Beeldende kunst

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studeer een bachelor in schone kunsten in Nederland

Je staat op een kruispunt in je leven. Verderop leiden veel wegen naar meerdere bestemmingen. Welke richting ga je? De bachelor Fine Art leert je om een ​​professionele beeldend kunstenaar te zijn. Een kunstenaar wordt gedreven door nieuwsgierigheid en de wens om dingen te maken die nog niet eerder zijn gezien. Hij of zij is nieuwsgierig, enthousiast en nieuwsgierig en heeft de ambitie om een ​​autonome positie in te nemen in de wereld van de schone kunsten. Herken je jezelf in dit profiel en ben je gepassioneerd door kunst? Wil je zowel met je handen als met je hoofd werken en ben je het gelukkigst om dingen te maken? Een Bachelor of Fine Art aan de Minerva Art Academy is misschien iets voor jou.

Je toekomst als onafhankelijke beeldend kunstenaar

Om een ​​onafhankelijke beeldend kunstenaar te worden, heb je een open geest nodig. Je stelt vragen en je neemt de wereld niet voor de gek. Je wilt leren je ideeën op nieuwe en spannende manieren uit te drukken. Als een artiest wil je de wereld jouw ideeën laten zien. Tijdens het programma werk je individueel of met anderen in gezamenlijke workshops. Je creëert je eigen reis en maakt je weg in de wereld van de kunst.

Kennismaking met uw vaartuig

Tijdens deze bachelor leer je je ideeën, gevoelens en fascinatie in beeld te brengen, gebruik makend van verschillende materialen, technieken en media. Elke keer dat je jezelf afvraagt: wat wil ik zeggen? Wat wil ik dat het publiek voelt? U kunt elk gewenst medium gebruiken: schilderijen, films of foto's, een ruimtelijke uitvoering of computersimulatie. We zullen je de vaardigheden leren die je nodig hebt om jezelf uit te drukken op welke manier dan ook

Programma structuur

De Bachelor of Fine Art duurt vier jaar. Elk jaar bestaat uit twee semesters van 16 weken, afgesloten met een groepswerkreview en een projectweek of excursieweek. Centraal in ons curriculum staat je eigen werk, gemaakt in de studio. Je wordt geconfronteerd met een breed scala aan benaderingen van kunst, concepten, mediums, materialen en technieken. Je leert te reflecteren op ons eigen werk en dat van anderen. Tijdens de eerste twee jaar voer je opdrachten uit om kennis en vaardigheden op te doen. Je zult ook zelfstandig werken om je eigen artistieke proces volledig te ontwikkelen en te verkennen. In het derde jaar concentreer je je op je persoonlijke ontwikkeling als artiest in de studio. Het laatste jaar gaat over het bepalen wie je bent als kunstenaar en de uniciteit en kwaliteit van je werk. Je schrijft een afstudeerscriptie en een artistieke verklaring en neemt deel aan een gezamenlijke tentoonstelling met je medestudenten.

Maken en denken

Voor een kunstenaar zijn maken en denken nauw met elkaar verbonden. Dit komt tot uiting in ons curriculum. Je wordt onderwezen door een verscheidenheid aan docenten, die allemaal hun eigen gespecialiseerde professionele achtergrond hebben. Werken in de studio en workshops is een centraal onderdeel van het programma. Een extra deel zal theorie en praktijk verbinden en je voorbereiden op de beroepspraktijk.

Programma Overzicht

Studio: werken in de studio, workshop of in een virtuele omgeving

Studio Support: kennis en vaardigheden in alle visuele domeinen

Studio Classroom: de relatie tussen theoretisch en praktijkgericht artistiek onderzoek

Studio keuzevakken: interdisciplinaire en theoretische keuzevakken

Theorie: kennis van de context van de beeldende kunst. Kunstgeschiedenis, visuele analyse, filosofie en kunsttheorie

Beroepspraktijken: voorbereiding op de beroepspraktijk

Persoonlijke ontwikkeling als een kunstenaar

Je persoonlijke ontwikkeling als kunstenaar staat centraal. Dit betekent dat je je eigen programma zult volgen, vrij om onderwerpen en activiteiten na te streven die je persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Een deel van deze ontwikkeling is je Study Portfolio. Je personaliseert je studieprogramma verder door met meer dan één medium te werken en door verschillende professionele domeinen en artiestposities te leren kennen. In je derde jaar kun je een semester in het buitenland studeren of een minor aanvragen. Je kunt deelnemen aan (Honours) projecten en opdrachten van Projectbureau / AMP of onderzoeksopdrachten uitvoeren voor het Research Centre Art & Society. We bieden een groot aantal extra activiteiten, zoals een internationale excursie aan het begin van je studie, gastcolleges, projectweken, excursies, tentoonstellingen, festiviteiten en externe projecten en vele interessante, multidisciplinaire off-courses. Je kunt je werk online aan het publiek laten zien door gebruik te maken van de showcase op academieminerva.nl.

www.hanzegroningen.eu/artacademy

Laatst bijgewerkt op nov 2017

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Lees meer

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Lees Minder
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Meer Minder