Bachelorprogramma ' <span translate="no">HSE</span> en University of London Parallel Degree Program in International Relations'

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Bachelor in International Relations is een Engelstalig parallel programma dat de academische sterke punten van HSE en University of London combineert en studenten in staat stelt Russische en Britse graden te behalen. In de loop van vier jaar studeren studenten een breed scala aan onderwerpen, waaronder politicologie, geschiedenis, economie en vreemde talen. Afgestudeerden van het programma zijn goed voorbereid om hun carrière in het bedrijfsleven, de overheidsdienst of de academische wereld te beginnen, of om hun opleiding voort te zetten door een masteropleiding in Rusland of internationaal te volgen.

Programma-overzicht

Het parallelle bachelorprogramma Internationale betrekkingen wordt volledig in het Engels geleid en bereidt studenten voor op een loopbaan in de internationale publieke en private sfeer. Succesvolle afgestudeerden ontvangen twee graden: een Russische Bachelor in Internationale Betrekkingen aan de HSE en een Britse Bachelor of Science (BSc) in Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Londen (UoL).

Alle cursussen worden gegeven in Moskou en studenten kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan kortlopende studieprogramma's (bijvoorbeeld zomerscholen) in het VK. Medewerkers van de London School of Economics and Political Science (LSE) (die dienst doet als Lead College voor de University of London International Relations BSc) ontwikkelen de syllabi van het programma, bereiden studiemateriaal voor en beoordelen studenten.

Het programma combineert de academische sterke punten van HSE en UoL en biedt een brede selectie van rigoureuze cursussen op gebieden variërend van geschiedenis en politicologie tot economie en wiskunde, inclusief een keuze uit vijf verschillende vreemde talen. Studenten bouwen hun eigen intellectuele en communicatieve vaardigheden op, ontwikkelen sterke, overtuigende schrijfvaardigheden en scherpen hun vermogen aan om ideeën te formuleren, analyseren en bespreken. Afgestudeerden van het programma zijn goed voorbereid om hun carrière in het bedrijfsleven, de overheidsdienst of de academische wereld te beginnen, of om hun opleiding voort te zetten door een masteropleiding in Rusland of internationaal te volgen.

Het aanvraagproces is zeer concurrerend en gebaseerd op verdienste. Kandidaten kunnen in het Engels of in het Russisch solliciteren:

 • Engels sprekende aanvragers moeten zich aanmelden via toelatingsexamens georganiseerd door HSE
 • Russisch sprekende aanvragers moeten een aanvraag indienen via het Unified State Exam (in sociale wetenschappen, Russisch en vreemde taal)

Succesvolle aanvragers moeten ook bewijs leveren van hun Engelse taalvaardigheid door resultaten van internationale taalexamens (bijvoorbeeld IELTS of TOEFL). Studenten die ten minste 5 jaar onderwijs in het secundair onderwijs volledig in het Engels hebben gevolgd, zijn vrijgesteld en hoeven geen certificaten in te dienen. Houd er rekening mee dat de aanvraag aan de Universiteit van Londen (in het Engels) afzonderlijk is.

Dit programma is op collegegeld gebaseerd en beurzen van de Russische regering zijn niet beschikbaar, maar HSE zal beurzen aanbieden aan een aantal succesvolle kandidaten.

Leerproces

Het leerproces omvat:

 • Core Curriculum cursussen
 • Profiel "Internationale betrekkingen"
 • specialisaties
 • Vreemde taal (Engels)
 • Tweede vreemde taal (Europees of Oosters)
 • Online cursussen en keuzevakken
 • Essays, cursuspapier

De eerste cursus wordt uitgevoerd door de faculteit van de wereldeconomie en internationale zaken, het bestaat uit kerncurriculumdisciplines en bereidt tegelijkertijd studenten voor op toelating tot de Universiteit van Londen. Om dit te doen, moeten eerstejaars studenten de examens halen, evenals IELTS * voor 6 of meer punten.De undergraduate degree-opleiding aan de University of London duurt drie jaar. Na vier jaar studie aan het programma Internationale Betrekkingen en na het succesvol afronden van de eindexamens, worden diploma's van twee universiteiten uitgereikt - HSE en de University of London.

In het eerste jaar kiezen studenten ervoor om (naast Engels) een vreemde taal te studeren. Ze krijgen een keuze uit Europese en Oosterse talen (voor meer informatie over lesgeven, zie Vreemde talen). In voorgaande jaren waren de meest populaire talen Spaans, Duits en Chinees. Er zijn ook groepen in het Frans, Italiaans en Japans. Bij voldoende geïnteresseerde studenten kunnen echter ook groepen in het Turks, Hebreeuws, Hindi en andere vreemde talen worden geopend.

Een integraal onderdeel van het programma zijn specialisatiedisciplines, waarbij studenten praktische vaardigheden verwerven die verband houden met internationale studies en een toekomstig beroep op het gebied van internationale betrekkingen, met de nadruk op de overwegend zakelijke sector. De keuze voor specialisatie vindt plaats na de eerste cursus. Momenteel krijgen studenten twee specialisaties aangeboden: International Economics and Business en International Politics and Public Relations .

specialisaties

Vanaf het tweede 2e jaar van het programma kiezen studenten een van de 2 aangeboden specialisaties:

 • "Internationale economie en zaken"
 • "Internationale politiek en public relations"

De belangrijkste doelstelling bij het kiezen tussen twee specialisaties is het verrijken van het fundamentele onderwijs op het gebied van internationale betrekkingen met praktijkgerichte disciplines. Enerzijds zal het studenten laten zien hoe ze verworven kennis in de praktijk kunnen brengen. Aan de andere kant zijn specialisaties in staat praktische vaardigheden te bieden die nuttig kunnen zijn in het toekomstige beroep. Uiteindelijk, om de student in de perspectieven van professionele oriëntatie te introduceren, worden disciplines aan elkaar gekoppeld, waardoor de student ze allemaal kan proberen en zijn toekomstige loopbaantraject kan definiëren.

Vereisten

De toelating van internationale studenten is gebaseerd op H eschiedenis (min. 55 punten op 100) en het Engels (min. 75 op 100) onderzoeken, uitgevoerd door de HSE .

Geschiedenis (min. 55 punten):

 • Indeling: schriftelijke test
 • Duur: 180 minuten

Engelse taal (min. 75 punten):

 • Indeling: schriftelijke test
 • Duur: 180 minuten

Vaardigheid in het Engels:
Bachelor HSE en London University Parallel Degree Program in International Relations wordt volledig in het Engels geleid. Daarom is een hoog niveau van taalvaardigheid vereist.

Als extra voordeel voor de aanvrager accepteren en beschouwen we IELTS-, TOEFL-, CPE-, CAE-certificaten. Gebrek aan certificaten betekent niet dat u niet meer kunt worden toegelaten.

Vreemde talen

Vreemdetalenonderwijs wordt gegeven door de afdeling Vreemde Talen onder leiding van Distinguished Professor Irina V. Yukusheva, die de afdeling nu al meer dan 15 jaar leidt, en tevens lid is van de academische raad van het programma. Het team verenigt professoren met internationale ervaring met behulp van geavanceerde methoden voor het onderwijzen van vreemde talen in overeenstemming met grote internationale kaders zoals ERK en ACTFL. Er wordt speciale Engelse taalinstructie gegeven met betrekking tot IELTS-voorbereiding (een UoL-toelatingseis van 6.0 algemene score) en Zakelijk Engels tijdens het eerste jaar van het programma.

Naast Engels hebben parallelstudenten de keuze uit een vreemde taal:

 • Duitse
 • Spaans
 • Frans
 • Chinese
 • Japans
 • Arabisch
 • Koreaans
 • Russisch ook gegeven door de HSE faculteit met jarenlange ervaring en internationale expertise. Krachtig lesrooster maakt het mogelijk om een vreemde taal onder de knie te krijgen van beginnersniveau tot gevorderden, met de nadruk op presentatieve, interpretatieve en interpersoonlijke modi, waarbij ook de interculturele benadering wordt geïntegreerd. Voor degenen die al een vreemde taal hebben gestudeerd, is er ook een mogelijkheid om keuzevakken bij te wonen. In elke groep zitten 6-9 studenten.

Datacultuur

Datacultuur - is een speciale term die wordt gebruikt om vaardigheden en cultuur van het werken met data te definiëren. Een moderne expert wordt altijd geconfronteerd met de uitdagingen van gegevensverwerking: een advocaat bestudeert honderden zaken, een historicus - duizenden documenten in verschillende talen, een econoom ontwikkelt een voorspellingsmodel op basis van een grote hoeveelheid gegevens.

Carrièremogelijkheden

Het programma op het gebied van Internationale Betrekkingen bereidt specialisten voor op verschillende gebieden, die Engels op hoog niveau spreken, die vertrouwd zijn met de internationale aspecten van verschillende toegepaste vragen, en ook praktische basisvaardigheden hebben op een aantal gebieden (zie Specialisaties). De werkervaring van de afgestudeerden in de "Internationale Betrekkingen", evenals hun carrière met twee diploma's ( HSE en University of London) stellen ons in staat om de volgende loopbaan- en onderwijstrajecten voor onze studenten te identificeren:

 • Internationale afdelingen specialisten in Russische en buitenlandse bedrijven die verantwoordelijk zijn voor internationale communicatie, onderhandelingen, transactieondersteuning en contractering
 • Deskundige analisten en risicoanalisten die rapporten opstellen voor zakelijke en investeringsmaatschappijen (McKinsey, Big four - PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Ernst & Young, KPMG)
 • Vertalers-adviseurs in het buitenland (in een ander land of regio) bij grote binnenlandse en buitenlandse ondernemingen
 • Journalisten en redacteuren van vooraanstaande internationale persbureaus, media, ook uitgeverijen zoals Elsevier, Thomson Reuters, McGraw-Hill, etc.
 • Analytische centra experts op het gebied van bedrijfs- en politiek advies; experts van onderzoekscentra en instellingen (overheid en non-profit)
 • Medewerkers van internationale en intergouvernementele organisaties, zoals de VN, BRICS, SCO, APEC en anderen
 • Staat structureert werknemers die verbonden zijn met internationale samenwerking en ondersteuning van internationale economische transacties (Ministerie van Buitenlandse Zaken en internationale afdelingen van andere ministeries, ambassades, kamers van koophandel en industrie)
 • Medewerkers van de persdiensten van overheidsdiensten en journalisten (inclusief buitenlandse vertegenwoordigingen van Russische media) op het gebied van internationale betrekkingen en binnenlandse politiek
 • Interactie-experts van de overheid (GR-managers) van TNC's en buitenlandse grote bedrijven
 • Managers en consultants op toeristisch gebied
 • Eigen oprichters van bedrijven met het vooruitzicht op internationale markten

Met het programma kun je ook je studie voortzetten in de toonaangevende buitenlandse magistratuur, zoals:

 • MSc International Political Economy (LSE, King's College, Harvard)
 • MSc / MPhil International Relations (LSE, Cambridge, King's College, Penn)
 • MSc Management and Strategy (LSE, Oxford, Cambridge, King's College, UCL, Yale, Penn)
 • MSc Media and Communications / Media Management (LSE, King's College, University of Passau)
 • MBA en Executive MBA (LSE, King's College, Berkeley, Irvine, Stanford, Yale, Dartmouth, Penn, Harvard, Universidad Carlos III de Madrid)
 • Master of Public Administration (MPA) -programma (LSE, Berkeley, Penn, Harvard)
 • MSc Public Policy and Administration (LSE, Cambridge, King's College, UCL, Berkeley, Irvine, Stanford, Dartmouth, Penn, Harvard, Universidad Carlos III de Madrid)
 • MSc Development Management / Emerging Economies & International Development (LSE, King's College, Penn, Harvard, University of Passau)
 • MSc International Business / Management ( HSE , King's College, Yale, Penn)
 • MSc International Marketing (King's College, Penn, University of Passau)
 • Masters Degrees - Area Studies Research (Europees, Midden-Oosten, Zuidoost-China, Latijns-Amerika, Afrikaans, Religieus)
 • MSc Global Politics (LSE, Yale, Heidelberg University)
 • MSc Operations Research & Analytics (LSE)
 • MSc Politics and Communication (LSE, University of Passau, Universidad Carlos III de Madrid)
 • MSc Business Analytics (UCL, Irvine, Penn)
 • MSc Human Resources and Organizations (LSE)
 • Executive MSc International Strategy and Diplomacy (LSE)
 • MSc Education, Globalization and International Development (Cambridge, Stanford, Yale, Dartmouth, University of Passau)
 • International Hospitality Business and `management (King's College, Cornell, Business School Barcelona, École hôtelière de Lausanne, Universidad Carlos III de Madrid)
 • MA Arts & Cultural Management (King's College, Penn, Harvard, Heidelberg University, Universidad Carlos III de Madrid)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, HSE University sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant centre ... Lees meer

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, HSE University sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant centre of Moscow, with campuses in St. Petersburg, Nizhny Novgorod and Perm, HSE offers outstanding academics at all levels and includes more than 40 English-taught Master’s programmes and 8 English-taught Bachelor's degree programmes. Lees Minder
Moskou , Sint Petersburg + 1 Meer Minder