Read the Official Description

Houd je van politicologie?

32705_2.JPG

Bacheloropleiding: Politicologie

De filosofische faculteit van de universiteit van Hradec Králové biedt een bachelordiploma, dat gevolgd kan worden in een voltijdstudie. De bacheloropleiding is bedoeld voor studenten die hun middelbare schoolopleiding hebben afgerond. Het onderzoek is opgezet als een overzicht van politieke systemen, politiek denken, internationale betrekkingen en Europese integratie, inclusief de moderne geschiedenis.

Bekijk onze UHK-gids !

Ons voorstel in het kort

  • Studiegebied: Politicologie Looptijd: 3 jaar (6 semesters)
  • Taal Engels
  • Studiemodus: voltijds
  • Volgende start: elke september, februari
  • Locatie: Hradec Králové, Tsjechië
  • Prijs voor semester: € 1.500
  • Beurs: Beschikbaar - 500 EUR / semester in het geval van goede studieresultaten (tot gemiddeld B-niveau)

Voor meer informatie contacteer:

Dr. Milan Hrubeš
Afdeling Politicologie
milan.hrubes@uhk.cz

32706_3.JPG

Waar gaat Politicologie over?

De bacheloropleiding Politicologie aan de filosofische faculteit van de universiteit van Hradec Králové (FFUHK) richt zich op alle hoofdgebieden van de politieke wetenschappen. Concreet zijn dit (1) politieke systemen (waaronder de kwestie van verkiezingen en kiesstelsels, politieke partijen of analyse van het functioneren van politieke stelsels in de landen van West-, Midden- en Oost-Europa), (2) politiek denken, (3) ) internationale betrekkingen, of (4) problemen van Europese integratie. Voor een beter begrip van deze politieke wetenschapsdisciplines in de context en hun verband met de praktijk, omvat het concept van onze studie op FFUHK cursussen in moderne Tsjechische (resp. Tsjechoslowaakse) en Europese geschiedenis of cursussen die zich richten op hedendaagse wereldaangelegenheden. De studenten zelf kunnen het programma in elk semester vormgeven door de keuzevakken te kiezen die het programma voltooien en de studenten hun geleidelijke specialisatie te vergemakkelijken.

Er wordt sterk de nadruk gelegd op het ontwikkelen van analytische en argumentatieve vaardigheden, vooral door middel van interactieve seminars die de colleges aanvullen. Een relatief klein aantal studenten geeft de tutoren vervolgens een meer persoonlijke benadering van individuele studenten en hun geleidelijke profilering, en niet alleen binnen de bovengenoemde seminars en lezingen, maar ook bij het schrijven van de bachelorscriptie.

afgestudeerden

De afgestudeerden van dit programma Politicologie aan de Philosophical Faculty UHK hebben theoretische en feitelijke kennis van politieke wetenschappen en moderne geschiedenis, die ze in de praktijk kunnen toepassen en dankzij hen kunnen ze profiteren van het begrijpen van niet alleen de Tsjechische context, maar ook ook van Europese en wereldpolitiek. Een integraal onderdeel van de 'apparatuur' van onze afgestudeerden is ook het vermogen om goed te werken met teksten (zowel actief als passief) en de bekwaamheid van de openbare presentatie, die de studenten voornamelijk verwerven via seminaractiviteiten of ondersteunde stages, en praktijken die worden opgedaan bij potentiële werkgevers .

Toelatingsvoorwaarden

  • een met goed gevolg afgesloten middelbare schoolopleiding, bewezen door een aangetoonde kopie van het schoolverlatencertificaat;
  • een essay over motivaties van een kandidaat om politieke wetenschappen te studeren (ongeveer 800 woorden);
  • bevestiging van de taalvaardigheid om in het Engels te studeren (bijv. internationaal geldig certificaat).

32707_4.JPG

Program taught in:
Engels
Last updated December 17, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
9,000 EUR
Prijs voor semester: € 1.500
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Welcome to UHK

Philosophical Faculty