Bachelor's Degree in Biological Chemistry

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Biologische chemie

Biologische chemie is een academische opleiding in natuurwetenschappen die studenten inzicht biedt in de chemie en de onderliggende principes op het raakvlak van chemische en biologische processen in levende systemen. Tijdens het programma concentreren studenten zich op de Pathways in de chemie die van vitaal belang zijn voor de functie en analyse van levende systemen, zoals velden in de biologie die gedomineerd worden door chemische interacties. De dubbelegraads bacheloropleiding wordt aangeboden door de JKU Linz samen met de Universiteit van Zuid-Bohemen (USB) in Budweis (České Budějovice). Dit Engelstalige programma, dat twee landen overspant, combineert de academici van beide universiteiten en biedt studenten twee onderscheidende leeromgevingen en vaardigheid in het Engels.

Jouw voordelen

 • Comprehensive education in fundamentals van de chemie
 • Onderwijs in microbiologie en moleculaire biologie op basis van inzicht in biochemie
 • Goed afgeronde, internationale academische ervaring in het buitenland
 • Engelse taalvaardigheid ontwikkelen
 • Bachelorprogramma "Double Degree"

Educatieve doelstellingen

Studenten die met succes de academische opleiding in de biologische scheikunde afronden komen in aanmerking voor een loopbaan die een gedegen vakkennis en internationale ervaring op het gebied van chemie en biologie vereist. Na afronding van de bacheloropleiding hebben studenten een solide basiskennis van scheikunde, inclusief algemene, organische, anorganische, analytische en fysische chemie, evenals moleculaire biologie en bioanalytica. De twee verschillende leeromgevingen op elke universiteit betekenen dat studenten niet alleen kritisch denken en probleemgestuurde leervaardigheden ontwikkelen, maar ook interculturele communicatievaardigheden ontwikkelen om grensoverschrijdend te werken als onderdeel van een interdisciplinair team. Het internationale, double-degree programma biedt afgestudeerden een brede basis in de moderne wetenschappen en afgestudeerden hebben uitstekende carrièremogelijkheden.

Vacatures

Studenten die met succes de bacheloropleiding Biological Chemistry hebben afgerond, zijn internationaal gekwalificeerd om beroep te doen

 • bij onderzoeksfaciliteiten, medische laboratoria
 • in productie en kwaliteitscontrole bij biotechnologische en chemische bedrijven, zoals voor medische producten, farmaceutische producten, biopolymeren, cosmetica, natuurlijke producten, vezels, enz.
 • op kantoren, agentschappen en autoriteiten (zoals milieu-, werknemers- en consumentenbescherming alsmede licentiekantoren voor chemische en biologische producten en / of processen)

Na het succesvol afronden van de bacheloropleiding kiest een groot aantal studenten ervoor om door te stromen naar de masteropleiding.

Geavanceerde graden op de JKU

Na het behalen van je bachelordiploma kun je doorgaan met je opleiding door een vervolgopleiding te volgen:

 • Master's Degree in Biological Chemistry
 • Master's degree in technische chemie
 • Master's Degree in Bioinformatics
 • Master's Degree in Polymer Chemistry
 • Master's Degree in Management in Polymer Technologies (MPT)

Aanbevolen studieplan

Als onderdeel van de bacheloropleiding moeten studenten in totaal 180 ECTS-credits behalen in de volgende gebieden:

Extra informatie

De opleiding omvat het bijwonen van twee universiteiten: 1e, 2e en 5e semester: JKU Linz (A); 3e en 4e semester: USB Budweis (CZ); 6e semester: JKU Linz (A) / USB Budweis (CZ).

Toelatingseisen

 • Toelating tot de bacheloropleiding: algemene kwalificaties van het hoger onderwijs (zoals een Oostenrijks "Matura" -diploma)
 • Neem contact op met het Admissions Office voor meer informatie over de toelatingseisen.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on t ... Lees meer

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on the other, it is a place to be happy. Lees Minder
Linz , Ceske Budejovice + 1 Meer Minder