Bachelor of Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Word lid van een programma van wereldklasse

Onze academische aanpak

De Bachelor of Science is een zeer selectief driejarig programma, volledig in het Engels en afgestemd op academisch georiënteerde studenten met een zeer sterke interesse in wiskunde en wetenschappen. École Polytechnique de goed afgeronde benadering van leren van École Polytechnique kunnen studenten een solide academische achtergrond in de wetenschap ontwikkelen terwijl ze onderwerpen verkennen die geen verband houden met de zuivere wetenschap. École Polytechnique is voorstander van kleine klassen met een uiterst gunstige verhouding tussen student en staf.

École Polytechnique bacheloropleiding van École Polytechnique is officieel geaccrediteerd met de rang van licentie (Frans bachelorequivalent) door het ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek.

Selectiviteit

Zoals alle academische opleidingen van École Polytechnique , is de bachelor ontworpen voor studenten van het hoogste niveau, met een zeer hoog potentieel die in staat zijn om een ​​rijk en veeleisend curriculum te volgen.

Tijdens het selectieproces zoeken onze teams naar een demonstratie van de vaardigheden en vaardigheden die nodig zijn voor de succesvolle studie van onze bacheloropleiding, zoals het vermogen om onafhankelijk te denken en te werken, samen met de motivatie om een ​​veeleisend curriculum te volgen. Ze zijn op zoek naar kwaliteiten zoals teamgeest, doorzettingsvermogen en dynamiek. Succesvolle kandidaten moeten ook blijk geven van hun interesse in het programma en uitleggen waarom zij geloven dat het goed bij hen past.

Onze teams houden rekening met het aanvraagdossier en de interviews om hun eindoordeel te maken.

multidisciplinariteit

Bachelorstudenten volgen een veeleisend multidisciplinair wetenschappelijk curriculum gericht op wiskunde en informatica.

Hun eerste jaar is gewijd aan het verwerven van de intellectuele instrumenten en fundamentele kennis die essentieel zijn voor de rest van hun hogere opleiding, terwijl ze tegelijkertijd verschillende disciplines ontdekken en ervaren om de juiste specialisatie voor hen te kiezen. In het tweede en derde jaar krijgen studenten dus de keuze tussen drie dubbele majors:

 • Wiskunde en natuurkunde
 • Wiskunde en informatica
 • Wiskunde en economie

Op onderzoek gericht leren

Leren over elektrodynamica of discrete waarschijnlijkheid in een klaslokaal is één ding, het gebruiken van deze concepten om een ​​experiment uit te voeren of een onderzoeksprobleem in een laboratorium op te lossen, is iets anders. Bachelorstudenten krijgen beide te doen, tijd doorbrengen in het geavanceerde onderzoekscentrum van École Polytechnique , en projecten in de laboratoria doen over echte problemen die momenteel door onze wetenschappers worden aangepakt.

Welke specialisatie studenten ook kiezen, ze moeten een bachelorscriptie doen, uitgevoerd in de vorm van een onderzoeksproject. Zo kunnen studenten tijd doorbrengen in het lab, waar ze interactie hebben met wetenschappers en een gevoel krijgen van de dagelijkse routine van Ph.D. kandidaten, post-docs, technici en prominente onderzoekers.

Studenten worden ook regelmatig wetenschappelijke conferenties en seminars aangeboden over actuele onderzoeksthema's en laboratoriumbezoeken.

Zachte vaardigheden

Naast de bètawetenschappen volgen onze bachelorstudenten verschillende cursussen die hen voorzien van de aanvullende soft skills om hun achtergrond en kennis af te ronden.

Via hun vakken in humaniora en sociale wetenschappen ontdekken ze artistieke en literaire meesterwerken, leren ze over Franse en Europese politieke systemen en bespreken ze ethische vragen met betrekking tot wetenschappen. De nadruk ligt op innovatiemanagement en ondernemerschap, en laat zien hoe bedrijven werken.

Sport wordt minstens een keer per week beoefend, zodat onze studenten kunnen genieten van de geweldige faciliteiten op de campus.

Internationaal milieu

Bachelorstudenten aan École Polytechnique kunnen genieten van een echt internationale setting. Met meer dan 60 nationaliteiten op de campus en bijna 40% van de internationale faculteit biedt École Polytechnique een multiculturele omgeving, die diversiteit en een voedende interculturele dialoog bevordert. De studie van ten minste één vreemde taal is een verplicht onderdeel van het curriculum. De mogelijkheid voor bachelorstudenten om gedurende één semester in het buitenland te studeren, wordt ook aangeboden in het derde jaar.

leerplan

Om het bachelordiploma École Polytechnique te behalen, moet je 3 jaar studie voltooien, overeenkomend met 180 ECTS-credits. Het curriculum is onderverdeeld in een eerste jaar kernwetenschappelijk onderzoek, gebaseerd op wiskunde, informatica en natuurkunde, met verschillende wetenschappelijke opties aangeboden aan studenten om de juiste keuze te maken voor hun dubbele major. In hun tweede en derde jaar volgen de studenten een bi-disciplinaire weg nadat ze hun dubbele major hebben gekozen.

De wiskundecursussen gegeven in het bachelorprogramma van École Polytechnique zijn ontworpen om te passen in alle volgende specialisatiestromen (fysica

Naast hun opleiding in de fundamentele wetenschappen, volgen bachelorstudenten vakken in humaniora en sociale wetenschappen, vreemde talen (Duits, Arabisch, Chinees, Spaans, Japans, Portugees, Russisch, Italiaans) en culturen, zowel sport als innovatiemanagement en ondernemerschap.

Kernwetenschappelijke studies

Het eerste jaar van de studies richt zich op het verwerven van de fundamentele vaardigheden en kennis die nodig zijn voor de rest van de academische carrière van de studenten. Dit eerste jaar stelt onze studenten ook in staat om alle wetenschappelijke vakken te ontdekken zoals ze in het hoger onderwijs worden onderwezen. Nadat ze in elke major een cursus hebben gevolgd, kunnen ze de dubbele major kiezen die ze willen studeren.

Dubbele majors

Tijdens hun tweede en derde jaar krijgen studenten de keuze uit drie dubbele majors:

Tijdens hun derde jaar krijgen studenten een bachelorscriptie.

 • Double major in wiskunde
 • Double major in wiskunde
 • Double major in wiskunde

In het buitenland studeren

École Polytechnique moedigt zijn studenten aan om tijdens hun studie een internationale ervaring op te doen. De mogelijkheid voor onze bachelorstudenten om het eerste semester in het buitenland door te brengen aan een partneruniversiteit wordt dus aangeboden in het derde jaar.

École Polytechnique heeft een internationaal element geïntegreerd in haar curriculum voor vele jaren. Deze strategie biedt studenten een degelijk internationaal profiel, waardoor ze de uitdagingen van de multiculturele wereld waarin ze moeten evolueren, kunnen trotseren. Om in Frankrijk of in het buitenland te werken, zijn internationale expertise en interculturele vaardigheden essentieel voor toekomstige afgestudeerden.

École Polytechnique heeft samenwerkingsverbanden met meer dan vijftig universiteiten ontwikkeld om toelatingsprocedures te vergemakkelijken en het vice-voorzitterschap voor internationale betrekkingen biedt een verscheidenheid aan middelen en diensten om studenten te helpen die in het buitenland willen studeren.

Procedure

De onderstaande deadlines voor aanvragen zijn voor de intake van september 2020.

Lees aandachtig de informatie op deze pagina en volg de richtlijnen om uw aanvraag succesvol af te ronden.

Begin zo vroeg mogelijk, want het kan enige tijd duren voordat alle ondersteunende documenten verzameld zijn die nodig zijn voor uw aanvraag.

Wie kan zich aanmelden voor het bachelorprogramma van École Polytechnique ?

Elke student die:

- momenteel een diploma voor het verlaten van het secundair onderwijs voorbereiden, hetzij internationaal erkend, hetzij in het land van de kandidaat (Frans Baccalaureaat, OIB, Internationaal Baccalaureaat, Zwitsers diploma van middelbare school, certificaat van de Europese middelbare school, enz.);

OF

-het opstellen van een certificaat voor toelating tot de wetenschappelijke universiteit;

OF

-heeft al een toelatingscertificaat behaald om wetenschappen te studeren aan een instelling voor hoger onderwijs (wetenschappelijke universiteit, gespecialiseerd instituut, Franse voorbereidende klas, enz.).

Studenten worden toegelaten tot onze bacheloropleiding op basis van sterke academische prestaties op de middelbare school, vooral in wiskunde en wetenschappen. Kandidaten moeten ook voldoende Engels hebben om dit programma te volgen (wat volledig in het Engels is).

Wat moet ik opnemen in mijn sollicitatiebestand?

De aanvragers moeten een dossier indienen met hun officiële academische transcripties, een persoonlijke verklaring, een CV, een ID, een foto en de contactgegevens van twee referenten.

Ik word beschouwd als shortlist, wat gebeurt er daarna?

Op de shortlist geplaatste kandidaten ontvangen vervolgens een uitnodiging voor een interview, dat op afstand zal worden gegeven (videoconferentie).

Het interview duurt ongeveer 50 minuten en wordt volledig in het Engels afgenomen.

Na het gesprek, als je slaagt, word je beschouwd als toegelaten tot de bacheloropleiding.

Tijdlijn

Om de middelbare schoolkalenders van over de hele wereld te huisvesten, worden aanvragen op basis van twee golven beschouwd, waarbij de eerste vanaf 1 oktober 2019 begint. Vroeg solliciteren verbetert je kansen!

rondes aanmeldingsdeadlines Interviewdata
(alleen voor geselecteerde kandidaten)
Resultaten definitieve toelating
Eerste ronde 1 oktober 2019 tot 6 november 2019 Half december 2019 tot half januari 2020 Begin februari 2020
Tweede ronde 14 januari 2020 tot 26 februari 2020 April 2020 Midden mei 2020


Aanmeldingskosten

Voor elke kandidaat worden een aanvraagkosten van € 95 gevraagd. Het kan worden betaald met een creditcard of overschrijving.

Toelatingseisen

Aanvragen voor de bacheloropleiding komen alleen in aanmerking voor toelating tot jaar 1; daarom kunnen we geen transferstudenten in de jaren 2 en 3 van het programma accepteren.

Algemene toelatingsvoorwaarden

Kandidaten moeten aan een van de volgende vereisten voldoen:

 • Schrijf je momenteel in voor het laatste jaar van het secundair onderwijs en moet voor de start van de bacheloropleiding afstuderen (bijv. Frans baccalaureaat, internationaal baccalaureaat, A-niveau, diploma secundair onderwijs / middelbare school) of
 • Ben recent afgestudeerd in het voortgezet onderwijs of
 • Ben recentelijk afgestudeerd in het voortgezet onderwijs en ben momenteel ingeschreven voor post-secundair onderwijs

Studenten worden geselecteerd met behulp van een holistische benadering van opnames. Daarom beschouwt de toelatingscommissie niet alleen academici (dwz sterke academische prestaties op de middelbare school, vooral in wiskunde en wetenschappen), maar ook niet-academische factoren. We erkennen voorbeeldige, duurzame prestaties op elk gebied van intellectuele of creatieve inspanningen; prestaties in buitenschoolse activiteiten zoals podiumkunsten of atletiek, wetenschappelijke wedstrijden, stages, leiderschap op school of in uw gemeenschap, vrijwilligerswerk, enz.

Specifieke toelatingsvoorwaarden

In overeenstemming met alle academische opleidingen van École Polytechnique is de bacheloropleiding bedoeld voor topstudenten met een zeer hoog potentieel die in staat zijn om een ​​rijk en veeleisend curriculum te volgen. De toelating tot de bacheloropleiding van École Polytechnique is zeer concurrerend met een acceptatiegraad van minder dan 15%.

Naast het voldoen aan de algemene toelatingseisen, moeten aanvragers van de bacheloropleiding van École Polytechnique ook voldoen aan de volgende specifieke vereisten:

 • een algemeen sterk academisch gemiddelde hebben;
 • neem geavanceerde wiskundecursussen, en ten minste één geavanceerde bètacursus;
 • voldoende Engels hebben om dit programma met succes te voltooien (Common European Framework of Reference for Languages ​​level C1).

Collegegeld

Het collegegeld voor EU-studenten die zijn toegelaten tot de bacheloropleiding in 2020-21 is € 12.000 per jaar, terwijl het collegegeld voor alle andere studenten € 15.000 per jaar bedraagt. Studenten kunnen ook in aanmerking komen voor beurzen en financiële steun. Deze hulp is beperkt en dekt in het algemeen niet alle collegegeldkosten.

Laatst bijgewerkt op dec 2019

Over de school

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excel ... Lees meer

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excellence with a strong emphasis on science, anchored in humanist traditions. The school produces socially responsible professionals who excel in leading complex and innovative projects which address current and future challenges facing our society. Lees Minder