Bachelor of Science

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Schrijf u nu in voor onze virtuele Open Dag op 10 oktober 2020: polytechnique.edu/jpo

Onze academische aanpak

De Bachelor of Science is een zeer selectief driejarig programma dat volledig in het Engels wordt gegeven en is afgestemd op academisch ingestelde studenten met een zeer sterke interesse in wiskunde en wetenschappen. École Polytechnique goed afgeronde benadering van leren van École Polytechnique stelt studenten in staat een solide academische achtergrond in de wetenschap te ontwikkelen terwijl ze onderwerpen onderzoeken die geen verband houden met zuivere wetenschappen. École Polytechnique is voorstander van kleine klassen met een buitengewoon gunstige verhouding tussen studenten en personeel.

École Polytechnique bacheloropleiding van École Polytechnique is officieel geaccrediteerd met de rang van licentie (Frans bachelorequivalent) door het ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek.

Selectiviteit

Zoals alle academische opleidingen van École Polytechnique , is de bachelor ontworpen voor studenten van het hoogste niveau, met een zeer hoog potentieel die in staat zijn om een ​​rijk en veeleisend curriculum te volgen.

Tijdens het selectieproces zoeken onze teams naar een demonstratie van de vaardigheden en vaardigheden die nodig zijn voor de succesvolle studie van onze bacheloropleiding, zoals het vermogen om onafhankelijk te denken en te werken, samen met de motivatie om een ​​veeleisend curriculum te volgen. Ze zijn op zoek naar kwaliteiten zoals teamgeest, doorzettingsvermogen en dynamiek. Succesvolle kandidaten moeten ook blijk geven van hun interesse in het programma en uitleggen waarom zij geloven dat het goed bij hen past.

Onze teams houden rekening met het aanvraagdossier en de interviews om hun eindoordeel te maken.

multidisciplinariteit

Bachelorstudenten volgen een veeleisend multidisciplinair wetenschappelijk curriculum gericht op wiskunde en informatica.

Hun eerste jaar is gewijd aan het verwerven van de intellectuele instrumenten en fundamentele kennis die essentieel zijn voor de rest van hun hogere opleiding, terwijl ze tegelijkertijd verschillende disciplines ontdekken en ervaren om de juiste specialisatie voor hen te kiezen. In het tweede en derde jaar krijgen studenten dus de keuze tussen drie dubbele majors:

 • Wiskunde en natuurkunde
 • Wiskunde en informatica
 • Wiskunde en economie

Op onderzoek gericht leren

Leren over elektrodynamica of discrete waarschijnlijkheid in een klaslokaal is één ding, het gebruiken van deze concepten om een ​​experiment uit te voeren of een onderzoeksprobleem in een laboratorium op te lossen, is iets anders. Bachelorstudenten krijgen beide te doen, tijd doorbrengen in het geavanceerde onderzoekscentrum van École Polytechnique , en projecten in de laboratoria doen over echte problemen die momenteel door onze wetenschappers worden aangepakt.

Welke specialisatie studenten ook kiezen, ze moeten een bachelorscriptie doen, uitgevoerd in de vorm van een onderzoeksproject. Studenten kunnen zo tijd doorbrengen in het laboratorium, waar ze interactie hebben met wetenschappers en een idee krijgen van de dagelijkse routine van Ph.D. kandidaten, postdocs, technici en vooraanstaande onderzoekers.

Studenten worden ook regelmatig wetenschappelijke conferenties en seminars aangeboden over actuele onderzoeksthema's en laboratoriumbezoeken.

Zachte vaardigheden

Naast fundamentele wetenschappen volgen onze bachelorstudenten verschillende cursussen die hen aanvullende soft skills bieden om hun achtergrond en kennis aan te vullen.

Via hun vakken in humaniora en sociale wetenschappen ontdekken ze artistieke en literaire meesterwerken, leren ze over Franse en Europese politieke systemen en bespreken ze ethische vragen met betrekking tot wetenschappen. De nadruk ligt op innovatiemanagement en ondernemerschap, en laat zien hoe bedrijven werken.

Sport wordt minstens een keer per week beoefend, zodat onze studenten kunnen genieten van de geweldige faciliteiten op de campus.

Internationaal milieu

Bachelorstudenten aan École Polytechnique kunnen genieten van een echt internationale setting. Met meer dan 60 nationaliteiten op de campus en bijna 40% van de internationale faculteit biedt École Polytechnique een multiculturele omgeving, die diversiteit en een voedende interculturele dialoog bevordert. De studie van ten minste één vreemde taal is een verplicht onderdeel van het curriculum. De mogelijkheid voor bachelorstudenten om gedurende één semester in het buitenland te studeren, wordt ook aangeboden in het derde jaar.

leerplan

Om het bachelordiploma École Polytechnique te behalen, moet je 3 jaar studie voltooien, overeenkomend met 180 ECTS-credits. Het curriculum is onderverdeeld in een eerste jaar kernwetenschappelijk onderzoek, gebaseerd op wiskunde, informatica en natuurkunde, met verschillende wetenschappelijke opties aangeboden aan studenten om de juiste keuze te maken voor hun dubbele major. In hun tweede en derde jaar volgen de studenten een bi-disciplinaire weg nadat ze hun dubbele major hebben gekozen.

De wiskundecursussen die worden gegeven in het bachelorprogramma van École Polytechnique zijn ontworpen om te passen in eventuele volgende specialisatiestromen (natuurkunde en mechanica, economie, informatica). Een opmerkelijk punt is de aandacht die vanaf het begin van de cursus wordt besteed aan toepassingen in het hele spectrum van de wiskunde (numerieke simulatie en berekeningen, willekeur en data, rekenkundige cryptologie, enz.). In principe bieden alle dubbele majors een kern van algemene wiskunde die perfect geschikt is om nadien Masters in wiskunde te studeren.

Naast hun opleiding in de fundamentele wetenschappen, volgen bachelorstudenten vakken in humaniora en sociale wetenschappen, vreemde talen (Duits, Arabisch, Chinees, Spaans, Japans, Portugees, Russisch, Italiaans) en culturen, zowel sport als innovatiemanagement en ondernemerschap.

Kernwetenschappelijke studies

Het eerste jaar van de studies richt zich op het verwerven van de fundamentele vaardigheden en kennis die nodig zijn voor de rest van de academische carrière van de studenten. Dit eerste jaar stelt onze studenten ook in staat om alle wetenschappelijke vakken te ontdekken zoals ze in het hoger onderwijs worden onderwezen. Nadat ze in elke major een cursus hebben gevolgd, kunnen ze de dubbele major kiezen die ze willen studeren.

Dubbele majors

Tijdens hun tweede en derde jaar krijgen studenten de keuze uit drie dubbele majors:

Tijdens hun derde jaar krijgen studenten een bachelorscriptie.

 • Dubbele major in wiskunde en economie . Als onderdeel van hun curriculum krijgen studenten die deze dubbele major volgen, de mogelijkheid om, als ze dat willen, een minor in Further Mathematics te volgen. Deze optie geeft studenten de mogelijkheid om hun kennis te verdiepen, een cruciaal onderdeel van het programma.
 • Dubbele major in wiskunde en natuurkunde . Studenten die deze dubbele major volgen, krijgen als onderdeel van hun curriculum de mogelijkheid om desgewenst een minor Biologie of Scheikunde te volgen. Deze optie geeft studenten de mogelijkheid om hun kennis buiten het door hen gekozen vakgebied te verbreden.
 • Dubbel hoofdvak in wiskunde en informatica. Als onderdeel van hun curriculum krijgen studenten die deze dubbele major volgen, de mogelijkheid om desgewenst een minor Biologie te volgen. Deze optie geeft studenten de mogelijkheid om hun kennis buiten het door hen gekozen vakgebied te verbreden.

In het buitenland studeren

École Polytechnique moedigt haar studenten aan om tijdens hun studie internationale ervaring op te doen. De mogelijkheid voor onze bachelorstudenten om het eerste semester in het buitenland door te brengen aan een partneruniversiteit wordt dus in het derde jaar aangeboden.

École Polytechnique heeft een internationaal element geïntegreerd in haar curriculum voor vele jaren. Deze strategie biedt studenten een degelijk internationaal profiel, waardoor ze de uitdagingen van de multiculturele wereld waarin ze moeten evolueren, kunnen trotseren. Om in Frankrijk of in het buitenland te werken, zijn internationale expertise en interculturele vaardigheden essentieel voor toekomstige afgestudeerden.

École Polytechnique heeft samenwerkingsverbanden met meer dan vijftig universiteiten ontwikkeld om toelatingsprocedures te vergemakkelijken en het vice-voorzitterschap voor internationale betrekkingen biedt een verscheidenheid aan middelen en diensten om studenten te helpen die in het buitenland willen studeren.

Procedure & termijnen

Lees aandachtig de informatie op deze pagina en volg de richtlijnen om uw aanvraag succesvol af te ronden.

Begin zo vroeg mogelijk, want het kan even duren om alle ondersteunende documenten voor uw aanvraag te verzamelen.

Wie kan zich aanmelden voor het bachelorprogramma van École Polytechnique ?

Studenten worden toegelaten tot onze bacheloropleiding op basis van sterke academische prestaties op de middelbare school, vooral in wiskunde en wetenschappen. Kandidaten moeten ook voldoende Engels hebben om dit programma te volgen (wat volledig in het Engels is).

Wat moet ik opnemen in mijn sollicitatiebestand?

Aanvragers moeten een dossier indienen met hun officiële academische transcripties, een persoonlijke verklaring, een cv, een identiteitsbewijs, een foto en de contactgegevens van twee referenten.

Ik word beschouwd als shortlist, wat gebeurt er daarna?

Op de shortlist geplaatste kandidaten ontvangen vervolgens een uitnodiging voor een interview, dat op afstand zal worden gegeven (videoconferentie).

Het interview duurt ongeveer 50 minuten en wordt volledig in het Engels afgenomen.

Na het gesprek, als je slaagt, word je beschouwd als toegelaten tot de bacheloropleiding.

Aanmeldingskosten

Voor elke kandidaat worden een aanvraagkosten van € 95 gevraagd. Het kan worden betaald met een creditcard of overschrijving.

Aanmeldingsdeadlines

 • Ronde 1:17 september 2020 tot 28 oktober 2020
 • Ronde 2:17 december 2020 tot 20 januari 2021
 • Ronde 3:18 maart 2021 tot 21 april 2021

Toelatingseisen

Aanvragen voor de bacheloropleiding komen alleen in aanmerking voor toelating tot jaar 1; daarom kunnen we geen transferstudenten in de jaren 2 en 3 van het programma accepteren.

Algemene toelatingsvoorwaarden

Kandidaten moeten aan een van de volgende vereisten voldoen:

 • Schrijf je momenteel in voor het laatste jaar van het secundair onderwijs en moet voor de start van de bacheloropleiding afstuderen (bijv. Frans baccalaureaat, internationaal baccalaureaat, A-niveau, diploma secundair onderwijs / middelbare school) of
 • Ben recent afgestudeerd in het voortgezet onderwijs of
 • Ben recentelijk afgestudeerd in het voortgezet onderwijs en ben momenteel ingeschreven voor post-secundair onderwijs

Studenten worden geselecteerd met behulp van een holistische benadering van opnames. Daarom beschouwt de toelatingscommissie niet alleen academici (dwz sterke academische prestaties op de middelbare school, vooral in wiskunde en wetenschappen), maar ook niet-academische factoren. We erkennen voorbeeldige, duurzame prestaties op elk gebied van intellectuele of creatieve inspanningen; prestaties in buitenschoolse activiteiten zoals podiumkunsten of atletiek, wetenschappelijke wedstrijden, stages, leiderschap op school of in uw gemeenschap, vrijwilligerswerk, enz.

Specifieke toelatingsvoorwaarden

In overeenstemming met alle academische programma's van École Polytechnique , is het bachelorprogramma bedoeld voor topstudenten met een zeer hoog potentieel, in staat om een rijk en veeleisend curriculum te volgen.

Naast het voldoen aan de algemene toelatingseisen, moeten aanvragers van de bacheloropleiding van École Polytechnique ook voldoen aan de volgende specifieke vereisten:

 • een algemeen sterk academisch gemiddelde hebben;
 • neem geavanceerde wiskundecursussen, en ten minste één geavanceerde bètacursus;
 • voldoende Engels hebben om dit programma met succes te voltooien (Common European Framework of Reference for Languages ​​level C1).

Collegegeld

Het collegegeld voor EU-studenten die worden toegelaten tot het bachelorprogramma is € 12.000 per jaar, terwijl het collegegeld voor alle overige studenten € 15.000 per jaar bedraagt. Studenten komen mogelijk ook in aanmerking voor beurzen en financiële hulp. Deze hulp is beperkt en dekt doorgaans niet de volledige kosten van het lesgeld.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excel ... Lees meer

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excellence with a strong emphasis on science, anchored in humanist traditions. The school produces socially responsible professionals who excel in leading complex and innovative projects which address current and future challenges facing our society. Lees Minder