Bachelor of Science in het bankwezen en financiën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het ministerie van bankwezen en financiën van de Dar Al-Hekma Universiteit biedt een uitgebreid en uitgebreid academisch programma om gekwalificeerde en hooggekwalificeerde medewerkers voor te bereiden die zich kunnen aanpassen aan de vereisten van de dynamische en innovatieve wereld van financiën. Het is het eerste programma in de regio dat ook een pad biedt naar islamitische financiering als antwoord op de dringende en dringende behoefte op de arbeidsmarkt voor deze specialisatie.

Faculteitsleden hebben een hoge academische ervaring en ervaring in de wereld van zaken en financiën, waardoor studenten de zakelijke markt en geld en vertakkingen kunnen identificeren en hun kritische denkvaardigheden kunnen verbeteren.

Het programma combineert theorie en werkelijkheid met toepassing en praktische training in verschillende instellingen door vooraanstaande managers en leidinggevenden uit te nodigen om lezingen en seminars te geven, educatieve uitstapjes te maken, deel te nemen aan conferenties, workshops aan te bieden en internationale wetenschappelijke competities zoals: (CFA).

De looptijd van de bancaire, financiële en islamitische financieringsprogramma's is vier jaar. De cursussen voor het eerste jaar bieden studenten algemene informatie en worden in het tweede jaar gevolgd door basisvakken in de bedrijfskunde, waarin de student leert over de basis en de omgeving van de bedrijfskunde. In het derde en vierde jaar bestudeert de student diepgaand de meest gespecialiseerde onderwerpen, zoals: Commerciële banken en beleggingsbanken, Financiële en Administratieve Boekhouding, Financieel Management, Investeringen, Risicobeheer, Islamitische Financiën, Islamitisch Bankieren, Financieel Beleid en Strategisch Management.

Programmabericht

Het voorbereiden van een wetenschappelijk en praktisch gekwalificeerde afgestudeerde in financiën en bankwezen.

Voordelen van het bank- en financieringsprogramma aan de Dar Al-Hekma-universiteit

 • Het curriculum is ontworpen in samenwerking met gerenommeerde lokale en internationale universiteiten, zoals de University of California in Berkeley en King Fahd University of Petroleum and Minerals. Het curriculum combineert de theorieën, concepten en praktische vaardigheden die nodig zijn op de arbeidsmarkt. Het programma heeft sterke banden met werkgevers, zodat het de behoeften van de arbeidsmarkt kan identificeren en de afgestudeerden op dit gebied kan voorbereiden.
 • Curriculummaterialen helpen studenten voorbereiden op de banenmarkt in bankieren, financiën en islamitische financiën.
 • De behoefte aan gekwalificeerde kaders op het gebied van bankieren en islamitische financiën.
 • Faculteitsleden met doctoraat en masters van prestigieuze internationale universiteiten.
 • Het bestaan van grote werkgelegenheidskansen, omdat de financiële sector, zowel traditioneel als islamitisch, lijdt onder een schaarste aan competenties.
 • De faculteitsleden combineren academische kennis en praktische ervaring op het gebied van boekhouding, bankieren en financiën, waardoor ze studenten een niveau kunnen bijbrengen dat hen helpt hun onafhankelijk en creatief denken te ontwikkelen, terwijl ze worden voorgesteld aan de realiteit van financiële markten en hoe daarmee om te gaan.
 • Dankzij de academische kwalificatie van het programma kunnen studenten hun studie voortzetten en toegang krijgen tot de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Afgestudeerden van de Universiteit van Londen, de London School of Economics, Columbia University, Harvard University, de University of California in Berkeley, Sheffield University, Nottingham University, Lancaster University en anderen hebben master- en doctoraatstitels ontvangen.

Veel bedrijven en financiële instellingen proberen vrouwelijke afgestudeerden te werven, zoals National Commercial Bank, Saudi American Bank, Saudi British Bank, Islamic Development Bank, investeringsbanken en bedrijven, Unilever en Procter & Gamble, evenals boekhoud- en advieskantoren zoals Ernest And Young, PricewaterhouseCoopers en Bassel Galini Group en anderen.

Carrièremogelijkheden of loopbaanperspectieven

 • Investment Analyst
 • Verzekeringsspecialist
 • Vastgoedbeheerder
 • Effectenmakelaar
 • Portfolio Manager
 • Bank Manager
 • Development Officer Banken / Instellingen
 • Investment Capital Specialist
 • Specialist in overeenstemming met de islamitische sharia
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in the heart of the metropolitan city of Jeddah, Dar Al-Hekma is one of Saudi Arabia's leading teaching and research universities for young women. Since its opening in 1999, Dar Al-Hekma is de ... Lees meer

Located in the heart of the metropolitan city of Jeddah, Dar Al-Hekma is one of Saudi Arabia's leading teaching and research universities for young women. Since its opening in 1999, Dar Al-Hekma is dedicated to endowing its pupils with the skills and knowledge they need to flourish and succeed in a rapidly changing world.?? Lees Minder