Bacheloropleiding "Internationaal management"

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Naar de opleiding

U hebt erkend dat moderne bedrijven steeds meer internationaal verbonden zijn en intercultureel moeten handelen? Bent u ook geïnteresseerd in een wereldwijde werkomgeving met een internationale dimensie? Vervolgens bereidt het bachelorprogramma "International Management" je voor op een baan bij internationaal opererende bedrijven via een psychologisch, sociologisch, intercultureel en taalkundig onderwijs. In 6 semesters , waaronder een semester in het buitenland, kun je studeren in het voltijds studiemodel, in het duale studiemodel of in afstandsonderwijs en uitstekende loopbaan- en salarisperspectieven openen via praktisch onderwijs. Naast de internationale campus in Berlijn , de mogelijkheid om meer vreemde talen te leren en een semester in het buitenland, wordt de holistische internationale oriëntatie van het programma afgerond. Het semester in het buitenland kan worden afgerond in een van onze internationale partneruniversiteiten, bijvoorbeeld in New York of in het kader van Erasmus, en is inbegrepen in het maandelijkse collegegeld.

Het doel van de opleiding International Management is om u in staat te stellen om uw carrière in internationale bedrijven te starten en om uw academische opleiding in masterprogramma's voort te zetten. Hiertoe wordt in het begin kennis van zaken in een internationale context onderwezen. Tijdens je studie kun je onderwerpen kiezen die aansluiten bij je interesses en sterke punten, zodat je optimaal voorbereid bent op je latere carrière. Toekomstige activiteitsgebieden van afgestudeerden zijn te vinden op het operationele en strategische vlak van management. Entry-level posities in managementfuncties zijn te vinden in alle internationaal gerelateerde afdelingen, zoals International Project Management, Human Resources of International Customer Relations / Sales of Marketing. Kleine en middelgrote bedrijven met een sterke exportoriëntatie, evenals managementadviesbureaus en accountantskantoren zijn ook geschikte werkgevers voor managementstudenten met een internationale focus.

toelatingseisen

Voorwaarde voor een succesvolle toelating tot de Engelse bacheloropleiding International Management:

 • een algemene / vakspecifieke toelatingsexamen voor hoger onderwijs of
 • een gelijkwaardige erkende universitaire ingangskwalificatie (bijv. universiteitsingang voor beroepskwalificaties volgens § 11 BerlHG)
 • interview
 • Indiening van aanvraagdocumenten met CV en certificaten
 • Engels taalvaardigheidsniveau B2

Voorwaarde voor succesvolle toelating tot de Duitse bacheloropleiding International Management:

 • een algemene / vakspecifieke toelatingsexamen voor hoger onderwijs of
 • een gelijkwaardige erkende universitaire ingangskwalificatie (bijv. universiteitsingang voor beroepskwalificaties volgens § 11 BerlHG)
 • interview
 • Indiening van aanvraagdocumenten met CV en certificaten
 • Engels taalvaardigheidsniveau B2
 • Studenten wiens moedertaal niet Duits is: taalniveau B2 Duits en B1 Engels
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Applied Sciences (HWTK) is a private, state-accredited university based in Berlin with a second study location in Baden-Baden. It was established in 2011 and teaching commenced on 1 ... Lees meer

The University of Applied Sciences (HWTK) is a private, state-accredited university based in Berlin with a second study location in Baden-Baden. It was established in 2011 and teaching commenced on 1 October 2012. As a subsidiary of F+U Group, the HWTK benefits from this renowned education corporation’s more than 30 years of experience. Lees Minder
Berlijn , Baden-Baden + 1 Meer Minder