Bedrijfskunde - bachelor in bedrijfskunde (bsc)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Uitstekende bedrijfseconomen zijn erg gewild, niet alleen in Europa, maar overal ter wereld. Bij EBS leert u intellectuele uitdagingen onder de knie te krijgen, te overleven in een competitieve wereld en de verantwoordelijkheden van het management onder ogen te zien in een omgeving van onzekerheid en volatiliteit. De bedrijfsadministratie "Bachelor in Business Studies (BSc) is de perfecte kwalificatie voor een carrière in de industrie of voor bedrijfskundige masterprogramma's.

In een oogopslag

 • Diploma : Bachelor of Science (BSc)
 • Studieduur : 6 semester
 • Start : jaarlijks, in september
 • Taal: Engels
 • ECTS : 210
 • Kosten : 6.950 € / semester

Highlights

 • Kleine leergroepen
 • Bedrijfsnetwerk op topniveau
 • Sterke praktische relevantie
 • Individueel toezicht en coaching
 • Geïntegreerd semester in het buitenland
 • Bovengemiddeld startloon

Programma structuur

De zes studiesemesters van de opleiding "Bedrijfskunde" (BSc) zijn verdeeld in vijf semesters in Duitsland en één semester in het buitenland, evenals twee verplichte stages na het eerste en tweede studiejaar. Tijdens het vijfde en zesde semester consolideer je vervolgens wat je hebt geleerd en beslis je voor een van de vier specialisaties, afhankelijk van je interesses en talenten. Het 6e semester is ook gewijd aan het schrijven van je bachelorscriptie.

Vereisten

 • Je curriculum vitae
 • Een essay (800 woorden)
 • Bewijs van de algemene of subject-beperkte toegang tot het hoger onderwijs of een erkende gelijkwaardige buitenlandse graad
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (bijv. TOEFL iBT of IELTS)

Je studeert aan een van de beste business schools wereldwijd : de EBS Universität behoort regelmatig tot de topuniversiteiten.

De wereld verandert snel, we zullen je hierop voorbereiden : we voorzien je van de vaardigheden en methodische expertise die je nodig hebt om managementtaken en sociale verantwoordelijkheid op te nemen in een zeer dynamische omgeving.

Je leert zelfverzekerd te werken in een gedigitaliseerde omgeving : programmeertalen, professionele data-analyse of informatiebeheer, we leren je de digitale vaardigheden die je nodig hebt om het potentieel van een gedigitaliseerde wereld te benutten en nieuwe wegen in te slaan.

Je start je professionele carrière met een kennisvoordeel : al tijdens je bacheloropleiding krijg je de kans om je te specialiseren in een specifiek vakgebied van de bedrijfskunde. Financiën, strategische marketing en verkoop, ondernemerschap en start-up, strategie en management consulting.

Je volledige studieprogramma is in het Engels : bij het EBS studeer je op internationaal niveau en in een internationale omgeving. Daarom zijn alle lezingen en evenementen natuurlijk in het Engels.

Je krijgt praktische kennis met een echte toegevoegde waarde : vanaf het allereerste begin van je opleiding profiteer je van ons netwerk van zeer aantrekkelijke zakelijke partners. We regelen stageplaatsen bij bedrijven zoals Accenture, BCG, BMW, Danone, Deloitte, Deutsche Bank, Ernst & Young, L'Oréal, Morgan Stanley, P & G, PWC en anderen. Je zult ook aan het begin van je carrière intensieve ondersteuning krijgen van ons Career Services Centre en tijdens je studie ook contact opnemen met vertegenwoordigers van bedrijven.

Je krijgt internationale ervaring bij een aantal van de beste universiteiten wereldwijd : een semester in het buitenland bij een van onze 230 Partner Universiteiten is een integraal onderdeel van je studieprogramma.

U profiteert van topleerkwaliteit : u bereikt een optimaal leersucces in kleine groepen met expliciete praktische relevantie en talrijke casestudy's. Ons unieke coachingprogramma en uitgebreid curriculum voor individuele persoonlijkheidsontwikkeling stellen u in goede positie voor uw professionele carrière.

Als afgestudeerde EBS behaalt u een bovengemiddeld startloon : een diploma van de EBS biedt u financieel voordeel vanaf het allereerste begin van uw carrière. Het gemiddelde beginsalaris van onze bachelor-afgestudeerden is 56.000 euro (Werkgelegenheidsverslag 2016).

Met ons studieprogramma heb je veel vraag op de arbeidsmarkt : 85% van de afgestudeerden ontvangt hun eerste baanaanbieding tijdens hun studie of uiterlijk 3 maanden na hun afstuderen (Werkgelegenheidverslag 2016).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Under the umbrella of the private, state-recognised EBS Universität für Wirtschaft und Recht you will find a programme portfolio that is unique across Germany consisting of Bachelors, Law, Masters and ... Lees meer

Under the umbrella of the private, state-recognised EBS Universität für Wirtschaft und Recht you will find a programme portfolio that is unique across Germany consisting of Bachelors, Law, Masters and doctoral programmes as well as top-class executive education for working professionals. Our Business and Law School reap the benefit from their synergies, building a strong foundation for innovative research and continuing education activities of high practical relevance. Lees Minder