Bedrijfskunde (dubbel) met specialisatie E-commerce (B.Sc.)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bedrijfskunde (dubbel) met specialisatie E-commerce (B.Sc.)

De dual business administration-graad: studie en training in recordtijd.

Tijdens de duale studie aan de University of Applied Sciences Europe , krijg je een grondige kennis van de processen van de handel, die tegenwoordig vaak online wordt geïnitieerd en verwerkt, naast de nieuwste zakelijke en economische kennis. We houden rekening met specifieke vereisten van bedrijven die ten minste een deel van hun verkopen via elektronische platforms beheren. Daarnaast zullen we u gebruiken om specifiek vaardigheden te ontwikkelen die u zullen helpen bij uw volgende leiderschapsrol in bedrijven in uw regio en over de hele wereld. Het programma is ontwikkeld met de Kamer van Koophandel en Industrie van Zuid-West-Westfalen, de Kaufmannsschule 1 - Beroepsuniversiteit van de stad Hagen en toonaangevende bedrijven uit verschillende sectoren in de regio Zuid-Westfalen en is op maat gemaakt voor de vereisten.

De focus van je duale opleiding is je individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een vriendelijke en vertrouwde sfeer. Je leert exclusief van gerenommeerde economen en docenten uit het veld en je kunt actief je studie en je carrièrepad vormgeven door individueel te selecteren specialisaties, zoals marketing, supply chain management en digitale business.

feiten:

 • Opleidingen: Bedrijfskunde (duaal) met specialisatie E-commerce (B.Sc.)
 • Mogelijke studielocaties: Iserlohn
 • Voertaal: Duits
 • Begin van studies: Training en beroepsschool beginnen op 1 augustus van elk jaar
 • Kredietpunten: een totaal van 180 studiepunten
 • Accreditatie: bij accreditatie
 • Duur van de studie: 7 semesters
 • Diploma: Bachelor of Science and IHK-Degree in bedrijfskunde in e-commerce
 • Focus van studie:
  • Twee graden in recordtijd: bachelordiploma
 • Studie Kosten:
 • Voor EU-aanvragers: € 4.740 per jaar
 • Voor niet-EU-aanvragers: € 5.460 per jaar
 • Het collegegeld wordt meestal betaald door het leerbedrijf.

Het bijzondere aan studeren aan de University of Applied Sciences Europe

Hier aan de University of Applied Sciences Europe studeer je in kleine leergroepen. Daarom is individuele ondersteuning en persoonlijk contact met de professoren verzekerd. Onze docenten zijn succesvolle economen wiens bedrijfsnetwerk u kunt gebruiken.

U kunt moderne apparatuur verwachten, zoals MacPools, WLAN, een bibliotheek en nog veel meer op onze speciaal praktijkgerichte universiteit.

De University of Applied Sciences Europe is door de overheid erkend, heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept en is een van 's werelds top 25 internationale onderwijsinstellingen. Bij ons kunt u NC-vrij toepassen.

Inhoud - Seminars, praktijk, semester in het buitenland en meer

De focus ligt op uw persoonlijke interesses en talenten en bepaalt uw studierichting. Om u een maximale praktische relevantie te bieden, werken wij nauw samen met de Kaufmannsschule 1 - Berufskolleg en een aantal samenwerkingsbedrijven als onderdeel van de duale opleiding Bedrijfskunde.

De duale studiecursus aan de University of Applied Sciences Europe bestaat uit drie onderdelen: je gaat naar lezingen op onze campus, leert de waardevolle praktische vaardigheden kennen op de vakschool en implementeert ze vanaf het begin in je trainingsbedrijf. Onze blended learning-concepten breiden de reguliere colleges uit en ondersteunen u bij het netwerken van leerresultaten van uw drie studielocaties.

In de niet-gegradueerde studies, verkrijgt u degelijke knowhow op het gebied van boekhouding, logistiek, management, controlling, financiën en belastingen

Prioriteitsprofielen (verplichte modules):

 • Customer Relationship Management
 • Digital Business
 • strategie

Wahlfplichtmodule:

 • Controlling
 • afzet
 • Supply Chain Management
 • ondernemerschap

Parallel aan je studie, krijg je waardevolle werkervaring in het bedrijf. Je ontvangt al een vast salaris vanaf je eerste trainingsdag.

Voor de eerste vijf semesters breng je een dag per week door aan de University of Applied Sciences Europe , een dag op de vakschool en drie dagen in het trainingsbedrijf. Daarna neemt u het IHK-onderzoek al als handelaar of handelaar in e-commerce. In de resterende twee semesters ben je twee keer in de week op de universiteit en de andere drie dagen in het bedrijf. Buiten de collegeperiode zijn de universiteitsdagen extra dagen in het leerbedrijf met de gebruikelijke vakantieregeling.

Bestudeer bedrijfskunde dubbel en maak carrière

Dankzij uw praktische ervaring en onderscheidende sociale vaardigheden bent u veelzijdig inzetbaar als afgestudeerd bedrijfseconomische e-commerce in de economie. Uw commerciële expertise op het gebied van online zaken kwalificeert u in de hele industrie voor specialistische en managementtaken in bedrijven van elke omvang.

Typische beroepen na een diploma in Business E-Commerce zijn:

 • beheer
 • Manager in Marketing
 • logistiek
 • Assistent van het management
 • Zakelijke start-up / zelfstandige

Je vakschool

Als student Bedrijfskunde E-commerce in Iserlohn (NRW), zal je een deel van je studietijd doorbrengen aan de Kaufmannsschule 1 - Berufskolleg tijdens de eerste vijf semesters. Hier leer je, naast de theorie in de studie, de praktische basis die je nodig hebt wanneer je in je trainingsbedrijf werkt.

Je trainingsbedrijf

Maximale nabijheid van de praktijk: meerdere keren per week bent u bij hem in een van onze samenwerkende partnerbedrijven met hem en heeft u de mogelijkheid om uw expertise onmiddellijk praktisch te gebruiken.

Een opleidingscontract voor beroepsopleiding als handelaar of zakenman in e-commerce is de voorwaarde voor het duale studieprogramma. De University of Applied Sciences Europe werkt samen met een aantal bedrijven die dergelijke professionele training bieden. Ben je geïnteresseerd om hier te studeren, maar ben je nog op zoek naar een stageplaats? Dan kan onze studentenadviesdienst geschikte contacten voor je regelen.

uw voordelen

 • Twee graden in zeven studiesemesters: bedrijfskunde (B.Sc.) en assistent bedrijfsadministratie of verkoper in e-commerce.
 • Vanaf de eerste dag verzekerd inkomen: uw trainingsbedrijf betaalt u een maandsalaris.
 • Met de vele praktische ervaringen die zijn geïntegreerd in je studie en de contacten die je kunt leggen in het kader van je training, onderscheid je je duidelijk van de concurrentie in je latere carrière.
 • Gevarieerd onderzoek met de huidige tijd in universiteit, opleidingsbedrijf en vakschool

Studiekosten en financiering

Het collegegeld bedraagt € 4.740 per jaar.

De maandelijkse kosten omvatten al alle kosten voor uw duale studie. Voor inschrijvingen of examens hoeft u geen verdere betalingen te accepteren.

Onze studentendecanen helpen je graag met alle vragen die je hebt over de verschillende manieren waarop je je cursus voor duaal e-commerce bedrijfskunde kunt financieren.

Vraag een duale opleiding aan

Je kunt je aanvraag voor een duale opleiding in e-commerce bij de University of Applied Sciences Europe in Iserlohn (NRW) een jaar voor de start van je studie indienen. Upload de vereiste documenten online. Houd er rekening mee dat je uiterlijk aan het begin van je studie een trainingscontract moet hebben.

Jouw weg naar undergraduate studies aan de University of Applied Sciences Europe

Op de University of Applied Sciences Europe staan studenten eerst als individuen. We informeren onze aanvragers gedetailleerd en ontdekken in een intensief selectieproces wie ons echt past. Alleen op deze manier kunnen we de basis van vertrouwen garanderen die cruciaal is voor het succes van een opleiding. We willen met overtuiging achter u en uw carrière staan - en u zou net zo veilig moeten zijn.

U kunt een jaar van tevoren aanvragen voor de gewenste start van het semester bij ons. De aanvraagdeadline voor het wintersemester is 15 augustus (niet-EU-aanvragers: 15 juni) en voor het zomerse semester 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari) . Hierna volgt een vervolgprocedure voor niet-erkende studieplaatsen. Als u al een geldig studentenvisum voor Duitsland heeft, kunt u zich aanmelden binnen de officiële aanvraagdeadline.

Overigens: je kunt ook het toelatingsexamen afleggen zonder een middelbareschooldiploma en een jaar voor je geplande start van de studie. Het geeft u de zekerheid dat u al dan niet kunt studeren aan de University of Applied Sciences Europe .

We kijken uit naar uw aanvraag voor het zomer- en wintersemester 2019 en daarna.

voorwaarden

De volgende vereisten zijn van toepassing op het begin van een bacheloropleiding:

 • Aanvragen kunnen vóór 15 augustus worden ingediend (niet-EU-aanvragers: 15 juni) of uiterlijk op 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari)
 • Algemene toelatingskwalificatie hoger onderwijs en / of Fachhochschulreife incl. Praktisch gedeelte *
 • Succesvolle toelatingsprocedure
 • Persoonlijk interview
 • Goed onderbouwde Engelse en Duitse vaardigheden op B2-niveau

Er is geen beperking door een NC (Numerus clausus).

* In uitzonderlijke gevallen is een studie ook mogelijk zonder de algemene (Fach-) Hochschulreife. Hiervoor is een afgeronde beroepsopleiding, minstens twee jaar beroepservaring in een professionele beroepsopleiding en de inschrijving voor een vakgerelateerd onderzoek noodzakelijk.

Voordelen in opleidingen van andere door de staat of door de staat erkende instellingen voor hoger onderwijs alsmede buitenschoolse prestaties worden erkend op aanvraag, op voorwaarde dat hun gelijkwaardigheid met de resultaten in de respectieve studierichting wordt vastgesteld. Gelijkwaardigheid wordt vastgesteld als er geen wezenlijk verschil kan worden aangetoond en de prestaties qua inhoud, omvang en vereisten van de opleiding waarvoor krediet wordt aangevraagd, in wezen hetzelfde zijn. Verantwoordelijk hiervoor is de examencommissie. De concrete voorwaarden voor creditering en de exacte procedure hiervoor zijn geregeld in de relevante examenregeling voor de opleiding.

registratieprocedures

Voor een volledige aanvraag vragen wij u om het online aanvraagformulier, een cv, een motivatiebrief (ten minste één DIN A4-pagina in het Duits) en uw Abitur- of Fachabitur-certificaat in te vullen. Alle documenten kunnen ook online worden ingediend. Als u nog geen geldig middelbare schooldiploma hebt, dient u het meest recente certificaat van de middelbare school in. De leden van ons selectiecomité zijn het eens over hun geschiktheid. Vervolgens voltooit u een online toelatingsproef. Mocht dit positief zijn, dan nodigen we u uit voor het selectiegesprek. U ontvangt binnenkort een bevestiging als u een studeerplek krijgt.

Tips voor motivatie schrijven

Het veilige gebruik van de Duitse taal vormt de basis voor een succesvolle studie. Daarom dient de motivatiebrief ook om ons van tevoren een idee te geven van je taalvaardigheden. Beschrijf ons op één tot anderhalve pagina A4 (Arial-lettertype, lettergrootte 12, single-spaced), wat u interesseert in uw gekozen studie, waarom u graag zou studeren aan de University of Applied Sciences Europe en wat uw verwachtingen zijn. Je mag geen karakteristieke eigenaardigheden of inspirerende ervaringen van reeds voltooide stages in je motivatiebrief achterhouden.

Verdere informatie

Voor meer informatie over de toelatingsprocedure, zie de toelatings- en registratieregeling van de University of Applied Sciences Europe .

De applicatie kan ook online worden voltooid.

Toelatingsproef en selectiegesprek

De ingangstest omvat:

Engels-test

De Engelse taaltest wordt online gedaan en bestaat uit een verscheidenheid aan taken die zijn gericht op grammatica, spelling en vocabulaire.

Als grammaticale of taalkundige tekortkomingen worden onthuld, kunnen we u aanbevelen om onze voorcursussen in het Engels bij te wonen voordat u aan uw studie begint.

performance test

De prestatietest is vergelijkbaar met een IQ-test. In totaal worden 105 minuten multiple-choice spraak, wiskundige en ruimtelijke intelligentie getest. Op taalkundig gebied is het belangrijk om toevoegingen van zinnen, analogieën of overeenkomsten van concepten te vinden.

De wiskundige vaardigheden worden bevraagd door eenvoudige rekenkundige taken, die kunnen worden opgelost door "smeervellen". Het tellen van breuken, het voltooien van getallenreeksen, het voltooien van rekenkundige symbolen moet onder tijdsdruk worden uitgevoerd.

Het detecteren van oppervlaktemodellen van kubussen, het vormen van driehoeken of cirkels, het ontdekken van groepen met identieke patronen zijn de taken waarmee de figurale ruimtelijke intelligentie wordt bepaald.

persoonlijkheidstest

De persoonlijkheidstest biedt informatie over de individuele prestatiemotivatie. Onderzoeksgedrag in verschillende professionele of privésituaties biedt inzicht in persoonlijkheidskenmerken die zijn gegroepeerd in een "maatstaf voor bepaling van werkgerelateerde prestatiemotivatie". Sommige aanvragers herkennen persoonlijke sterke en zwakke punten die hen vaak aan het denken zetten.

toelatingsgesprek

Na de tests volgt een afsluitend gesprek met een van onze professoren of hun vertegenwoordiger op dezelfde dag. Hierin leggen we eerst de evaluaties van de tests uit en, indien nodig, vertellen we aan welke vereisten je nog moet voldoen voordat je aan je studie begint.

Verder bespreken we achteraf wat uw individuele verwachtingen zijn ten aanzien van de studie en uw doelen. Je leert ook hoe we werken, wat belangrijk is voor ons en wat we verwachten van onze toekomstige studenten. De eisen gesteld aan onze toekomstige studenten zijn hoog - we hechten bijzonder veel waarde aan analytisch denken, sociale competentie, mondelinge expressiviteit en doelgerichtheid en veerkracht. We willen je niet intimideren of overweldigen - integendeel! Laat ons zien wie je bent! Eerlijkheid en openheid zijn effectiever dan algemene frases of een gespeelde dynamiek.

Math Foundation Course

Wiskunde is niet noodzakelijk een van de meest populaire onderwerpen en veel dingen lijken onbelangrijk voor andere uitdagingen in lagere en middenkwaliteiten. Sommige kernelementen zijn echter belangrijk voor een op een graad gebaseerd onderzoek. Elementaire kennis van het lager en middelbaar niveau, evenals economische toepassingen van de onderwerpen op het hoogste niveau worden besproken tijdens onze voorbereidende cursus.

We bieden wiskunde-vooropleidingen in Hamburg en Iserlohn.

Breng een rekenmachine, schrijfblok en pen mee. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en is beperkt tot 30 plaatsen. De kosten bedragen € 145 per cursus.

Hamburg:

De cursus vindt plaats van 4 maart tot 8 maart 2019 van 09.00-13.30 uur op de campus van Hamburg.

Neem voor registratie of meer informatie contact op met studentservice.hamburg@ue-germany.de via e-mail of bel 040 181 399 2119.

Iserlohn:

De cursus vindt plaats van 2 september tot 13 september 2019, van 9.00 tot 15.00 uur op de Campus Iserlohn.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder