele problemen.
  • Communiceer effectief in zowel mondelinge als schriftelijke vormen.
  • Ontwikkel vaardigheden op het gebied van organisatie, teamwerk en leiderschap.
  • Demonstreer professionele vaardigheden en gedachten over ethisch, sociaal, integriteit en respect voor diversiteit.
  • Demonstreer de paraatheid voor voortdurende reflectieve praktijken en levenslang leren die relevant zijn voor carrières in de voedingswetenschappen.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions ... Lees meer

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions in government, industry, commerce, and all business areas throughout the region. Lees Minder