Bachelor of Science in economie, management en informatica

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Deze BSc is een uniek programma dat toonaangevend is in de digitale revolutie van vandaag. Onder de eerste bacheloropleidingen internationaal, wil het de nieuwe generatie van digitale talenten trainen, een generatie waarin de combinatie van kwantitatieve vaardigheden en rigoureus denken essentieel is voor succes.

Dit programma richt zich tot jonge talenten die een leidende rol willen spelen in het datagestuurde tijdperk. Het algemene doel is om besluitvormers in bedrijven en instellingen te begrijpen en hen in staat te stellen de strategische implicaties van kwantitatieve informatie voor economische, bestuurlijke en financiële beslissingen te begrijpen.

Nieuwe technologieën en sociale media zorgen voor een revolutie in de economie. Arti fi ciële intelligentie en Big Data veranderen besluitvorming en beleidsvorming en creëren nieuwe zakelijke kansen. Nieuwe professionele rollen komen gestaag naar voren. De EU-coalitie voor digitale banen schat in 2020 825.000 banen in de digitale economie in Europa alleen. Reageren op de uitdaging vereist talenten die kwantitatieve en computerwetenschappelijke vaardigheden combineren met het rigoureuze denken van de economische en managementwetenschappen.

Het biedt een solide basis in kwantitatieve disciplines (wiskunde, statistiek en informatica), gecombineerd met het onderwijzen van economie, management en rechten , om gegevens te verzamelen, te organiseren en te verwerken.

Je studeert in een kleine klas van geselecteerde internationale studenten en je kunt je studieplan personaliseren door keuzevakken te kiezen in je favoriete vakken, door een semester in het buitenland door te brengen in een van de vele prestigieuze partneruniversiteiten van Bocconi, en door een deel te nemen in seminars met partnerbedrijven die inzichten uit de echte wereld zullen opleveren.

Programmastructuur

Eerste jaar

Hoofdonderwerpen

 • Wiskunde
 • Statistieken
 • Computertechnologie
 • Micro-economie
 • Beheer
 • Accounting
 • IT-wetgeving
 • Eerste vreemde taal

Tijdens het eerste jaar zul je worden blootgesteld aan de fundamentele begrippen die je tijdens de volgende jaren van je opleiding zullen vergezellen. Wiskunde en statistiek bieden u de standaard kwantitatieve hulpmiddelen waarmee u de structuur van wiskundige modellen kunt lezen en toepassen voor gegevensanalyse. Fundamentals of Computer Science bieden u de basisbegrippen van computerprogrammering, computerarchitectuur en een inleiding tot de wereld van algoritmen. In Microeconomics onderzoek je de grondslagen van economisch gedrag en markten en leer je hoe krachtig het rationele keuzekader is om menselijk gedrag te begrijpen. De Principles of Management cursus introduceert op het brede terrein van economie en management van bedrijven, presentatie van de basisbegrippen en theorieën van modern management.

De loop van de boekhouding zal u kennis laten maken met de fundamentele concepten en metingen die ten grondslag liggen aan financiële overzichten, het gebruik van dubbele toegangssystemen om zakelijke transacties te rapporteren en het gebruik van deze informatie om de juiste zakelijke beslissingen te nemen. Tot slot krijgt u een overzicht van de fundamenten van IT-wetgeving (ISP-aansprakelijkheid, bescherming van de vrijheid van meningsuiting en persoonlijke gegevens op internet) in zowel een binnenlandse als een bredere Europese en vergelijkende context.


Tweede jaar

Hoofdonderwerpen

 • Toegepaste en geavanceerde wiskunde
 • econometrie
 • Macro-economie
 • Computer programmeren
 • Machine Learning
 • Financiën
 • Tweede vreemde taal

In het tweede jaar zul je dieper ingaan op begrippen die in het eerste jaar zijn geassimileerd, en tegelijkertijd zal je worden geleid om nieuwe en opwindende onderwerpen te ontdekken. De vakken wiskunde en statistiek zullen gaan over geavanceerdere benaderingen, waardoor je je kwantitatieve vaardigheden versterkt. Computerprogrammering geeft u geavanceerde noties in computertalen en brengt uw computerprogrammeervermogen naar een hoger niveau. Machine Learning zal u kennis laten maken met de principes van kunstmatige intelligentie om kwantitatieve informatie uit gegevens te extraheren. In Econometrics leert u de belangrijkste statistische methoden voor economische analyse met tijdreeksen en transversale gegevens. De koers van Macroeconomic geeft je de kennis die nodig is om het functioneren van de economie als geheel te begrijpen en de veranderingen die voortvloeien uit globalisering en digitalisering. Ten slotte kunt u met de cursus Principles of Finance de theorieën en mechanismen begrijpen die ten grondslag liggen aan de moderne financiële evaluatie van bedrijven en startups.


Derde jaar

Hoofdonderwerpen

 • Big data en databases
 • Marketing Analytics
 • Computational Economics
 • Spel theorie
 • IT management
 • keuzevakken
 • Uitwisselingsprogramma
 • Stage
 • Laatste rapport

Tijdens het derde jaar zul je worden blootgesteld aan geavanceerde onderwerpen, zoals Big Data en databases, waarmee je vertrouwd raakt met het gebruik en de interpretatie van big data, of Marketing Analytics, waardoor je wordt blootgesteld aan de geavanceerde instrumenten van moderne marketing technieken. De cursussen in Mechanism Design en Game Theory zullen je kennis laten maken met de geavanceerde concepten in strategisch denken en rationele besluitvorming. De cursus IT Management zal u kennis laten maken met de principes van het beheer van informatietechnologieën, de motor van de data-gedreven economie en hoe deze een verschil maken in moderne organisaties. Je hebt ook de mogelijkheid om te studeren aan vooraanstaande universiteiten in het buitenland en / of deel te nemen aan stages in Italië of elders. Met een ruime keuze aan keuzevakken kunt u uw favoriete onderwerpen verdiepen. Seminars met partnerbedrijven (Amazon, Microsoft, SAS, IBM, CISCO, Oracle, enz.) Bieden inzichten uit de echte wereld die u zullen helpen begrijpen hoe belangrijk mensen zich midden in al deze gegevens kunnen bevinden.

Programmavereisten kunnen worden gewijzigd.


Internationale kansen

Studeren in het buitenland kan een geweldige mogelijkheid zijn voor groei, zowel academisch als persoonlijk, waardoor je jezelf kunt uitdagen in een multiculturele omgeving. Het uitwisselingsprogramma geeft je de kans om een ​​semester in het buitenland door te brengen aan een partneruniversiteit, te beginnen in je Bachelor of Science-programma.

Uitwisselingsprogramma's

Programma's van één semester met prestigieuze partneruniversiteiten, waaronder:

 • Universidade Nova de Lisboa (Portugal)
 • University of Texas at Austin, McCombs School of Business (VS)
 • National University of Singapore (Singapore)
 • Tecnológico de Monterrey (Mexico)
 • University of Sydney (Australië)


Carrièremogelijkheden

Na dit BSc-programma zetten de meeste studenten hun studies voort met een graduaatprogramma. Dit programma kan een geschikte keuze zijn voor studenten die een masteropleiding willen volgen gericht op bedrijfsanalyses, data science, technologie en innovatie.

Studenten hebben ook rechtstreeks toegang tot de arbeidsmarkt, in welk geval hun typische professionele profiel een gegevensanalist is, die gegevens verzamelt en verwerkt en de informatie verstrekt die nodig is voor de besluitvorming. Er is een grote vraag in zowel de private als de publieke sector naar professionele figuren die computationele en statistische vaardigheden combineren met rigoureus economisch en managementdenken.

Afgestudeerden kunnen werken bij bedrijven ter ondersteuning van marktanalyse, planning van activiteiten strategische keuzes; onderzoeksafdelingen van openbare en particuliere instellingen of adviesbureaus, analyseren en bestuderen van verschillende aspecten van het economische systeem en van de markt; en financiële instellingen, analyseren en beheren van financiële gegevens.

Toelating

Elk jaar selecteert de universiteit van Bocconi de beste kandidaten en stelt een aantal studenten die kunnen worden toegelaten tot zijn programma's in om de beste gastvrije omstandigheden en het succes van het academische pad te garanderen en de toegang van onze afgestudeerden in de professionele wereld te vergemakkelijken.

Meestal zijn er in totaal 2.700 plaatsen beschikbaar voor de eerstejaars studenten van Bachelor of Science en Integrated Master of Arts of Law. De lessen bestaan ​​uit ongeveer 100 studenten voor BSc-opleidingen in het Engels en ongeveer 120 studenten voor BSc-opleidingen in het Italiaans. De geïntegreerde Master of Arts in Law-lessen (alleen in het Italiaans verzorgd) bestaan ​​uit ongeveer 140 studenten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics.

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics. Lees Minder
Milaan , Los Angeles + 1 Meer Minder