Lees de Officiële Beschrijving

Filosofie, politiek en maatschappij is een uniek, kwestie-georiënteerd filosofisch programma, waarin je de filosofische onderbouwing van mondiale problemen zult bestuderen die de loop van de 21ste eeuw zullen bepalen. Het curriculum is georganiseerd rond thema's zoals ecologische crises, wetenschappelijke vooruitgang, technologische vooruitgang, identiteitspolitiek en het mondiale politieke landschap. Voor elk thema onderzoek je een combinatie van belangrijke geschiedenisfilosofische teksten, hedendaagse denkers en empirische cases. Dit programma onderzoekt de bepalende problemen van de 21ste eeuw vanuit een rijke verscheidenheid aan theoretische perspectieven, zonder de smalle economische programma's van traditionele PPE-programma's ("Philosophy, Politics, and Economics"). Je eerste jaar zal bestaan ​​uit een reeks systematische introductiecursussen, en in je tweede en derde jaar zal je je curriculum afstemmen op de mondiale vraagstukken waar je het meest in bent geïnteresseerd. Het PPS-programma werkt samen met andere faculteiten, waaronder de wet, management, Social Science, en Science Faculty om ervoor te zorgen dat je cursussen van verschillende faculteiten kunt opnemen in je curriculum. Dit programma geeft je ook de mogelijkheid om drie tot zes maanden in het buitenland te studeren, in een land en universiteit naar keuze, of deel te nemen aan de minor "Edges of Europe", die beleid gerelateerde cursussen combineert met veldwerk in Cairo, Rome, Athene , St. Petersburg en Rabat.

Waarom American Studies aan de Radboud University ?

 • Een uitdagend en opwindend programma dat de studie van taal, cultuur, literatuur, maatschappij, geschiedenis en politiek samenbrengt
 • Volledige onderdompeling in het Engels, met een sterke focus op taalverwervingscursussen gedurende het hele programma
 • Een dynamisch internationaal onderwijzend personeel dat moedertaalsprekers of bijna-moedertaalsprekers van het Engels is en vooraanstaande wetenschappers is op het gebied van filosofie, politiek en maatschappij
 • De mogelijkheid om in het buitenland te studeren of deel te nemen aan een spannende minor
 • Een persoonlijke benadering
 • Geniet tijdens het studeren van een actief cultureel leven
 • Studeer aan de beste traditionele universiteit van Nederland

Toelatingseisen

Op deze pagina vindt u informatie over de toelatingseisen voor de bachelor filosofie, politiek en maatschappij

Nederlandse onderwijskwalificaties

De Nederlandse onderwijskwalificatie die toegang geeft tot dit programma, is een vwo-diploma (vwo-diploma). Als je een vwo-diploma hebt behaald, zijn taalvereisten niet van toepassing.

Internationale onderwijskwalificaties

Als je een studieprogramma in het buitenland hebt afgerond of op het punt staat te voltooien, wordt je diploma op individuele basis beoordeeld om te bepalen of je vooropleiding toelaat. Mocht je diploma toestemming geven voor toelating, dan zou je direct ontvankelijk kunnen zijn of kunnen er aanvullende voorwaarden van toepassing zijn (zoals taalvereisten). U ontvangt tijdens uw aanvraagprocedure meer informatie over deze aanvullende vereisten.

Engelse taalvereisten

Omdat de instructietaal in ons programma Engels is, hebt u voldoende beheersing van het Engels nodig.

Aan deze vereiste is voldaan wanneer u het volgende verkrijgt:

 • een Nederlands vwo-diploma;
 • een Internationaal Baccalaureaatdiploma (dipolma-programma, met een minimum van 24 punten);
 • een Europees baccalaureaatdiploma, met ten minste de cursus Engelse taal 2 of taal 1;
 • een diploma, waarbij Engels deel uitmaakte van het eindexamen van Europese landen (zie website);
 • een diploma gelijk aan of hoger dan het Nederlandse VWO-niveau door het afronden van een Engelstalige onderwijsprogramma bij een instelling in een van de lidstaten van de EU / EER, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland of de Verenigde Staten.

Als u niet voldoet aan de bovengenoemde taalvoorwaarden, moet u aan een van de volgende minimumvereisten voldoen:

 • een TOEFL iBT-totaalscore van ≥80, alle vier subscores ≥ 20;
 • een IELTS Academische overall score van ≥6,0, alle vier subscores ≥6,0;
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) of Certificate of Proficiency in English (CPE), met een C- of hoger cijfer;
 • Engelse taalvereisten zijn niet van toepassing op moedertaalsprekers van het Engels. U wordt beschouwd als een moedertaalspreker van het Engels als u uit Australië, Canada (met uitzondering van Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten komt.

Houd er rekening mee dat een telefonisch interview deel kan uitmaken van uw toelatingsprocedure.

Neem voor meer informatie contact op met onze toelatingscommissie.

Wil meer weten?

Wil je meer weten over dit programma en de Radboud University ? Doe mee met onze Bachelor Open Dag op 30 maart 2019! Ga voor meer informatie en aanmelden voor dit spannende evenement naar www.ru.nl/bachelors/openday.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van Radboud University »

Laatst bijgewerkt op February 26, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
2,083 EUR
€ 2.083 voor EER-studenten, € 8.342 voor niet-EER-studenten
Deadline
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Einddatum