Bachelor's Degree-programma in Media en Kunst

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Praktische competenties voor creatieve geesten

Media and Arts is een opleiding voor toekomstige experts op het gebied van cultuur. De onderzoeken zullen u begeleiden in het creëren van nieuwe ideeën en deze ontwikkelen tot hoogwaardige producten op een artistiek, technisch en economisch succesvolle manier.

Het Degree-programma in Media en Arts biedt u actuele competenties in de groeiende, internationale en voortdurend veranderende cultuursector. Je leert op een klantvriendelijke manier nieuwe media-tools en verschillende werkmethoden te gebruiken. Opties voor praktische training en uitwisselingsstudies in het buitenland bieden u een uitzonderlijk goede kans op een internationale carrière.

Tijdens het eerste jaar kies je een van de studiepaden: interactieve media, muziekproductie of kunst. Naast het kiezen van je hoofdstudiepad, kun je je eigen curriculum samenstellen uit verschillende onderverdeelde studiemodules, zoals ontwerp van games, geluidsontwerp of beeldende kunst.

Als afgestudeerde heb je de vaardigheden die nodig zijn in de internationale media- en kunstsector. De industrie biedt een scala aan banen als expert, ontwikkelaar en ondernemer in bijvoorbeeld game-bedrijven, muziek- en live-evenementproductie, nieuwe mediaproductie, serviceontwerp en kunstgalerieën.


Bestudeer doelstellingen

De focus van de opleiding is om up-to-date competenties te bieden in een voortdurend veranderende en groeiende internationale media- en kunstsector. De studies volgen drie hoofdstudiepaden:

 • Interactieve media
 • Muziek productie
 • Fine Art

De belangrijkste studietrajecten zijn onderverdeeld in studiemodules, die leiden tot hoge professionele competenties op een of meer van de volgende toepassingsgebieden: webontwerp en -services, gameontwerp, motion graphics ontwerp, productie en contentontwerp, muziekproductie en muziekbusiness, songwriting, geluidsontwerp, evenementproductie, culturele export, beeldende kunstfotografie, bewegend beeld, tekenen en schilderen, animatie en toegepaste kunst.

Het algemene doel van de studies is dat studenten professionals worden die in staat zijn om te werken als experts, ontwikkelaars en ondernemers in het veld, zowel in Finland als in het buitenland.

Op een meer specifiek niveau zijn de belangrijkste doelstellingen die de afgestudeerde zal bereiken

 • in staat zijn tot creatieve innovaties en oplossingen die in de praktijk kunnen worden toegepast.
 • beheers de media, werkmethoden en technologie van haar / zijn specialiteit.
 • in staat zijn om professioneel te handelen in de typische communicatie- en interactiesituaties van het veld.
 • in staat zijn om media en kunstgerelateerde producties te ontwerpen, creëren en leiden, en optreden als lid van een team.
 • verwerf de competentie om zowel het nationale als het internationale werkterrein als professional en als ondernemer te betreden.


Inhoud bestuderen

Het eerste jaar biedt een breed perspectief op de basisvaardigheden die nodig zijn voor elk studietraject. In het najaar studeer je een brede selectie van inleidende cursussen en een eenvoudige Finse taalcursus. In de lentetermijn selecteer je de eerste module voor professionele studies van je specialisatie op je studiepad. Na het eerste jaar weet u hoe u de essentiële hulpmiddelen en technieken kunt gebruiken. Projecten die deel uitmaken van de voorjaarsstudiemodule zullen ook werken met klanten.

In het tweede jaar kies je een tweede specialisatiemodule voor de herfstperiode en een derde module voor de lente. Vanaf het tweede jaar kunt u modules kiezen uit de selectie van alle studiepaden. Projecten die deel uitmaken van de modules omvatten ook het werken met klanten.

Tijdens het derde jaar verdiep je je en verruim je je professionele inzicht in je specialisatie door deel te nemen aan een internationale studie-uitwisseling of door een vierde studiemodule te kiezen bij TAMK . Het bestuderen van de competenties in het beroepsleven in onze studentgestuurde coöperaties is bijvoorbeeld een optie. Het kiezen van modules over verschillende paden heen en inclusief studies uit de cross-study selectie van Tampere University is mogelijk. In de voorjaarstermijn bestaat de syllabus uit enkele taalstudies, gratis keuzestudies en praktische training.

Het vierdejaars programma voor de herfstperiode bestaat uit gratis keuzestudies en het bestuderen van media-analyse en onderzoek. In de voorjaarsperiode doe je een praktische opleiding en maak je een bachelorscriptie.


Snijd je eigen studietraject

Houd er rekening mee dat de beschrijving van de hierboven gegeven studies slechts een voorbeeld van een studieplan is. Je krijgt de gelegenheid om je individuele studieprogramma te plannen met je docenten en je studiebegeleider. Er zijn veel keuzes en de lijst met verplichte vakken is niet lang.

Je kunt je specialiseren in een aantal vakgebieden:

 • animatie
 • toegepaste beeldende kunst
 • culturele export
 • tekenen en schilderen
 • productie van nieuwe media (VR / AR / MR / XR)
 • opkomende media in geluidsontwerp en muziekproductie
 • ondernemerschap
 • evenement productie
 • fijne kunstfotografie
 • gameontwerp en -productie (Game Academy)
 • live evenement technologie
 • motion graphics ontwerp
 • bewegend beeld
 • muziekproductie en songwriting
 • Onderzoek & Ontwikkeling
 • geluid design
 • visueel ontwerp
 • web- en app-ontwerp
 • werken met klanten


Een specialisatiegebied kiezen

De belangrijkste studiepaden zijn interactieve media, muziekproductie en beeldende kunst.

Deze zijn onderverdeeld in studiemodules (bijv. Productie van opkomende media, game-academy, muziekbusiness en evenementproductie, geluidsontwerp, beeldende kunstfotografie, bewegend beeld, toegepaste beeldende kunst).

U kunt uw eigen vakgebied opbouwen door studies uit het aanbod aan studiekeuzemogelijkheden te kiezen of combineren.

Het combineren van studies van meer dan één studietraject is mogelijk na het eerste jaar. Het curriculum bevat ook grote delen en projecten die worden gedeeld tussen verschillende studiepaden en met andere gerelateerde opleidingen in kunst, muziek en media. Bijv. Een Game Academy van een jaar lang http://www.gamesacademy.fi/. De samenwerking met de Universiteit van Tampere zal ook meer opties bieden voor de selectie van cursussen en projecten.


Structuur van studies

De omvang van de opleiding is in totaal 240 credits, bestaande uit

 • basis- en professionele studies (180 studiepunten)
 • praktische training (30 studiepunten)
 • gratis studiekeuze (15 studiepunten)
 • Bachelor's thesis (15 studiepunten)

Om goede mogelijkheden voor werk te garanderen, omvatten de studies ongeveer vijf maanden (30 credits) praktische training. Aanbevolen wordt om uzelf tijdens de trainingsperiode vertrouwd te maken met meer dan één werktaak en werkplek. Je krijgt begeleiding voor de praktische training van een begeleidende leraar van TAMK , en de school en de werkplek zullen het samen eens zijn over je werk- en leerdoelstellingen.

Om goede mogelijkheden voor werk te garanderen, omvatten de studies ongeveer vijf maanden (30 credits) praktische training. Aanbevolen wordt om uzelf tijdens de trainingsperiode vertrouwd te maken met meer dan één werktaak en werkplek. Je krijgt begeleiding voor de praktische training van een begeleidende leraar van TAMK , en de school en de werkplek zullen het samen eens zijn over je werk- en leerdoelstellingen.

Laatste project

Het afstudeerproject voor de bacheloropleiding bestaat uit de scriptie, een evaluatieseminar en een maturiteitstoets. Het proefschrift kan de volgende vormen aannemen:

 • een mediaproject, ontwikkelingswerk of een kunstwerk, inclusief een kritisch geschreven deel waarin het werk en de theoretische achtergrond ervan worden beschreven en besproken.
 • een geschreven onderzoeksrapport.


internalisering

Als TAMK student heb je de mogelijkheid om een ​​deel van je studie in het buitenland af te ronden in een van de TAMK van TAMK , waarvan we er meer dan 300 hebben in meer dan 50 landen. De praktische training kan ook overal ter wereld worden gedaan; je bent vrij om je stageplaatsen te regelen volgens je eigen internationale carrièreplannen. Andere manieren om een ​​echt internationale en multiculturele studieervaring te garanderen, zijn jezelf onderdompelen in taalstudies, peer tutoring voor andere internationale studenten, activiteiten voor vrienden en familie, en internationale projecten en thema-weken.


Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van de opleiding hebben veel uitdagende, nationale en internationale vacatures in bijvoorbeeld televisie, theater, interactieve media, digitale mediabedrijven, contentproductie, reclamebureaus, gamehouses, platenmaatschappijen, uitgeverijen, boekingskantoren, productiebedrijven van evenementen, opname en mastering van studio's, kunstorganisaties, galerijen en productiebedrijven.

Mogelijke functietitels zijn bijvoorbeeld animator, art director, conceptontwerper, gamekunstenaar, grafisch ontwerper, projectmanager, producent, UI-ontwerper, webontwerper, webprogrammeur, kunstenaar (kunst), kunstfotograaf, art director in gemeenschappelijke projecten, geluidsontwerper , songwriter, uitvoerend artiest, live geluids- en lichtingenieur, evenementenproducent en productiemanager.


Postdoctorale studiemogelijkheden

Na je bachelor en drie jaar werkervaring kun je je aanmelden voor de Master of Culture and Arts. De masterdiploma van hogescholen is 60-90 credits in scope en vereist 1-2 jaar deeltijdstudie.

Het masterdiploma van een hogeschool biedt dezelfde kwalificaties voor functies in het openbaar bestuur als een masterdiploma uitgereikt door een universiteit.

Collegegeld en beurzen

Het collegegeld voor het programma bedraagt ​​9800 euro per academisch jaar voor niet-EU / EER-studenten met een beurzensysteem voor studenten die een vergoeding betalen.

U bent niet verplicht om de vergoeding te betalen als u:

 • een EU / EER-burger
 • gelijkwaardig aan EU / EER-burger (dwz een burger van Zwitserland)
 • al in Finland wonen (een doorlopende A- of een permanente P / P-EU-verblijfsvergunning), of een Europese blauwe kaart hebben afgegeven in Finland. De vrijstellingsvergunning moet geldig zijn wanneer u een studie aanvraagt ​​en ten minste tot 1 augustus, dat wil zeggen wanneer het studierecht begint. Houd er rekening mee dat een verblijfsvergunning in een ander EU / EER-land u niet vrijstelt van het collegegeld.


Beurzen

 • 50% Early Bird-Scheepvaart, indien de acceptatie binnen 7 dagen wordt gedaan
 • Academic Award -scholarships 25% - 50% op basis van behaalde credits en GPA

Afstudeerders kunnen zich om verschillende redenen kwalificeren voor academische excellentie-schappen: uitzonderlijk afstudeerwerk, succes in praktische stages of projectwerk. Deze beurzen worden beheerd en toegekend door de TAMK R

Studenten kunnen ook worden gesponsord door familie of organisaties / bedrijven. TAMK onderhandelt momenteel over bedrijfssponsoring voor toekomstige studenten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. ... Lees meer

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. TAMK is also highly respected in all sectors of working life - both as a successful educator of bright new professionals, and as a valued partner in many forms of collaboration. Lees Minder