Beng in elektrische / elektronische techniek

Igbinedion University, Okada

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Beng in elektrische / elektronische techniek

Igbinedion University, Okada

VOORWOORD door de decaan

Deze nieuwe prospectus voor undergraduate programma's stelt in detail informatie over de structuur van het College of Engineering en bevat extracten van de Universiteit Regeling First Degree programma's.

Vanaf 2002/2003 Session, had het college het aanbieden van opleidingen in de vier belangrijke disciplines, te weten:

 • Chemische en Petroleum Engineering
 • Civiel ingenieurschap
 • Electrical / elektronica en Computer Engineering
 • Mechanische Techniek

Alle programma's zijn volledig erkend door zowel NUC en COREN.

Het nieuwe prospectus die beoordeeld is volgens de NUC Benchmark Minimum Academic Standards (BMAS) zal van grote waarde voor studenten en medewerkers van het College en andere personen die kunnen wensen om informatie over de academische programma's te verkrijgen in alle zes afdelingen in het college of engineering

De visie van de afdeling is om de beste Electrical / Electronics Engineering Department in elke Nigeriaanse University met nationale en internationale bekendheid te zijn; een afdeling waar de vooruitgang van de techniek en technologie is voortdurend dynamisch, milieuvriendelijk ingenieurs, de gewenste in de publieke en private sectoren van de economie zijn mid-wifed voor de snelle industrialisatie en de ontwikkeling van Nigeria.

Missie

De missie is het ontwikkelen tot een nationale bron die zal doorgaan met de ontwikkeling van Nigeria te ondersteunen, de economische diversificatie om het inspelen op de behoeften van de overheid, het bedrijfsleven en de samenleving te maken. Zo zal de afdeling te verstrekken: - State-of-the-art technologische en technische opleiding die de afgestudeerden bereidt zich voor op de verantwoordelijkheden van de werkplek.

 • Engage in de juiste onderzoek, en daarmee de productie van de meest gewilde ingenieurs door alle werkgevers van de arbeid, post graduate schools en onderzoeksinstituten.
 • Opzetten van de industrie-instituut verbanden voor wederzijds voordelige relaties Streef naar een Centre of Excellence worden in Engineering and Technology in het West-Afrikaanse sub-regio waar expertise en faciliteiten om het tempo van de industriële ontwikkeling te versnellen kan worden verstrekt.

Korte geschiedenis

De afdeling opende haar deur aan studenten in de 2002/2003 sessies met een inname van ongeveer 30 studenten. Momenteel is de student bevolking is ongeveer 200. De afdeling heeft een zeer ervaren team van academische, technisch en administratief personeel met verwante ervaring. De afdeling is uitgerust met een ultra moderne techniek werkplaats en laboratoria, klaslokalen en tekenen studio's met state of the art faciliteiten. De afdeling afgestudeerd zijn eerste kenteken van studenten in de 2006/2007 sessie.

Doelen en Doelstellingen

De algemene doelstellingen van technische opleiding zullen naar verwachting in de lijn van de realisatie van de nationale wensen met betrekking tot de industriële ontwikkeling en hoogwaardige technologie bereiken. Bijgevolg is de doelstelling van de techniek programma zijn:

 1. Ontwikkeling van de nodige vaardigheden, creatieve vermogen, attitudes en expertise in overeenstemming met engineering design, communicatie en de bouw van waterbouwkundige werken en projecten;
 2. Aan te passen en te verbeteren exogene technologie om bouwtechnieken en de juiste studie en het gebruik van lokale grondstoffen te verbeteren;
 3. Prenten onderhoud cultuur in het gebruik van technische artefacten;
 4. Inprenten een verantwoordelijke houding ten aanzien van de eisen die de praktijk van de techniek en het risico Betrokkenheid van ontwerp en de bouw;
 5. Installeren en onderhouden complexe technische systemen om hen in staat stellen optimaal te presteren in de Nigeriaanse milieu;
 6. In staat zijn om originele gedachte uit te oefenen, hebben een goede professionele oordeel en in staat zijn om de verantwoordelijkheid voor de richting van belangrijke opdrachten te nemen;
 7. Ben zelf inzetbaar, en,
 8. Ervoor zorgen dus dat ingenieurs van Igbinedion University zijn vindingrijk, creatief, deskundig en in staat om het uitvoeren van de volgende functies:
 9. Engineering projecten te ontwerpen en begeleiden de bouw;
 10. Te ontwerpen en te maken componenten, machines, apparatuur en systemen;
 11. Het ontwerpen en nieuwe producten en productietechnieken in de industrie te ontwikkelen;
 12. Om een ​​goede manager van mensen, geld, materiaal, installaties en machines zijn.

Om de doelstellingen hierboven uiteengezet, en rekening houdend met de brede aanpak van het technisch onderwijs en opleiding te kunnen verwezenlijken, hebben we daarom de volgende aanbevelingen gedaan:

Academisch personeel

Inspanningen worden gedaan om ervoor te zorgen dat de NUC richtlijn op het personeel-student ratio van 1 tot 30 wordt gehandhaafd. De afdeling heeft medewerkers gekwalificeerd met PhD. graden evenals industriële ervaring.

Technische dienst

De afdeling beschikt over hoogopgeleid technisch personeel naar de laboratoria, werkplaatsen, ateliers uitvoeren en onderhouden onderwijs en onderzoek apparatuur.

FILOSOFIE

De algemene filosofie in lijn met de minimale academische standaarden door de NUC ingesteld is om afgestudeerden met een hoge academische standaard met voldoende praktische achtergrond en directe waarde aan de industrie en de natie in het algemeen te produceren; en zelf-inzetbaar. Het programma heeft vier tussenliggende Industrial-Training perioden in staat te stellen de ingenieurs het verwerven van de nodige vaardigheden om de lokale problemen op te lossen. Op grond van de algemene filosofie, dus de programma's zijn ontworpen om de volgende functies te nemen: - Gemeenschappelijke cursussen op de 100 en 200 niveaus voor alle ingenieursstudenten - 8 weken workshop praktisch aan het einde van het 2de semester 100 level examens voor alle techniek studenten.

 • Workshop praktijk (tot 300-niveau) en laboratorium werk voor iedereen ingenieursstudenten.
 • Interactie tussen studenten en professionals door middel van regelmatige seminars - Final jaar durend onderzoek waarbij de student werkt alleen onder een academische supervisor - Mogelijkheid om diepgaande studie van een bepaald gebied van het programma uit een brede selectie van keuzevakken te hebben.
 • Voldoende kennis in engineering management en ondernemerschap

Toelatingsvoorwaarden

 1. Kandidaten op zoek naar 100-level toelating tot het college leidt tot de Bachelor of Engineering, (B.Eng) opleiding, van het College of Engineering Technology moet passeert bezitten op het krediet-niveau of hoger, in de Senior Secondary School Certificate Examination (SSCE) of General Certificate of Education (GCE) 'O' niveau in vijf onderwerpen, zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde en Engels taal, plus een aanvaardbare pas in de universiteiten Matriculation Examens (UME), indien van toepassing. Equivalent passes in onderzoeken uitgevoerd door NECO en NABTEB worden geaccepteerd.
 2. Kandidaten op zoek naar Direct Entry toelating tot 200 niveau van de programma's moeten GCE 'A' niveau in wiskunde, natuurkunde en scheikunde of Ordinary National Diploma uit een te herkennen instelling bezitten met een lagere credit, of een universitair diploma in een wetenschap of techniek op basis van opleiding aan de Merit niveau, naast de toelatingsexamen vereisten in (1) hierboven. Kandidaten met hogere nationale diploma in relevante disciplines kunnen worden beschouwd voor de directe invoer zo nodig.
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Mar. 2019
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Locations
Nigeria - Benin City, Edo
Startdatum : Mar. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Mar. 2019
Nigeria - Benin City, Edo
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan