Bachelor's Degree in telecommunicatietechnologieën en -systemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In het kort

  • Faculteit Naam: Faculteit Elektronica, Telecommunicatie en Informatietechnologie
  • Studiedomein: elektronische engineering, telecommunicatie en informatietechnologie
  • Naam van het universitaire programma: Telecommunicatietechnologieën en -systemen.
  • Voertaal: deze opleiding wordt aangeboden in het Engels.
  • Type studies (voltijd, deeltijd, afstandsonderwijs): voltijd
  • Standaard duur van studies (in jaren)
  • Aantal studiepunten (op semesters en op studieduur): 30 studiepunten / semester, in totaal 240 studiepunten
  • Academische kalender (begin- en einddatum van de cursussen): 1 oktober - 30 juni. Verlengd tot 30 september voor herexamens.

Programma overzicht

Het programma richt zich op telecommunicatietechnologieën en -systemen, inclusief fundamentele principes en gespecialiseerde onderwerpen met betrekking tot moderne toepassingen. We willen onze studenten een breed scala aan vakoverschrijdende technische competenties bieden, inclusief de kennis en vaardigheden die nodig zijn om moderne communicatiesystemen te bedenken, ontwerpen, implementeren, testen en bedienen.

Beschrijving

Dit programma wordt georganiseerd door de faculteit elektronica, telecommunicatie en informatietechnologie van Iasi, Roemenië. Het programma richt zich op telecommunicatietechnologieën en -systemen, inclusief basisprincipes en gespecialiseerde onderwerpen met betrekking tot moderne toepassingen.

Het leerplan begint met een tweejarige basisopleiding, inclusief vakken zoals wiskunde, natuurkunde, programmeren, elektronische meting, signalen, circuits

Het studieprogramma beoogt onze studenten een breed scala aan vakoverschrijdende technische competenties aan te bieden, inclusief de kennis en vaardigheden die nodig zijn om moderne communicatiesystemen op te stellen, te ontwerpen, te implementeren, te testen en te bedienen op basis van het genereren, verzenden, ontvangen en verwerken van elektrische, akoestische en optische signalen over het frequentiespectrum en de verwerking van bijbehorende gegevens en informatie. Optimalisatie en verkeersmanagement in digitale netwerken, multimedia-informatieverwerking, modulatie en datacodering (compressie, codering, foutcorrectie en lijncodering) worden ook overwogen.

Dankzij programmeervaardigheden kunnen onze afgestudeerden softwareoplossingen implementeren voor communicatietoepassingen, waaronder webontwerp en ontwerp van communicatieverbindingen. Nauwe banden met top multinationale bedrijven zoals Continental, Ericsson, Microchip en Infineon, resulteerden in verbeterde toegang tot moderne technologieën en educatieve middelen.

Looptijd

60594_Skjermbilde2017-11-13kl.20.45.15.png

Carrièremogelijkheden

Telecoms engineering is een snelle sector waar afgestudeerden kunnen werken met de allernieuwste technologie en een wereldwijde impact hebben.

Het hoofddoel van de telecomsector is om mensen te laten communiceren, of ze nu praten over traditionele vaste telefoons of mobiele apparaten gebruiken om gegevens te verzenden en ontvangen. Werkgevers zijn onder meer Ericsson, Alcatel-Lucent, Huawei, Nortel, Vodafone, Orange en Telekom, evenals IT-consultancyproviders zoals Accenture en IBM.

De sector is grofweg opgesplitst in leveranciers en vervoerders: leveranciers zoals Ericsson verkopen de hardware- en softwareproducten die vervoerders zoals Vodafone, Telekom en AT verkopen.

De activiteiten variëren per bedrijfs- en industriesector, maar omvatten over het algemeen onderzoek en ontwikkeling van hardware of software, technische verkoop en marketing en installatie en technische ondersteuning. Bedrijven die grote netwerken en datacenters runnen, zijn ook betrokken bij infrastructuur- en netwerkactiviteiten.

Toelating

Algemene vereisten

EU / EER / Zwitserse Bondsstaat

Burgers van de EU / EER / Zwitserse Bondsstaat moeten erkenning van afgestudeerde studies verkrijgen voor toelating in een Roemeense instelling voor hoger onderwijs, die moet worden beoordeeld door het Roemeense Centrum voor gelijkwaardigheid en erkenning van diploma's (CNRED). Een door CNRED afgegeven certificaat dat de eerdere studies van de kandidaat erkent, moet in de sollicitatiedocumenten worden opgenomen, samen met het aanvraagformulier en kopieën van studiedocumenten, geboorteakte, paspoort, medisch certificaat, internationaal Engels taalcertificaat, foto's en, indien van toepassing, naam documenten wijzigen, certificering met studentstatus en diploma.

Niet-EU

Het aanvraagdossier van niet-EU-burgers moet het aanvraagformulier en kopieën van studiedocumenten, academische archieven voor voltooide studies, geboorteakte, paspoort, medisch certificaat, internationaal Engels taalcertificaat, documenten waaruit het verblijf in het buitenland bewijst en documenten die de betaling van de dossierverwerkingskosten aantonen, omvatten.

Belangrijk: anders dan deze algemene eisen, moet elke kandidaat ook voldoen aan bepaalde specifieke eisen bij het aanvragen van deze opleiding.

Specifieke vereisten

Specifieke toelatingscriteria

Om te kunnen studeren aan de faculteit Elektronica, Telecommunicatie en Informatietechnologie moeten kandidaten een toets voor wiskunde of natuurkunde of programmeren hebben behaald aan het eindexamen van de middelbare school of moeten ze elk jaar een van deze vakken op de middelbare school hebben gestudeerd.

Toelating tot deze bacheloropleiding is gebaseerd op het gemiddelde cijfer van het eindexamen van de middelbare school.

Andere kosten

  • Voor niet-EU-studenten bedraagt het collegegeld 2800 EUR per jaar.
  • Voor EU-studenten bedraagt het collegegeld 3000 RON per jaar.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

TUIASI students have access to top notch technical studies, as the university is one of the best in the country and Eastern Europe. Great professors, relevant courses and new labs await you.

TUIASI students have access to top notch technical studies, as the university is one of the best in the country and Eastern Europe. Great professors, relevant courses and new labs await you. Lees Minder