Boekhouding en audit, Faculteit Economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De taken van het onderwijsprogramma zijn het vormen van de wetten van het functioneren van de moderne economie en het bedrijfsleven; regelmatigheden van de werking van de boekhouding; analyse en audit in de reële sector van de economie.

De doelstellingen van het onderwijsprogramma zijn om de kennis, vaardigheden en capaciteiten van de studenten op te bouwen op basis van een interdisciplinaire benadering voor het oplossen van urgente problemen bij de boekhouding en auditing van overheidsorganisaties.

Het programma is bedoeld om competitieve specialisten voor te bereiden die fundamentele kennis beheersen op het gebied van boekhouding en auditing in de reële en publieke sectoren van de economie.

Afgestudeerde van dit programma heeft het vermogen om een optimaal boekhoudsysteem te vormen, passend bij de kenmerken van de organisatie, het vermogen om financiële overzichten op te stellen, het vermogen om boekhoudkundige en niet-boekhoudkundige informatie van verschillende typen te systematiseren om een systeem van sleutelindicatoren voor het evalueren te vormen de activiteiten van de organisatie en haar bedrijfssegmenten, het vermogen om een professioneel oordeel te vormen over de kwesties van boekhouding, economische analyse en audit, het vermogen om programma's te ontwikkelen voor het uitvoeren van controlegebeurtenissen en om een audit uit te voeren.

Aanbevolen cursussen:

Statistiek - Het doel van de cursus is het ontwikkelen van de basisvaardigheden voor het verwerken en analyseren van kwantitatieve informatie voor studenten als onderdeel van de professionele competentie van een moderne specialist op het gebied van economie en bedrijfskunde.

Economische analyse - Het doel van de cursus: de vaardigheden van studenten ontwikkelen voor een effectieve onafhankelijke analyse van de financiële en economische prestaties van de onderneming; Helpen bij het begrijpen van de relatie tussen de belangrijkste indicatoren voor de succesvolle toepassing van de resultaten van de analyse in de praktijk.

Belastingboekhouding - Het doel van de cursus: de vorming van theoretische kennis en praktische vaardigheden bij het opzetten en onderhouden van belastingboekhouding in een economische entiteit, afhankelijk van de specifieke kenmerken van haar activiteiten. Soms is kennis van de belastingwetgeving de belangrijkste voorwaarde om zaken te doen. Het vermogen om op de juiste manier een belastingadministratiesysteem op te zetten en belastingen te plannen, zal het aantal belastingbetalingen helpen verminderen, de risico's van onjuiste berekening en betaling van belastingen verminderen.

Analyse van projecten - Het doel van de cursus is om een systematisch begrip te verschaffen van de principes, methoden en middelen voor het nemen van investeringsbeslissingen die een rationeel gebruik van beschikbare middelen mogelijk maken om te voorzien in publieke en persoonlijke behoeften.

Audit en aanverwante diensten - Het doel van de cursus is het ontwikkelen van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het proces van het uitvoeren van een audit in de context van een professionele omgeving te begrijpen.

Laatst bijgewerkt op jan 2021

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Seifullin Kazakh Agro Technical University (Seifullin KATU) is the largest agrarian Higher Educational Institution of Central and North Kazakhstan, the first Higher Educational Institution of Astana. ... Lees meer

Seifullin Kazakh Agro Technical University (Seifullin KATU) is the largest agrarian Higher Educational Institution of Central and North Kazakhstan, the first Higher Educational Institution of Astana. Seifullin Kazakh Agro Technical University is reckoned among 10 best universities of the country. Lees Minder