Bachelor's Degree in Computer and Communication Engineering (BSCCE)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Kerncompetentie

Dit programma bereikte volledig vertrouwen door QAAET.

Het undergraduate-programma Computer and Communications Engineering richt zich op computer- en communicatie-engineeringconcepten en -toepassingen. Het programma biedt blootstelling aan diverse geavanceerde technologieën op het gebied van computerarchitectuur, microprocessors, ingebedde systemen, digitale signaalverwerking en moderne digitale en analoge communicatiesystemen.

Het undergraduate-programma Computer and Communications Engineering valt onder de afdeling Computer Engineering, die een internationaal kwalificerend personeel heeft met een hoge ranking om studenten te voorzien van inspiratie en kwaliteitsvol onderwijs in de theorie en praktijk van computer- en communicatiesystemen. Afdeling Computer Engineering heeft computertechnologie-labs die zijn uitgerust met de nieuwste tools en technologie om creativiteit en innovatief te bouwen voor BSCCE-studenten.

Het undergraduate-programma Computer and Communications Engineering is bekleed met de ABET-accreditatie om zekerheid te bieden dat ons programma voldoet aan de kwaliteitsnormen van het beroep en de BSCCE-afgestudeerden een internationale accreditatie te geven voor de nationale, GCC en de internationale arbeidsmarkt.

employability

Afgestudeerden van de afdeling computertechnologie hebben de mogelijkheid om te werken als Computeringenieurs, Telecommunicatie-ingenieurs, Communicatienetwerken ingenieurs en andere loopbaanperspectieven in gebieden zoals telecommunicatie en internettechnologie, Automotive en verkeerstechnologie, enz. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om instructeurs te zijn in universiteiten na hun hogere studies te hebben voortgezet.

Snelle feiten

 • Kwalificatie: Bachelors in computer- en communicatietechniek
 • Type: undergraduate
 • Duur: 4 jaar
 • Kwalificatienaam: Computer- en Communicatietechniek
 • College: College of Engineering
 • Taal van aanbieden: Engels

Onderwijs en evaluatie

 • Dit programma is gericht op het bieden van kennis, achtergrond, vaardigheden en hands-on praktijk op het gebied van Computer en Communicatie Engineering.
 • Studenten krijgen zowel theoretische als praktische kennis.
 • Alle praktische sessies worden gegeven in gespecialiseerde hardware-laboratoria voor computertechniek en telecommunicatie, terwijl softwaregebaseerde practica worden gegeven in computerlaboratoria die zijn uitgerust met moderne programmeer- en simulatiesoftware (Matlab / Simulink, Pspice, Java Eclipse, Cisco Network Tracer)
 • Beoordeling gebeurt via schriftelijke theoretische examens en in-lab praktische examens. Individuele of groepsprojecten maken deel uit van de beoordeling in de derde en vierde jaars cursussen en worden geëvalueerd door middel van schriftelijke en / of mondelinge presentaties.
 • Het eerste jaar en een groot deel van het tweede jaar zijn gemeenschappelijk voor beide ingenieursopleidingen, het derde en vierde jaar zijn meer opleidingsspecifiek en omvatten specialisatiecursussen en het afstudeerproject naast vier keuzevakken inclusief de twee professionele Cisco-cursussen (CCNP -1 en CCNP-2).
 • Het programma is een vierjarige full-time Bachelor graad met in totaal 134 credit uren, deze credits omvatten een afstudeerproject.
 • Het instructiemiddel is 100% Engels

Bachelor's Degree Fees

De geschatte duur voor de voltooiing van een Bachelors Degree aan de Universiteit van Ahlia is 4 jaar. Dit is gestructureerd rond 134 credit-uren voor 45 cursussen.

De studieduur voor elke cursus is vijftien weken, ongeveer 45 studie-uren.

 • Aanvraagkosten: BD 20
 • Registratievergoeding: BD 200
 • Plaatsingsproeven Kosten (indien van toepassing): BD 40
 • Orientatiecursussen (indien van toepassing): BD 1200
 • Eerstejaars cursussen - 12 cursussen (BD 300 per cursus): BD 3.500
 • Second Year Courses - 11 cursussen (BD 330 Per cursus): BD 3,630
 • Derde jaar cursussen - 11 cursussen (BD 360 per cursus): BD 3.960
 • Vierde jaarcursussen - 11 cursussen (BD 390 per cursus): BD 4.290
 • Totaal: BD 16,840

Houd er rekening mee dat de bovenstaande kosten niet de kosten omvatten van schoolboeken die vereist zijn om het programma te voltooien.

Toelatingseisen

Kandidaten moeten minstens een erkend en goedgekeurd secundair schoolbrevet of een equivalent daarvan hebben.

Kandidaten moeten slagen voor de plaatsingsproeven of een internationaal erkend certificaat indienen of een acceptabele score halen op een internationaal erkend examen, om te worden vrijgesteld van het oriëntatieprogramma.

Nu toepassen

Om zich aan te melden bij de universiteit, moeten aanvragers het aanvraagformulier invullen door deel te nemen aan het directoraat van toelating en registratie aan de universiteit of door het aanvraagformulier online in te vullen. In alle gevallen moeten aanvragers papieren kopieën van alle vereiste aanvraagdocumenten naar het Directoraat van Toelating en Registratie brengen om hun aanvraagprocedure te voltooien.

Wanneer toepassen

De universiteit heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor elk academisch programma; Om er zeker van te zijn dat uw aanvraag wordt beoordeeld, moet u zich binnen de gestelde termijn aanmelden:

 • Augustus 2019 - deadline voor kandidaten die willen deelnemen aan het eerste semester van het academisch jaar 2019/2020.
 • Januari 2020 - deadline voor kandidaten die willen deelnemen aan het tweede semester van het academisch jaar 2019/2020.
 • Mei 2020 - deadline voor aanvragers die willen deelnemen aan de Summer Session van het academische jaar 2019/2020 (Aanvragen zijn beperkt tot alleen transferstudenten).

Hoe we studenten selecteren

Aanvragers worden geselecteerd uit de meest veelbelovende van de in aanmerking komende aanvragers en tot de grenzen van de beschikbare ruimte bepaald door de universiteit. Let op: de toelatingseisen die door de universiteit worden genoemd, zijn in alle gevallen de minimaal vereiste toelating en de uitvoering door een sollicitant zorgt niet automatisch voor de selectie ervan.

Alvorens zich in te schrijven voor de universiteit, moeten burgers van niet-GCC-landen een verblijfsvergunning in het Koninkrijk Bahrein verkrijgen; anders wordt hun toelating, onder voorwaarden verleend, afhankelijk gesteld van de ontbinding door de universiteit.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Ahlia University we are proud of our growing reputation as a provider of quality higher education in the Kingdom of Bahrain and the wider Gulf region. The high quality of education at Ahlia Univers ... Lees meer

At Ahlia University we are proud of our growing reputation as a provider of quality higher education in the Kingdom of Bahrain and the wider Gulf region. The high quality of education at Ahlia University is at the core of everything we do and the reviews by the Quality Assurance Agency continue to recognise the quality of our teaching and learning. Lees Minder