Bacheloropleiding Smart Building Engineering and Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Bacheloropleiding Smart Building Engineering and Management

114024_Smart_Building_Engineering_Management.jpg

Bachelor of Science

Degenen met uiteenlopende interesses, die zich niet willen beperken tot een specifiek studiegebied en een uitdagende functie ambiëren, hebben precies gelijk in de bacheloropleiding Smart Building Engineering and Management (SBM). De opleiding biedt een brede wetenschappelijke opleiding op het snijvlak van technologie en management met modules op het gebied van natuurwetenschappen, techniek, informatietechnologie, economie, rechten en architectuur.

Een rapport van onze afgestudeerde Natalia Janzen. Verdere video's van onze afgestudeerden Michael Beck, Manuela Höfs en Fabian Hillebrand zijn hieronder te vinden.

Smart Buildings zijn digitaal genetwerkte, energie-efficiënte en duurzame gebouwen, zoals ze nu zijn in veel nieuwe gebouwen gerealiseerd en achteraf ingebouwd in de modernisering en renovatie van bestaande gebouwen. Slimme gebouwen als een modern type gebouw zijn uiteraard nauw verbonden met internet, omdat ze zijn aangesloten op conventionele gas-, water- en elektriciteitsnetwerken.

Processen en diensten in de ontwikkeling, planning en beheer van onroerend goed worden in toenemende mate ondersteund door informatietechnologie. Dit varieert van autonome systemen van veiligheidstechnologie tot onderhoud met geautomatiseerde reparatieorders, zelfoptimaliserende kamerbezetting, tot service-robotica, bijvoorbeeld voor ontvangst- en schoonmaakdiensten. Grotendeels tot volledig onafhankelijk, dwz geautomatiseerde workflows zijn zichtbare uitingen van een steeds digitaliserende vastgoedsector.

Het netwerken zorgt in het bijzonder voor optimale verwarming en koeling en voor gebruik aangepaste ventilatie en verlichting. Regeneratieve energiesystemen, bijv. Installaties voor gebruik van zonne-energie, kunnen worden geïntegreerd in de andere engineeringdiensten voor gebouwen en met maximale efficiëntie worden beheerd. Als gevolg hiervan wordt het slimme gebouw tegelijkertijd een producent en verbruiker van energie, dwz een 'prosument'.

Afgestudeerden van de opleiding Smart Building Engineering and Management spelen een leidende rol bij de planning, bouw en exploitatie van intelligente gebouwen, gebouwen en industriële faciliteiten.

Hun technische kennis en bedrijfskennis maken ze steeds belangrijker voor het succes van bedrijven, omdat ze zorgdragen voor de basis van de infrastructuur met het oog op de best mogelijke vervulling van de behoeften van de klant. De afgestudeerden zorgen er ook voor dat de structurele en technische uitrusting tijdens de hele levenscyclus op een kosteneffectieve en energie-efficiënte manier wordt geleverd en gebruikt. Ze fungeren als integrators in alle digitaliseringsactiviteiten en coördineren de specialistische vakgebieden van specialisten. Ze zorgen dus voor efficiëntie en duurzaamheid in de hele waardeketen - van projectontwikkeling tot planning tot exploitatie en het gebruik van vastgoed op lange termijn.

De optimalisatie van de economie en de waarde van de gebouwen en voorzieningen, een soepele werking en dus gebruikersvriendelijke werkomstandigheden voor de mensen in het bedrijf zijn belangrijke doelen van Smart Building Engineering en Management.

113431_ScreenShot2019-04-07at2.08.19AM.png

De afgestudeerden zijn veelzijdig in veel vakgebieden, waarin ze voldoende inzicht hebben om technisch uit te wisselen met specialisten. Naast expertise in technisch gebouwbeheer, verwerven ze ook specialistische kennis en persoonlijke vaardigheden in commercieel gebouwbeheer met bedrijfskostenberekeningen, bedrijfsplannen, controlling en contractbeheer. Gegevensbescherming en gegevensbeveiliging evenals de nieuwste plannings- en beheersoftware maken ook deel uit van de opleiding. Building Information Modeling (BIM) creëert een doorlopend, digitaal beeld van het gebouw, dat een steeds belangrijker basis wordt voor de planning en exploitatie van onroerend goed en wordt beoefend met studenten.

Interdisciplinaire toepassingsvoorbeelden, excursies, projectwerk, maar ook teamwork en presentaties begeleiden de hele opleiding en bereiden zich ideaal voor op de uitdagingen in het beroep. Van bijzonder belang is het praktische studiesemester, dat studenten kunnen volgen bij bekende bedrijven, met name in metropolitane regio's zoals Stuttgart, Frankfurt, München of Zürich, waar vaak onderwerpen aan de orde komen voor de laatste stellingen. Van groot voordeel is hier het uitstekende netwerk van de universiteit voor relevante verenigingen en bedrijven, evenals voor de afgestudeerden die actief zijn in leidende posities in Duitsland en Zwitserland. De mogelijkheid voor internationale verblijven in het buitenland biedt extra perspectieven.

voorwaarden

Algemene of vakgebonden universitaire toelatingsexamen, Fachhochschulreife

inschrijvingsdeadline

15 juli

basislijn

winter semester

studieperiode

7 semesters

Studeren in het buitenland

Semester in het buitenland bij (optioneel) meer dan 30 partner- en gastuniversiteiten wereldwijd mogelijk

voltooiing

vrijgezel

faculteit

Life Sciences

campus

Campus Sigmaringen

Slimme bouwtechniek en management - cursusinhoud

Wetenschappelijke basis en praktische toepassing - Inhoud in de cursus Smart Building Engineering and Management

De Smart Building Engineering en Management graad biedt de ideale toegang tot een succesvol professioneel leven door middel van een brede wetenschappelijke opleiding met modules in natuurwetenschappen, engineering, informatie, economie, rechten en architectuur.

113432_ScreenShot2019-04-07at2.19.42AM.png

Slimme bouwtechniek en management - vakgebieden

Beste baanvooruitzichten in vele industrieën

Zo gevarieerd als de inhoud van de opleiding zijn de perspectieven die je hebt na het succesvol afronden van je studie.

De afgestudeerden zijn gewilde specialisten en leidinggevenden in een dynamisch groeiende markt. Ze kiezen voor innovatieve, veeleisende en crisisbestendige professionele taken met het potentieel voor een snel toenemende verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling.

Professionele functies met uitstekende carrièrekansen zijn:

  • Leidende rol in internationale dienstverlenende bedrijven voor gebouwenbeheer of in de gebouwbeheeractiviteiten van particuliere en openbare bedrijven (in industrie, handel, gezondheidszorg en lokale gemeenschappen)
  • Ontwikkeling van concepten voor de planning en exploitatie van slimme gebouwen in studiebureaus en adviesbureaus
  • Gebouwbeheer als vastgoed-, vastgoed- of energiemanager * in.

Studieprogramma Smart Building Engineering en Management - Voordelen

Studeer slimme bouwtechniek en management - een zeer goede keuze

113433_ScreenShot2019-04-07at2.23.41AM.png113434_ScreenShot2019-04-07at2.23.53AM.png

Slimme bouwtechniek en management - studiemodellen

Flexibel of nog praktischer? De juiste studieoplossing voor iedereen!

Deeltijdstudie

Jij bepaalt hoeveel tijd je nodig hebt voor je studie. Met de FlexiStart kunt u uw studies aanpassen aan uw behoeften.

Study International

Eén semester in het buitenland? Leer een nieuwe cultuur kennen en verkrijg ECTS-credits. Laat ons u adviseren over de verschillende opties in het International Office van de universiteit.

studiebegeleiding

Weet u nog niet wat het beste bij u past? Laat ons u adviseren over de vele mogelijkheden op onze universiteit.

Slimme bouwtechniek en management - onderzoek en overdracht

Het werk in onderzoek en overdracht stelt de studenten in staat om wetenschappelijk te werken aan onderwerpen uit het dagelijkse beroepsleven van bedrijven. Aan de ene kant versterkt dit de hoge praktische relevantie en komt het de studenten ten goede tijdens het starten van hun loopbaan. Aan de andere kant profiteren bedrijven ook van systematisch en goed onderbouwde vragen die voor hen relevant zijn en die vaak geen tijd en middelen hebben in de dagelijkse praktijk.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Moderne Labore, kleine Gruppen, Hilfe bei der Jobsuche, enge Kontakte zu Unternehmen, eine familiäre Atmosphäre und Professoren, die sich Zeit nehmen - das bietet die Hochschule Albstadt-Sigmaringen. ... Lees meer

Moderne Labore, kleine Gruppen, Hilfe bei der Jobsuche, enge Kontakte zu Unternehmen, eine familiäre Atmosphäre und Professoren, die sich Zeit nehmen - das bietet die Hochschule Albstadt-Sigmaringen. Lees Minder