Bacheloropleiding in duurzame stedelijke ontwikkeling - Administratieve wetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Regering van stedelijke transformatie

Steden zijn inspirerende arena's voor bedrijven, cultuur en het dagelijks leven. Ze worden echter geconfronteerd met complexe uitdagingen in verband met het milieu en het welzijn van individuen. Bacheloropleiding in duurzame stedelijke ontwikkeling is een multidisciplinair programma dat vaardigheden ontwikkelt die nodig zijn om deze uitdagingen aan te gaan.

Verstedelijking is een van de grootste trends in de geglobaliseerde wereld. Geschat wordt dat 2/3 van de mensen in het jaar 2050 in stedelijke gebieden zullen wonen. Deze transformatie moet worden beantwoord met duurzame oplossingen die niet alleen rekening houden met klimaatverandering, maar ook met sociale rechtvaardigheid naast vele andere criteria.

Bacheloropleiding in duurzame stedelijke ontwikkeling biedt je een manier om multidisciplinaire expertise te ontwikkelen met betrekking tot stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid. Dit multidisciplinaire programma bestaat uit drie vakgebieden: bestuurswetenschappen, sociale wetenschappen en technologie. Het programma omvat basis- en tussentijdse studies op elk van de velden. Kennis van deze velden zal u helpen de complexe fenomenen met betrekking tot duurzame stadsontwikkeling vanuit verschillende perspectieven te begrijpen. Naast de studies die gemeenschappelijk zijn voor alle studenten, omvat het programma specialisatiestudies, die de theoretische basis van het geselecteerde studieveld ontwikkelen en voor het creëren van een professioneel profiel.

Naast multidisciplinariteit is de stijl van leren een uniek aspect van dit programma. Elk jaar houden de studenten zich bezig met real-life stedelijke ontwikkelingsprojecten. Deze projecten worden uitgevoerd in samenwerking met bedrijven en publieke organisaties zoals de stad Tampere. We maken bijvoorbeeld gebruik van een real-world laboratorium, Hiedanranta, een toekomstig stadsdeel en een testbed voor innovatieve projecten met betrekking tot slimme en duurzame huisvesting, energie, transport en bedrijven.

Alle studenten die voor deze bacheloropleiding zijn geaccepteerd, krijgen automatisch het recht om hun studies voort te zetten voor de masteropleiding als ze dat willen.

Informatie over studies

 • Type: Bachelor diploma
 • Diploma behaald: Bachelor in de administratieve wetenschappen
 • Geplande duur: 3 jaar
 • Omvang van studies: 180 ECTS
 • Plaats: Tampere
 • campus:
  • Centrale Campus
  • Hervanta Campus
 • Collegegeld voor niet-EU / EER-burgers: 10000 €

Bestudeer doelstellingen

Na het voltooien van de bacheloropleiding in duurzame stedelijke ontwikkeling zullen afgestudeerden:

 • De verschillende aspecten van de gebouwde omgeving, duurzame stadsontwikkeling en hun maatschappelijke betekenis begrijpen;
 • De sleutelconcepten en terminologie kennen en de ontwikkelingen op het gebied van stedelijke ontwikkeling kunnen volgen;
 • Herken de centrale actoren, vragen, conflicten en oplossingen in verband met duurzame stadsontwikkeling;
 • Ontwikkelingsprojecten individueel en in teams met betrekking tot duurzame stadsontwikkeling kunnen uitvoeren;
 • De basisprincipes van academisch onderzoek begrijpen en academische onderzoeksprojecten zelfstandig kunnen ontwerpen, uitvoeren en rapporteren.

Bovendien zullen diegenen die zich concentreren op het gebied van Administratieve Wetenschappen, administratieve, politieke en economische fenomenen kunnen analyseren die aanwezig zijn in duurzame stedelijke ontwikkeling en planning. Na het voltooien van het programma kom je in aanmerking om verder te studeren voor de Master in de administratieve wetenschappen. Je hebt automatisch het recht om verder te studeren in de masteropleiding in Leadership for Change - Governance for Sustainable Change.

Meer over de instructietaal

De officiële taal van het programma is Engels, wat betekent dat alle cursussen, examens en studentenservices in het Engels worden georganiseerd. Bijgevolg is vaardigheid in zowel geschreven als gesproken Engels een absolute voorwaarde.

De reikwijdte van de bacheloropleiding is 180 ECTS. Het bestaat uit de volgende elementen:

 • Algemene studies 35 ECTS; zoals economie, informatietechnologie, taal- en communicatiestudies en introductie tot duurzame stadsontwikkeling.
 • Basic Studies 50 ECTS; zoals onderzoeksmethoden, politiek van duurzame ontwikkeling, stadsstudies en optionele studies in de administratieve wetenschappen.
 • Intermediaire studies in duurzame stadsontwikkeling 70 ECTS: zoals economische vernieuwing van steden en regio's, politiek en participatie, organisatieverandering, transportsystemen, waterbeheer en de bachelorscriptie.
 • Vrije keuze studies 25 ECTS; u kunt vrij kiezen uit het aanbod van de Tampere University gemeenschap.

Collegegeld

Het collegegeld van de bacheloropleiding is 10.000 euro per academiejaar voor niet-EU / EER-studenten met een beurzenstelsel voor betalende studenten.

Structuur van studies

Bacheloropleiding 180 ECTS
 • Algemene studies 35 ECTS
 • Basisstudies in de administratieve wetenschappen 50 sp
 • Intermediaire studies in duurzame stedelijke ontwikkeling 70 sp
 • Vrije keuze studies / voorbereidende studies 25 sp

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van de bacheloropleidingen zullen sterke multidisciplinaire vaardigheden verwerven en ze zullen goed ervaren zijn om in een multiculturele omgeving te werken. De programma's bereiden de afgestudeerden voor om professionals te zijn in aangelegenheden die verband houden met duurzame stedelijke ontwikkeling, een gebied dat groeit en veel gevraagd is.

Kwalificatie

Door het afronden van de bacheloropleiding Duurzame Stedelijke Ontwikkeling (Administratieve Wetenschappen), verdien je een Bachelor in de Administratieve Wetenschappen. Na het afstuderen van de bacheloropleiding heb je automatisch het recht om verder te studeren in de masteropleiding in Leadership for Change (track: Governance for Sustainable Change).

internationalisering

De studies die zijn opgenomen in de Engelstalige opleidingen aan Tampere University van Tampere University zijn van nature internationaal, omdat de studentengroepen bestaan uit studenten van over de hele wereld. Tampere University biedt ook tal van andere mogelijkheden voor internationalisering, zoals internationale studiebegeleiding, het leren van tandemtaal, studentenuitwisseling en / of stages in het buitenland.

Samenwerking met andere partijen

Naast studies in de eigen opleiding, kunnen studenten ten volle profiteren van het onderwijs aangeboden door de Tampere gemeenschap voor hoger onderwijs, variërend van technische tot beroepsstudies op verschillende gebieden.

Postdoctorale studiemogelijkheden

De bachelor geeft recht op toelating tot masteropleidingen.

Geschiktheidscriteria

Algemene geschiktheid

In aanmerking komende aanvragers zijn houder van een certificaat van hoger secundair onderwijs - het Finse toelatingsexamen, het internationale baccalaureaat, het Europese baccalaureaat, Reifeprüfung / Die Deutsche Internationale Abiturprüfung of een andere vergelijkbare kwalificatie voor hoger secundair onderwijs die in aanmerking komt voor universitaire bacheloropleidingen in het betreffende land. .

Bovendien komen aanvragers in hun laatste jaar van het hoger secundair onderwijs in aanmerking om een aanvraag in te dienen. In dit geval zouden ze voorwaardelijk worden aanvaard en moeten ze de vorige graad voltooien voordat ze aan de studies in het programma beginnen. Aanvragers moeten speciale instructies volgen met betrekking tot de onderstaande educatieve documenten.

Let op: het is niet mogelijk om je aan te melden voor een bacheloropleiding op basis van een bacheloropleiding.

Toelating groep I - toelating op basis van SAT testresultaten

De Scholastic Aptitude Test (SAT) is verplicht in de opnamegroep I. Toelating is gebaseerd op de resultaten van SAT (secties Math and Evidence-Based Reading and Writing: Reading and Writing and Language).

De test moet na 1 januari 2018 worden afgelegd om te worden overwogen. Aanvragers moeten hun SAT-test uiterlijk in maart 2020 voltooien. De resultaten moeten rechtstreeks aan de universiteit van Tampere University worden geleverd door het College van Bestuur, dat de tests beheert. De resultaten moeten uiterlijk in april 2020 beschikbaar zijn nadat de resultaten van in maart genomen tests beschikbaar zijn.

Kandidaten die een Fins toelatingsexamen / IB / EB / RP / DIA-diploma hebben voltooid of aan het afronden zijn, kunnen een aanvraag indienen in beide toelatingsgroepen, I en II. Bij de toelating op basis van de SAT-testresultaten worden de toelatingscriteria voor directe toelating niet toegepast en hebben de cijfers van het examen (hieronder vermeld) geen effect op de toelating. De toelating is uitsluitend gebaseerd op de resultaten van de SAT-test.

Toelating groep II - directe toelating

Toelating is gebaseerd op de toelatingsscore die wordt berekend op basis van de cijfers behaald in het Finse toelatingsexamen, International Baccalaureate, European Baccalaureate of Reifeprüfung / Die Deutsche Internationale Abiturprüfung. Houd er rekening mee dat bij directe toelating de Reifeprüfung / Die Deutsche International Abiturprüfung in Finland moet zijn voltooid om te worden beschouwd.

Om in aanmerking te komen voor directe toelating, moet u voldoen aan de volgende minimale toelatingseisen: u hebt minimaal graad C ontvangen voor het toelatingsexamen in moedertaal (Fins / Zweeds / Sami als moedertaal of Fins / Zweeds als tweede nationale taal ).

De vergelijkbare cijfers in IB / EB / RP / DIA-diploma's:

 • In International Baccalaureate
  • 4 in A-taal
 • In Europees Baccalaureaat
 • 6,0 in 1. Taal (L1)
 • In Reifeprüfung / Die Deutsche Internationale Abiturprüfung
 • 7 in moedertaal (Fins of Duits)
 • Alle onderwerpen moeten worden opgenomen in "Leistungen in der Reifeprüfung".

De punten van de aanvragers die hun IB-diploma in het voorjaar van 2020 hebben afgerond, worden berekend op basis van hun voorspelde kandidaten. De punten van de aanvragers die hun EB-graad in het voorjaar van 2020 hebben afgerond, worden berekend op basis van de officieel voorspelde cijfers. Als een aanvrager wordt geaccepteerd op basis van voorspelde cijfers, is de selectie voorwaardelijk totdat de aanvrager een officieel certificaat van de definitieve cijfers indient bij het Admission Office van de Tampere University van Tampere University . Als de op basis van de eindcijfers berekende punten lager zijn dan de op basis van de voorspelde cijfers berekende punten, kan het toelatingsaanbod worden ingetrokken.

Aanvragers die meerdere examens voor hetzelfde onderwerp hebben afgelegd (zoals wiskunde op gevorderd niveau en wiskunde op basisniveau) zullen worden geëvalueerd op welke van de twee het gunstigst is voor de aanvrager.

Vereisten taalvaardigheid

Alle aanvragers moeten aantonen dat ze Engels beheersen.

Er zijn twee manieren om de Engelse taalvaardigheid aan te geven: taaltests en eerdere studies. Let op: in de toelatingsgroep I, aangezien de SAT-tests verplicht zijn, zullen aanvragers hun taalvaardigheid aantonen door de test af te leggen.

De minimale vereisten voor het Engels testresultaat voor bacheloropleidingen aan Tampere University van Tampere University :

Test naam

 • SAT: Als de toelating is gebaseerd op SAT-scores, hoeven aanvragers hun taalvaardigheid niet afzonderlijk aan te tonen.
 • TOEFL iBT: 78 algemeen met een minimum van 20 voor schrijven
 • IELTS (academisch): 6.0 algemeen met een minimum van 5,5 op schrijven
 • PTE (academisch): 54
 • C1 Geavanceerd: C
 • C2 Vaardigheid: C1
 • Nationaal certificaat van taalvaardigheid (Engels): vaardigheidsniveau 5

* De vorige CAE en CPE zijn hernoemd als C1 Advanced en C2 Proficiency.

Eerdere studies

Het is mogelijk om vrijgesteld te worden van het indienen van een taaltestscore als je bepaalde studies hebt afgerond. Houd er rekening mee dat alleen de studies van de Tampere University worden geaccepteerd.

intake

Maximaal 10 studenten worden toegelaten tot het programma.

49% van de studenten wordt geselecteerd uit toelating groep I en 51% van de studenten wordt gekozen uit toelating groep II.

70% van de studieplaatsen in beide toelatingsgroepen zijn gereserveerd voor kandidaten die niet in het bezit zijn van een diploma hoger onderwijs of een hoger onderwijsniveau in Finland. Aanvragers die een studieplaats hebben aanvaard in een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Finland die in het najaar van 2014 of later is gestart, worden niet als eerste aanvrager beschouwd.

Toelatingsprocedure

De toelating voor de bacheloropleidingen in het Engels aan Tampere University van Tampere University wordt eenmaal per jaar georganiseerd in de gezamenlijke voorjaarsaanvraag voor hoger onderwijs tijdens de eerste aanmeldingsperiode. De aanvraagperiode voor studies die in augustus 2020 beginnen, begint op 8 januari om 8.00 GMT 2 en eindigt op 22 januari 2020 om 15.00 GMT 2.

Studenten worden toegelaten tot Bachelor's degree in Sustainable Urban Development - Administrative Sciences en degenen die het programma succesvol afronden, komen in aanmerking om hun studies voort te zetten naar de Master's degree in het programma Leiderschap voor verandering - Governance for Sustainable Change.

Toelating voor het programma is georganiseerd in twee toelatingsgroepen.

In toelatingsgroep I is de toelating gebaseerd op de resultaten van de SAT-test. Kandidaten die een diploma op secundair niveau hebben dat hen in staat stelt hoger onderwijs te volgen, kunnen toelating vragen op basis van hun SAT-test. Ze moeten in het bezit zijn van een van de toepasselijke eerdere graden die worden verwacht van aanvragers die toelating vragen via het Finse gemeenschappelijke nationale aanvraagsysteem. Je moet je vorige graad hebben afgerond voordat je aan je studie in het programma begon.

In toelatingsgroep II is de toelating gebaseerd op de toelatingsscore, die wordt berekend op basis van de cijfers behaald in het Finse toelatingsexamen, International Baccalaureate, European Baccalaureate of Reifeprüfung / Die Deutsche Internationale Abiturprüfung. U komt in aanmerking voor directe toelating als een van de volgende situaties van toepassing is:

 1. U hebt het Finse toelatingsexamen afgerond.
 2. Je doet het Finse toelatingsexamen in het voorjaar van 2020 en rondt het examen af en ontvangt je diploma vóór 5 juni 2020.
 3. U hebt in het voorjaar van 2020 of eerder het European Baccalaureate (EB) of het International Baccalaureate (IB) diploma in Finland of in het buitenland behaald.
 4. In het voorjaar van 2020 of eerder hebt u in Finland het Reifeprüfung (RP) / Die Deutsche Internationale Abiturprüfung (DIA) diploma behaald.

Alle aanvragers in deze toelatingsgroep moeten het Finse toelatingsexamen / IB / EB / RP / DIA-diploma hebben.

Hoe te solliciteren

Toepassing stap voor stap
 1. Controleer de toelatingscriteria en benodigde documenten.
 2. Lees de instructies over hoe u een aanvraag kunt indienen en begin zo snel mogelijk met het voorbereiden van uw aanvraagdocumenten!
 3. Boektijden voor de SAT-testen (indien van toepassing in de toelatingsgroep I).
 4. Voer indien nodig een taaltest uit, zie de taalvereisten (toelatingsgroep II).
 5. Wanneer de aanvraagperiode wordt geopend, vult u de online applicatie op Studyinfo.fi in tijdens de aanvraagperiode en uploadt u de vereiste bijlagen naar de aanvraag. De aanvraagperiode is 8 januari 2020 om 8.00 GMT 2 - 22 januari 2020 om 15.00 GMT 2.
 6. Sollicitatiedocumenten moeten vóór 29 januari 15.00 uur GMT 2 op uw aanvraag zijn geüpload.
 7. Wacht tot de toelatingsresultaten worden aangekondigd.
 8. Als u een studieplaats wordt aangeboden, stuur dan de gecertificeerde kopieën van educatieve documenten per post naar het Admere Office van Tampere University . Vergeet bovendien niet om het vóór de opgegeven deadline te accepteren.
 9. Betaal het collegegeld, indien nodig. Begin met het voorbereiden van uw aankomst in Finland.
 10. Meld je aan als student en word lid van de community van Tampere University !

Behuizingen

Inschrijvingsdocumenten

U moet kopieën van alle vereiste documenten uploaden als bijlagen op het aanvraagformulier.

1. Kopie van het getuigschrift van het hoger secundair onderwijs en de officiële Engelse vertaling

2. Kopie van het transcript of records (met een overzicht van de cursussen die zijn voltooid tijdens het hoger secundair onderwijs) en de officiële Engelse vertaling

Aanvullende informatie over educatieve documenten

Op het moment van aanmelding; alleen gescande exemplaren van de documenten die op het aanvraagformulier zijn geüpload, zijn nodig. Indien een studieplaats wordt aangeboden, moet de aanvrager kopieën van educatieve documenten per post bezorgen volgens de onderstaande instructies.

Als de originele documenten niet in het Fins, Zweeds of Engels zijn, moeten deze worden vertaald in een van de bovengenoemde talen, hetzij door de autoriteit die het originele document heeft uitgegeven, hetzij door een officiële vertaler.

Aanvragers in hun laatste jaar van het hoger secundair onderwijs kunnen ook een aanvraag indienen. In plaats van het getuigschrift van het hoger secundair onderwijs / schoolverlaten moeten ze een door hun school afgegeven document indienen dat de kwalificatie aangeeft die de aanvrager gaat halen en de verwachte afstudeerdatum. Ze moeten de vorige graad voltooien voordat ze aan de studies in het programma beginnen. Indien geselecteerd, moet de aanvrager een kopie van het eindcertificaat van het hoger secundair onderwijs per post indienen bij Tampere University Admissions Office zoals hieronder vermeld.

Aanvragers die zich tijdens hun laatste semester van IB-, EB- of RP / DIA-opleiding willen aanmelden, moeten vóór 8 april 2020 om 15.00 uur GMT 3 een e-mail (admissions.tau@tuni.fi) indienen bij het Admere Office van Tampere University tegen 8 april 2020 om 15.00 uur GMT 3. .

Kandidaten in toelatingsgroep II:

Kandidaten die het Finse toelatingsexamen hebben afgelegd, hoeven geen educatieve documenten in te dienen bij Tampere University , omdat de cijfers van het toelatingsexamen elektronisch worden overgedragen aan Tampere University .

Educatieve documenten worden geplaatst na selectie van studenten

Als u een studieplaats wordt aangeboden, moet u kopieën van educatieve documenten per post bezorgen, vóór 15 juli 2020 15.00 uur GMT 3. Deze kopieën van het getuigschrift van het diploma hoger secundair onderwijs / voortgezet onderwijs, het transcript of records en hun vertalingen in het Engels moet zijn gecertificeerd door een notaris, de Finse ambassade / consulaat in uw thuisland of de instelling die het originele document heeft uitgegeven met een institutionele stempel op de documenten.

Aanvragers die zich tijdens hun laatste semester van IB-, EB- of RP / DIA-onderwijs willen aanmelden, moeten een kopie van het einddiploma plaatsen. Dit moet uiterlijk 15 juli 2020 om 15.00 uur GMT 3 zijn bij het Tampere University Admissions Office.

Postadres:

 • Tampere University
 • Admissions Office
 • FI-33014 Universiteit van Tampere
 • Finland

Het adres en telefoonnummer voor aankomende koeriers:

 • Tampere University Admission Office op Central Campus:
 • Kalevantie 4, hoofdgebouw
 • 33100 Tampere, Finland
 • Tel. 358 50 318 7001

3. Kopie van de ID-pagina van uw paspoort en mogelijke verblijfsvergunning voor Finland

Aanvragers moeten een gescande kopie van de ID-pagina van hun paspoort uploaden voor het aanvraagformulier in studyinfo.fi. Bovendien is een gescande kopie van de verblijfsvergunning vereist van aanvragers die geen ingezetenen zijn van de EU / EER maar wel een verblijfsvergunning hebben in Finland. De kopieën worden gebruikt om te bepalen of je collegegeld moet betalen of niet.

4. De resultaten van de SAT-test

In opnamegroep I zijn de SAT-tests verplicht. Alle testen moeten na 1 januari 2018 worden afgelegd om te worden overwogen. De SAT moet uiterlijk op de testdatum van maart 2020 worden genomen.

De testresultaten moeten tegen april 2020 rechtstreeks van het College van Bestuur worden ingediend bij Tampere University zodra de testresultaten voor de SAT van maart worden vrijgegeven. De College Board Code van Tampere University of Technology (0599) is nog steeds in gebruik tijdens deze toelatingsperiode.

U hoeft de resultaten voor uw aanvraagformulier niet in Studyinfo.fi te uploaden, omdat de resultaten rechtstreeks vanuit het College van Bestuur bij Tampere University worden ingediend.

Toelatingsresultaten en beroepen

Voor toelatingsgroep I worden de resultaten gepubliceerd in april 2020 en voor toelatingsgroep uiterlijk op 5 juni 2020.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

De Universiteit van Tampere en Tampere University of Technology zijn in januari 2019 gefuseerd. De nieuwe op stichting gebaseerde Tampere University samen met Tampere University of Applied Sciences ee ... Lees meer

De Universiteit van Tampere en Tampere University of Technology zijn in januari 2019 gefuseerd. De nieuwe op stichting gebaseerde Tampere University samen met Tampere University of Applied Sciences een nieuwe gemeenschap voor hoger onderwijs in Tampere met concurrentievoordelen op het gebied van technologie, gezondheid en maatschappij. Onze gemeenschap voor hoger onderwijs is de op een na grootste universitaire gemeenschap in Finland met onze 35 000 studenten, 50 internationale opleidingen, 3 500 internationale studenten en 1 000 internationale partnerschappen. Lees Minder