Bachelor's Degree Program in Bioinformatics

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bio-informatica

Het koppelen van "Life Sciences" - biologie, genetica, geneeskunde, farmacie en computationele wetenschappen - met informatica, wiskunde en statistiek heeft het vakgebied van de bioinformatica onmisbaar gemaakt. Onderzoekers analyseren, interpreteren, visualiseren en simuleren biologische gegevens met behulp van methoden van informatica en wiskunde. Bio-informatica draagt ​​aanzienlijk bij aan het begrip van de moleculair biologische processen van een organisme. De bacheloropleiding Bioinformatics is een programma van de dubbele opleiding aangeboden samen met de South Bohemian University (USB) in České Budějovice met een veelzijdig en toekomstgericht onderwijsprogramma ontworpen om afgestudeerden voor te bereiden op verschillende innovatieve vakgebieden, zoals farmaceutisch of biomedisch onderzoek, genetica , biotechnologie, data-analyse, softwareontwikkeling en nog veel meer.

Jouw voordelen

 • Breed, basisonderwijs
 • Leer probleemoplossende vaardigheden
 • Interdisciplinair onderwijs
 • Focus op onderzoek en internationale aspecten

Educatieve doelstellingen

Bio-informatica is de wetenschap van het interpreteren, visualiseren en simuleren van biologische gegevens door methodologische benaderingen toe te passen in Computerwetenschappen en Wiskunde om inzicht te krijgen in de moleculaire biologie van een organisme.

Expertise in Bio-informatica opent de deur naar kansen en toepassingen op de volgende gebieden:

 • In de biologie, om de celfunctie te begrijpen
 • In de geneeskunde, om diagnostische en preventieve procedures en behandelingen te ontwikkelen
 • In de genetica, om genetische oorzaken van ziekten te vinden en de evolutionaire ontwikkeling van mensen te bestuderen
 • In de farmacie, om nieuwe medicijnen te ontwikkelen

Het onderzoeksgerichte programma richt zich op actuele onderwerpen en biedt studenten individuele aandachts- en ondersteuningsdiensten. Al vroeg in het programma ontwikkelen studenten probleemoplossende vaardigheden, richten ze zich op actuele wetenschappelijke kwesties en worden ze individueel geïntegreerd in de academische activiteiten van het instituut.

Vacatures

De academische opleiding in Bio-informatica is veelzijdig, toekomstgericht en interdisciplinair, en bereidt studenten voor op een verscheidenheid aan innovatieve beroepen die expertise en vaardigheden vereisen in zowel de biowetenschappen als IT. Afgestudeerden kunnen een loopbaan volgen in de farmaceutische industrie, het chemische veld, in de voedseltechnologie of bij biotechnologische bedrijven. Daarnaast kunnen afgestudeerden carrière maken bij bedrijven die software maken voor gebruik in de biologie, natuurkunde, geneeskunde of scheikunde.

Geavanceerde graden op de JKU

Na het behalen van je bachelordiploma kun je doorgaan met je opleiding door een vervolgopleiding te volgen:

 • Master's Degree Program in Bioinformatics

Aanbevolen studieplan

Als onderdeel van de bacheloropleiding moeten studenten in totaal 180 ECTS-credits behalen in de volgende gebieden:

Extra informatie

Voltooi het programma op twee universiteiten:

Semesters 1 - 2: USB Budweis

Semesters 3 - 4: JKU Linz

Semesters 5 - 6: JKU Linz / USB Budweis

Voorbereidingscursussen: De cursussen zijn speciaal ontworpen voor nieuw ingeschreven studenten en hebben betrekking op educatieve inhoud van hogere secundaire scholen in een gecomprimeerd formaat. De voorbereidingscursussen helpen studenten zich voor te bereiden op colleges en lessen op universitair niveau. Deelname is niet verplicht.

Studenten in het programma moeten een B2-vaardigheidsniveau in het Engels hebben.

Toelatingseisen

 • Algemene kwalificaties voor hoger onderwijs in het hoger onderwijs (zoals een Oostenrijks "Matura" -diploma)
 • Neem contact op met het Admissions Office voor meer informatie over de toelatingseisen.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on t ... Lees meer

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on the other, it is a place to be happy. Lees Minder
Linz , Ceske Budejovice + 1 Meer Minder