Bachelor's Degree-programma in Software Engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Een toekomstige carrière in een gedigitaliseerde wereld

Ben je op zoek naar een carrière in het internationale veld van software engineering? Onze bacheloropleiding biedt je werkvaardigheden en geeft je het vertrouwen om je eigen carrière in de software-industrie te beginnen.

De vraag naar softwarespecialisten neemt voortdurend toe en de ICT-professionals spelen een sleutelrol in de gedigitaliseerde wereld. Het Degree-programma in Software Engineering richt zich op de belangrijkste technologieën en de nieuwste methoden van moderne software-engineering.

Je studies gaan van basisbeginselen naar programmeertalen, webontwikkeling, gebruikersinterfaces, bruikbaarheid en softwarevoorschriften, en big data-systemen en -analyse. De opleiding geeft je de mogelijkheid om als professional te werken op het internationale gebied van software engineering.

Na je afstuderen heb je de competentie om te werken als software-engineer, softwareontwikkelaar, software-architect, softwareadviseur, data-engineer, webapplicatie-ontwikkelaar, webprogrammeur of ontwikkelaar van mobiele apps - om slechts enkele voorbeelden te geven.


Bestudeer doelstellingen

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) wordt bijna overal gebruikt. Het is noodzakelijk voor het dagelijks leven, de maatschappij, het bedrijfsleven en de industrie. Digitalisering is de motor van de toekomstige groei en ICT-professionals spelen hierin een sleutelrol. Het gebrek aan softwarespecialisten is een constant groeiend probleem in de industrie. Het is goed nieuws voor de aanvragers die geïnteresseerd zijn in dit programma.

Software Engineering-opleiding leidt de studenten op tot internationaal georiënteerde professionals die de competentie hebben van software-engineer, softwareontwikkelaar of webapplicatie-ontwikkelaar. De afgestudeerden van dit programma begrijpen de belangrijkste technologieën en gebruiken de nieuwste methoden van moderne software-engineering. Het leren toepassen van dergelijke dingen in de praktijk is de kern van de onderzoeken.


Inhoud bestuderen

Software Engineering-opleiding is nauw verbonden met het beroepsleven en biedt de afgestudeerde het beste van bekwaamheid en vertrouwen om zijn of haar carrière in de software-industrie te beginnen of, indien de afgestudeerde dat wenst, door te gaan naar masterstudies in Tampere Universities of elders . De studies concentreren zich op de belangrijkste technologieën en methoden die worden gebruikt in de moderne softwareontwikkeling. De belangrijke actuele onderwerpen, zoals Internet of Things en Big Data, zijn opgenomen en het programma behandelt de benodigde algemene competenties, zoals projectmanagement.

Een deel van de studies bestaat uit verschillende soorten projecten om in de praktijk competentie op te bouwen voor het toekomstige werk. De studenten vormen projectteams en het werk wordt gecoacht door ervaren docenten. Het onderwijs volgt de nationale (NQF) en Europese (EQF) kaders.

Studieonderwerpen bevatten bijvoorbeeld

 • Programmeer Talen (C, Java, Javascript, etc.)
 • Webontwikkeling (front-end, back-end, API's, etc.)
 • Gebruikersinterfaces, bruikbaarheid en softwarevoorschriften
 • Software architecturen en engineering
 • Big Data Systems en Analyse
 • Software projecten

De duur van het programma is vier jaar. Elk schooljaar begint eind augustus of begin september en eindigt in mei. De zomervakantie van 3-4 maanden is de tijd om de praktische training te doen.

De opbouw van uw vaardigheden en competenties gaat rond de volgende jaarlijkse thema's:

Tijdens het eerste academiejaar bouw je een sterke basis voor je technische vaardigheden en kennis door wiskunde, natuurkunde en basiskennis van ICT en programmeertalen te bestuderen. Volgens het studieplan voltooi je de eerste praktische training na het eerste academiejaar.

Tijdens het tweede academische jaar verdiep je je technische vaardigheden en kennis. Je bestudeert onderwerpen van moderne ICT en software engineering. De onderwerpen bevatten bijvoorbeeld objectgeoriënteerde programmering en webtechnologieën. Je zult ook je technische basiskennis en taalvaardigheden vergroten. Volgens het studieplan voltooi je de tweede praktische training na dit academiejaar.

Tijdens het derde academische jaar zul je doorgaan met het verdiepen van je software engineering vaardigheden en kennis, meestal door het bestuderen van professionele onderwerpen en methoden van moderne software engineering. De onderwerpen bevatten bijvoorbeeld volledige stack-ontwikkeling, native development en data-analyse. Volgens het studieplan voltooi je de derde praktische training na dit academiejaar.

Tijdens het vierde academische jaar studeer je professionele onderwerpen van moderne software-engineering. Je zult je professionele vaardigheden en kennis op het gebied van software-engineering sterk vergroten en veelzijdige competentie verwerven om de nieuwste technologieën, toepassingen en methoden van moderne software-engineering te begrijpen door praktische professionele softwareprojecten te maken met behulp van de nieuwste DevOps-werkwijzen. Tijdens het vierde studiejaar stel je een bachelorscriptie samen om je competenties op het gebied van software engineering te presenteren.


Structuur van studies

De sessies in de klas van de cursussen zijn voornamelijk overdag. De gekozen aanpak is blended learning, wat betekent dat er in de klas verschillende colleges, praktische sessies en de studenten zijn die buiten het klaslokaal zelfstandig studeren. Een deel van de studies is in verschillende soorten projecten in teams waarbij het onderwijzend personeel optreedt als coach.

De omvang van de opleiding is 240 ECTS-credits en het duurt vier jaar om het programma te voltooien. Het studieplan van software engineering omvat de volgende studies:

 • basisstudies van technische wiskunde en wetenschappen (30 studiepunten)
 • project- en ondernemersstudies (10 studiepunten)
 • communicatie en taalvaardigheden (10 studiepunten)
 • basisstudies van ICT-engineering (40 studiepunten)
 • geavanceerde professionele studies van software engineering (90 studiepunten)
 • praktische training (30 studiepunten)
 • gratis studiekeuze (15 studiepunten)
 • Bachelor's thesis (15 studiepunten)

Laatste project

Het doel van de bachelorscriptie (15 studiepunten) is om je vermogen om je kennis en expertise toe te passen, te ontwikkelen en te demonstreren voor een taak die betrekking heeft op je professionele studies. De ondernomen taak moet in overeenstemming zijn met de behoeften van het beroepsleven en professionele praktijken, kennis en vaardigheden ontwikkelen.


internalisering

Als TAMK student heb je de mogelijkheid om een ​​deel van je studie in het buitenland af te ronden in een van de TAMK van TAMK , waarvan we er meer dan 300 hebben in meer dan 50 landen. Praktische training kan ook overal ter wereld worden gedaan; je bent vrij om je stageplaatsen te regelen volgens je eigen internationale carrièreplannen.


Carrièremogelijkheden

De groeiende vraag naar software engineeringspecialisten opent een grote variëteit aan vacatures. Na het afstuderen heb je de competentie om te werken, bijvoorbeeld als Software Engineer, Software Developer, Software Architect, Software Consultant, Data Engineer, Web Application Developer, Web Programmer en Mobile Application Developer.


Postdoctorale studiemogelijkheden

Deze Bachelor of Engineering (Software Engineering) graad geeft je algemene algemene geschiktheid voor masteropleidingen aan universiteiten die programma's aanbieden in ICT-engineering.


Collegegeld en beurzen

Het collegegeld voor het programma bedraagt ​​9800 euro per academisch jaar voor niet-EU / EER-studenten met een beurzensysteem voor studenten die een vergoeding betalen.

U bent niet verplicht om de vergoeding te betalen als u:

 • een EU / EER-burger
 • gelijkwaardig aan EU / EER-burger (dwz een burger van Zwitserland)
 • al in Finland wonen (een doorlopende A- of een permanente P / P-EU-verblijfsvergunning), of een Europese blauwe kaart hebben afgegeven in Finland. De vrijstellingsvergunning moet geldig zijn wanneer u een studie aanvraagt ​​en ten minste tot 1 augustus, dat wil zeggen wanneer het studierecht begint. Houd er rekening mee dat een verblijfsvergunning in een ander EU / EER-land u niet vrijstelt van het collegegeld.


Beurzen

 • 50% Early Bird-Scheepvaart, indien de acceptatie binnen 7 dagen wordt gedaan
 • Academic Award -scholarships 25% - 50% op basis van behaalde credits en GPA

Afstudeerders kunnen zich om verschillende redenen kwalificeren voor academische excellentie-schappen: uitzonderlijk afstudeerwerk, succes in praktische stages of projectwerk. Deze beurzen worden beheerd en toegekend door de TAMK R

Studenten kunnen ook worden gesponsord door familie of organisaties / bedrijven. TAMK onderhandelt momenteel over bedrijfssponsoring voor toekomstige studenten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. ... Lees meer

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. TAMK is also highly respected in all sectors of working life - both as a successful educator of bright new professionals, and as a valued partner in many forms of collaboration. Lees Minder