Bachelor in de diergeneeskunde

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Faculteit met een oppervlakte van 18.000 vierkante meter en uitgerust met het breedste dierenziekenhuis in Zuidoost-Azië. Faculteit Diergeneeskunde van IPB University (FKH-IPB) ter ondersteuning van niet-gegradueerde, professionele, postdoctorale en permanente educatieprogramma's in verschillende takken van de diergeneeskunde. Het curriculum van undergraduate en beroep met behulp van een curriculum op basis van competentie die nationaal is opgesteld en vastgesteld door FKH Indonesia en Indonesia Veterinary Association (PDHI). Het curriculum van FKH IPB is ook ontworpen in overeenstemming met het National Competency Framework Indonesia en voldoet aan de geschiktheid voor afgestudeerden van FKH IPB om te werken en verder te studeren in het buitenland.

werk

De werkgelegenheid voor afgestudeerden in de diergeneeskunde en diergeneeskunde is zeer divers. Deze werkgelegenheid zal verbreden samen met economische groei en de verbetering van de levensstijl van de samenleving. Momenteel werkte de afgestudeerde van FKH IPB op verschillende gebieden, waaronder:

 • Veterinaire praktijk, of het nu in een grote stad is of op het platteland als Independent Veterinary.
 • Onderzoeker, adviseur en docent bij diverse overheidsinstellingen en particulier.
 • Medewerkers van de civiele overheid, bij verschillende overheidsinstellingen, zowel centraal als lokaal.
 • Particuliere bedrijven, vooral in de veehouderij die verband houden met het proces van dierlijke producten, en voedsel- en drankbedrijven.
 • Ondernemer in de vee-agribusiness, die betrekking had op de inputproductie-industrieën en producten in verschillende veeteeltproducten.
 • Politie en leger.
 • Niet-gouvernementele organisatie (NGO) met betrekking tot beroep en sociale empowerment.

De Facultaire Campus

De Faculteit Diergeneeskunde Campus is gevestigd in Bogor City. Het dichtstbijzijnde treinstation is Bogor Station. Met gemakkelijke toegang tot naburige steden, ligt de campus op slechts 60 minuten van Jakarta op de forensenlijn, waardoor het gemakkelijk is voor studenten om van buiten de stad te pendelen. De rijke natuurlijke omgeving biedt studenten een ideale omgeving om te studeren.

Visie

Een uitstekende instelling voor hoger onderwijs zijn met betrekking tot de ontwikkeling van wetenschap, technologie en menselijke hulpbronnen op het gebied van veterinaire medische wetenschappen en biomedische geneeskunde op het niveau van regionaal en internationaal.

Missie

 • Veterinair medisch en biomedisch onderwijs geven om aan de huidige en toekomstige behoeften te voldoen.
 • Ondersteuning van duurzame ontwikkeling van vee door het gebied van de gezondheid van dieren, mensen en het milieu.
 • De levensstandaard van de samenleving verhogen door verbetering van de diergezondheid en de veestapel.

Nationale competentie test gemiddelde score

De hoogste gemiddelde score in de National Competency Test van alle afgestudeerden van de faculteit Diergeneeskunde (Doctor in de diergeneeskunde, Drh) in Indonesië sinds 2012. Het slagingspercentage voor afgestudeerden bereikte 100% in 2016.

uitrusting

De andere faciliteiten die de FVM IPB ondersteunen, zijn onder meer een gebouw op de vierde verdieping op een oppervlakte van 18.000 m2, een eenheid voor reproductieve revalidatie (URR), een eenheid voor productie van vaccins en biologiemateriaal, een afdeling dierlaboratorium en onderzoek (UPHL), een afdeling vleesverzekering en een geïntegreerde laboratoriumeenheid. Bijkomende faciliteiten zijn de bibliotheek, het café, de alumni-winkel, de student-cyber (rekeneenheid) en het centrum voor studentenactiviteit. Deze zorgen voor een gunstige sfeer bij het ondersteunen van het onderwijsproces.

Geïntegreerd laboratorium

Het geïntegreerde laboratorium heeft apparatuur / faciliteiten die het microbiologisch onderzoek ondersteunen tot op moleculair niveau dat kan worden gebruikt door de niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten.

Voorzieningen in het Integrated Laboratory zijn onder meer vriesdrogen, ultracentrifuge, spectrofotometers, diepvriezer, elektroforese, SDS-pagina, FPLC, PCR, transilluminator, ELISA-lezer en Instron Warner-Brätzler Shear kunnen optimaal worden gebruikt voor onderzoeksactiviteiten.

Diensten geleverd door het Integrated Laboratory

 • Bacteriologisch onderzoek: TPC, coliform, enz
 • Serologisch onderzoek: HI AI, HI ND, ELISA IB, ELISA IBD
 • Isolatie en identificatie van virussen
 • Moleculair onderzoek met PCR en real-time PCR
 • Specifieke antilichaamproductie

130438_5ee5dc414f4fad0bffd8992cc02f3e7a1338d8f852547949722979d69444_1280.jpg12019 / Pixabay

Drie afdelingen van de faculteit

Sinds 2005 heeft FVM IPB drie afdelingen, namelijk de afdeling Anatomie Fysiologie en Farmacologie (AFF), de afdeling Dierziekten en Veterinaire Volksgezondheid (IPHK) en de afdeling Kliniek, Voortplanting en Pathologie (KRP).

Afdeling Anatomie Fysiologie en Farmacologie

Een leidende afdeling worden in de ontwikkeling van wetenschap en technologie op het gebied van veterinaire anatomie, histologie en embryologie, fysiologie, farmacologie en toxicologie.

Afdeling Anatomie Fysiologie en Farmacologie is onderverdeeld in drie afdelingen:

 1. Afdeling Anatomiehistologie
 2. Afdeling Fysiologie
 3. Afdeling Farmacologie en Toxicologie

Afdeling Klinische Voortplanting en Pathologie

Een toonaangevende afdeling worden in de ontwikkeling van wetenschap en technologie op het gebied van klinische diagnostiek, interne geneeskunde, diergeneeskundige chirurgie, radiologie, reproductie van dieren en pathologie. Afdeling Klinische Voortplanting en Pathologie is onderverdeeld in drie divisies:

 1. Afdeling Interne Geneeskunde Onderverdeling van Apotheek
 2. Afdeling Heelkunde en Radiologie
 3. Afdeling Voortplanting en Verloskunde 4. Afdeling Pathologie

Ministerie van Dierziekten en Veterinaire Volksgezondheid

Een leidende afdeling worden in de ontwikkeling van wetenschap en technologie op het gebied van microbiologie, parasitologie, immunologie, epidemiologie en veterinaire volksgezondheid (voedselhygiëne van dierlijke oorsprong, sanitair en zoönosen) in het belang van de bestrijding van dierziekten, kwaliteitsverbetering van diergezondheid, milieu en samenleving.

Ministerie van Dierziekten en Veterinaire Volksgezondheid is onderverdeeld in drie divisies:

 1. Afdeling Veterinaire volksgezondheid
 2. Afdeling Medische Microbiologie
 3. Afdeling Parasitologie & Entomologie

Undergraduate en Veterinary Profession Education Program

Het programma in FVM IPB is verdeeld in twee programma's, namelijk Undergraduate Program (8 semesters, 158 studiepunten) met de graad 'Bachelor of Veterinary Science' (Sarjana Kedokteran Hewan) en Veterinary Profession Education Program (18 maanden, 37 studiepunten) met de graad 'Doctor in de diergeneeskunde' (Dokter Hewan). Het programma wordt geïmplementeerd via het curriculum: preklinische, paraklinische en klinische onderwerpen. Door deze methode zullen de studenten zich ervan bewust zijn dat de wetenschap en technologie in de diergeneeskunde altijd wordt ontwikkeld.

Het curriculum wordt geleverd in beide methodes, namelijk lesgroeplessen en leerlinggericht leren. De meeste vakken in het niet-gegradueerde programma worden gegeven in zelfstudieles, maar de praktische werken, veldwerken en klinische vakken worden geleverd met behulp van de studentgerichte leermethode. Aan de andere kant worden alle vakken in het onderwijsprogramma voor veterinaire beroepen gegeven met behulp van studentgericht leren, om hen te stimuleren een langlevende leerling te zijn.

Extracurriculair

Er zijn vier studentenclubs met specifieke interesses (huisdieren en waterdieren, pluimvee, herkauwers en dieren in het wild) in FVM IPB, die de studenten met training faciliteren en hen blootstellen aan elk specifiek veterinair veld. De FVM IPB biedt ook een regelmatig programma voor permanente educatie voor dierenartsen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

IPB University is a higher education institution that produces innovations with a nationally and internationally acknowledged quality. For ten years straight (2008-2018), IPB has the most innovation c ... Lees meer

IPB University is a higher education institution that produces innovations with a nationally and internationally acknowledged quality. For ten years straight (2008-2018), IPB has the most innovation compared to other universities in Indonesia base on appraisement from the Business Innovation Center – Ministry of Research, Technology, and Higher Education of Indonesia in Indonesia’s Most Prospective Innovation. Lees Minder
Dramaga , Bogor , Bogor , Bogor , Bogor + 4 Meer Minder