Bacheloropleiding ' HSE en University of London Double Degree Program in Economics'

Algemeen

Beschrijving van opleiding

ICEF biedt studenten de speciale gelegenheid om voor twee graden te studeren, een Russische en een Britse, van de HSE en van de Universiteit van Londen. Afgestudeerden van dit programma hebben een uniek voordeel in het voortzetten van hun studie of in het begin van hun carrière waar ook ter wereld.

Het programma wordt geïmplementeerd met de academische ondersteuning van de London School of Economics and Political Science, een combinatie van de hoogste Russische en Britse normen voor hoger onderwijs in economie en financiën.

Vereisten

Toelatingsexamen:

Internationale kandidaten moeten slagen voor 2 examens: Engels en wiskunde. Wiskunde-examen kan in het Engels of in het Russisch worden afgelegd.

Wiskunde:

 • Indeling: schriftelijke test
 • Duur: 180 minuten

De Engelse taal:

 • Indeling: schriftelijke test
 • Duur: 180 minuten

Voor informatie: aanvragers kunnen ook het Russische Unified State Exam (EGE) afleggen in het Engels en wiskunde. De scores kunnen worden ingediend ter vervanging van de scores van de interne examens.

Vereisten voor internationale aanvragers

We verwachten hooggeschoolde en gemotiveerde aanvragers die over een hoog niveau van Engelse kennis en een goede wiskundige achtergrond beschikken. Kandidaten moeten afgestudeerd zijn aan de middelbare school. We accepteren studenten met een middelbare schoolcertificaat uit de hele wereld. Het niveau van het ontvangen van het middelbaar onderwijs moet gelijk zijn aan het Amerikaanse, Britse of Russische niveau van het middelbaar onderwijs.

Vaardigheid in het Engels:

We vragen aanvragers om bewijs te leveren van hun beheersing van het Engels. De ervaring heeft geleerd dat studenten die volledig in het Engels zijn, het best in staat zijn om het beste te halen uit alles wat ICEF te bieden heeft, zowel academisch als sociaal. We verwachten dat het instapniveau van de aanvragers in het Engels gelijk is aan een algemene score van ten minste 5,5 van het International English Language Testing System (IELTS). Russische aanvragers moeten hun Unified State Exam (USE) -score in het Engels verstrekken; de minimumscore voor een in aanmerking komende aanvraag is 70 van de 100.

Proficiency in Mathematics:

We zijn op zoek naar kandidaten met een sterke wiskundige achtergrond. Dit komt door de structuur van de opleiding aan ICEF waarvoor een hoog wiskundig niveau essentieel is. Het is dus een vereiste dat aanvragers de cursus wiskunde op de middelbare school in de VS, het VK, Rusland of andere equivalenten hebben voltooid. Het eindcijfer voor de wiskundecursus op de middelbare school moet 70% van de maximale score of hoger zijn. Russische aanvragers moeten hun Unified State Exam (USE) score voor wiskunde geven; de minimale score voor in aanmerking komende aanvraag is 60 van de 100.

De minimale vereiste voor aanvragers is om 130 scores van 200 te hebben voor de som van 2 USE-examens.

Hoe te solliciteren

Bedankt voor uw interesse in de bacheloropleiding " HSE en University of London Double Degree Program in Economics".

Dit programma wordt volledig in het Engels gegeven en bestaat uit vier jaar studie aan de Higher School of Economics in Moskou, Rusland.

Het collegegeld bedroeg in 2018/2019 715 000 RUR *. Beurzen zijn beschikbaar op basis van toelatingsexamenresultaten. Ter informatie: de regels voor de toekenning van beurzen en de voorwaarden voor het ondertekenen van contracten voor het academiejaar 2018/2019 zijn te vinden via de links. ** Internationale studenten kunnen gedurende de duur van hun studie in betaalbare slaapzalen van HSE wonen.

Hoe te solliciteren

Het aanvraagproces bestaat uit twee fasen:

1. VOORBEREIDENDE FASE (AFSTANDSBEDIENING)

 1. De eerste stap van het aanvraagproces is om u te registreren in het online aanvraagsysteem. De aanvraag- en examenperiode in 2018/2019 loopt van 15 oktober 2018 tot 10 augustus 2019.
  Voor dit formulier zijn scans van uw educatieve documenten vereist.
 2. Na voorafgaande overweging door het programma, wordt uw applicatiestatus bijgewerkt.
 3. Een aanvrager moet een aanvraag voor erkenning van buitenlandse referenties invullen.

Dit formulier vereist scans van uw educatieve documenten en ID.

2. ONDERZOEKSSTAP (online of in MOSCOW)

De volgende fase van het aanvraagproces bestaat uit het afleggen van examens. Het is mogelijk om examens online, offline (on-site) af te leggen of deel te nemen aan de Internationale Olympische Jeugd. De gedetailleerde informatie over de examenfase is hier te vinden. De beslissing over kandidaten wordt genomen op basis van de resultaten van het toelatingsexamen. De kandidaat moet twee examens afleggen:

 • Wiskunde;
 • Engels.

De minimumscores zijn 60 in wiskunde en 70 in het Engels.

Registreer u alstublieft voor de geschikte examendata online in uw persoonlijke account.

De kandidaat kan tijdens de examenperiode in de slaapzalen van de HSE verblijven.

Ter informatie: u kunt ook het Russian Unified State Exam (EGE) in het Engels en de wiskunde afleggen. De scores kunnen worden ingediend ter vervanging van de scores van de interne examens.

In het geval van opname neemt de programmacoördinator contact met u op en vraagt om een pakket met noodzakelijke gescande documenten te verzenden.

* - het collegegeld voor het jaar 2019/2020 wordt binnenkort vastgesteld. De kosten van de volgende jaren kunnen enigszins worden gewijzigd in overeenstemming met de inflatiecijfers, aanzienlijke verschuivingen in wisselkoersen of het financiële beleid van de Universiteit van Londen.

(het volgende deel is afkomstig uit Instructies voor succesvolle reguliere studenten voor inschrijving)

** - de regels kunnen enigszins worden gewijzigd voor het academische jaar 2019/2020.

Collegegeld en beurzen voor internationale studenten

Collegegeld

Het collegegeld van de HSE en University of London Double Degree in Economics is 715 000 RUB per jaar in het academische jaar 2018/2019.

Collegegeldkortingen en beurzen

ICEF BS-programma biedt een flexibel systeem van collegegeldkortingen voor potentiële internationale studenten en BSc internationale studenten met hoge academische prestaties. Volgens de ICEF-statistieken ontvangt elk jaar meer dan 50% van de eerstejaars studenten een korting van 15% tot 100% van het collegegeld (62% in 2017).

De hoogte van een korting voor eerstejaarsstudenten is gebaseerd op de resultaten van het toelatingsexamen (gewogen gemiddelde) en de resultaten van verschillende academische Olympiade. In de daaropvolgende jaren is de korting afhankelijk van de academische resultaten van een internationale student aan ICEF en zijn of haar positie in de uiteindelijke studentenranglijst.

Het gewogen gemiddelde wordt berekend als de som van het examencijfer voor Wiskunde vermenigvuldigd met 2 en het examencijfer voor Engels.

Het leven in Moskou

accommodatie

Alle ICEF-studenten krijgen een plek in een van de HSE slaapzalen. Momenteel zijn er 9 HSE studentenwoningen in de verschillende delen van de stad. De meerderheid van de internationale studenten woont in de resident op Studencheskaya Ulitsa, 33/1. Andere opties zijn echter ook beschikbaar. De maandelijkse kosten variëren voor verschillende slaapzalen, maar bedragen niet meer dan 1560 RUB per maand. Als je nog geen student bent van HSE , maar je komt naar Moskou om een examen af te leggen of deel te nemen aan een zomerschool, kun je ook in een van de HSE slaapzalen verblijven, in dat geval is de vergoeding 5400 RUB per maand. Alle slaapzalen van HSE hebben zowel bekabelde als draadloze (Wi-Fi) internettoegang.

Ga naar deze pagina voor meer informatie over HSE slaapzalen.

Vervoer

Studentenvervoerkaarten bieden aanzienlijke kortingen op ondergronds vervoer, bussen, trolleybussen enz. Ondergrondse studentenpas kost 380 RUB. Maandelijkse studentenpas voor grondtransport (bussen, trams, trolleybussen, etc.) kost 250 RUB. Gemiddelde taxirit in Moskou: 300 - 1000 RUB, afhankelijk van de afgelegde afstand en de files. We raden u aan officiële mobiele taxi-applicaties te gebruiken voor goedkopere en veiligere reizen.

De ICEF-campus ligt in het centrum van Moskou, op 5 minuten loopafstand van het metrostation Shaboloskaya (lijn 6). Er is ook een tramstation van trams №14, 26, 47, А.

Eten

In de HSE kantine kost het ontbijt / lunch ongeveer 150-200 RUB. Er is ook een vast menu dat ongeveer RUB 125 kost. Moskou heeft een enorme variëteit aan restaurants en cafés voor elke smaak. Normaal gesproken is het mogelijk om een zakenlunch te houden voor 350-500 RUB; goed diner kost ongeveer 800-1200 RUB per persoon. Fastfoodrestaurants zijn echter veel goedkoper.

De kosten voor het kopen van eten en drinken en koken thuis zijn ongeveer 2000 RUB per week.

Mobiele telefoon en internet

Een onbeperkt mobiel internet en bellen door Rusland kost ongeveer 500-1000 RUB per maand, afhankelijk van een provider.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-dr ... Lees meer

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant centre of Moscow, with campuses in St. Petersburg, Nizhny Novgorod and Perm, HSE offers outstanding academics at all levels and includes more than 40 English-taught Master’s programmes and 8 English-taught Bachelor's degree programmes. Lees Minder
Moskou , Sint Petersburg + 1 Meer Minder