Bsc (hons) psychologie met sociologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BSc (Hons) psychologie met de sociologie

Onze studenten zouden ons aanraden! In het laatste Nationale Studentenonderzoek zou 95% van onze recente BSc (Hons) Psychologie met Sociology studenten aanraden om aan NTU te studeren. (Nationale Studieonderzoek 2017).

De BSc (Hons) Psychologie met Sociologie-graad is een erkende opleiding van de Britse Psychologische Vereniging (BPS) die een uitgebreide opleiding in de psychologie combineert met de studie van de structuur en dynamiek van sociale systemen en de samenleving als geheel. Onze studenten profiteren van wekelijkse onderzoeksseminaries, meer dan 80 academische experts, en hebben toegang tot eersteklas laboratoriumsuites.

De cursus behandelt de kerngebieden van de psychologie van de BPS curriculum bedongen. Dit staat voor twee derde van de cursus en omvat de werking van de hersenen; de processen en mechanismen van menselijk denken, gevoel en gedrag; en hoe psychologen, psychologisch onderzoek en therapie een tastbaar en positief verschil kunnen maken voor het leven en de samenleving van mensen. De overige derde van het curriculum beschouwt de sociale structuren van de maatschappij en sociologische perspectieven op kwesties zoals misdaad, gender en armoede.

Graad opties:

 • BSc (Hons) Psychologie Met Sociologie C8LH
 • BSc (Hons) Psychologie Met Sociologie (Sandwich) C8LJ - dit is een 4-jarige opleiding inclusief een werkplaats jaar.

Waarom deze cursus te kiezen?

Onderwijs- en onderzoeksuitmuntendheid

Door deel te nemen aan een psychologie cursus aan NTU maakt u deel uit van een onderzoeksactiviteit.

 • U zal uw eigen onderzoek in uw laatste jaar ontwerpen en uitvoeren, en u kunt de mogelijkheid hebben om te betalen voor betaald werk als onderzoeksassistent tussen jaar twee en drie.
 • 60% van onze onderzoeksresultaten werden internationaal uitstekend beschouwd of wereldwijd in REF 2014 en 100% van onze impact op het onderzoek is internationaal uitstekend, met 73% omschreven als wereldleider.
 • 100% van de BSc (Hons) Psychologie met Sociologie voltijdse studenten zijn het erover eens dat het personeel goed is om dingen te verklaren (National Student Survey 2017).

Professionele vaardigheden en erkenning

 • Onze Psychologie cursussen * zijn geaccrediteerd door de British Psychological Society (BPS), zodat zolang u afstudeert met minstens een 2.2 honneursgraad, u in aanmerking komt voor de Graduate Basis for Chartered Lidmaatschap van de BPS - een noodzakelijke kwalificatie als u wenst verdere opleiding en een carrière als professionele psycholoog nastreven.
 • U kunt praktische ervaring tussen de tweede en derde jaar te winnen, evenals verbinden zich, een stage of studie in het buitenland op een van onze partnerinstellingen.
 • Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een vierjarige opleiding die een jaar lang stage omvat voltooien.
 • In uw laatste jaar krijgt u de kans om deel te nemen aan onze professionele praktijk in de psychologie module. Biedt u de kans om het leven te ervaren als een consultant psycholoog, het verstrekken van psychologische oplossingen voor echte problemen.

* bevat geen psychologie cursussen in de Nottingham Law School, of het Nottingham Institute of Education

Een gepersonaliseerde ervaring

 • Pas uw leerervaring op - met een scala van optionele modules en trajecten kunt u uw eigen belangen nastreven en beginnen met het leren van uw studie naar een verdere studie en / of een bepaalde carriere.
 • U krijgt de kans om uw studie op maat te maken door opties uit een unieke mix van modules over twee vakken te kiezen.

Deskundig personeel en specialistische voorzieningen

 • Studeer in een van de grootste psychologische afdelingen in het Verenigd Koninkrijk. U wordt onderwezen en begeleid door meer dan 80 deskundige psychologen, die een breed scala aan interesses en onderzoeksgebieden hebben.
 • Je zult in staat om optimaal te profiteren van onze uitstekende onderwijs laboratorium suite. De faciliteiten en apparatuur zijn exclusief voor onze studenten psychologie en zal u helpen uw eigen onderzoek uit te voeren en gegevens te analyseren.

Wat je studie

In de eerste twee jaar van uw diploma legt u een inleiding tot psychologie en kernmodules in biologische, maatschappelijke, ontwikkelings- en cognitieve psychologie, en u zal trainen in onderzoeksmethoden en statistieken.

In de sociologie voltooit u aanvullende modules over sociale structuur en sociaal leven, sociologisch denken, klassieke sociologische theorie en een andere sociologische module van uw keuze.

In uw laatste jaar zult u een verdere kernmodule in de psychologie, en kunt u uw studies aanpassen (vaak met het oog op toekomstige werkgelegenheidskansen) door te kiezen uit een reeks facultatieve psychologie- en sociologische modules. In je laatste jaar voltooid je ook een onderzoeksproject in de psychologie, gericht op een onderwerp van jouw keuze onder het toezicht van een onderzoekswerkend personeelslid.

U kunt ook deelnemen aan de innovatieve professionele praktijk in de psychologie module. Met de rol van een consultant psycholoog zal u werken aan probleemproblemen in de praktijk die door externe organisaties worden geleverd, en op basis van bewijsgebaseerde oplossingen voor deze organisaties.

Vierjarige stagecursus

U heeft ook de keuze om een ​​vierjarige cursus af te ronden die een jaarlange stage tussen jaar twee en jaar drie omvat. U moet bij de UCAS-code C8LJ solliciteren om in aanmerking te komen voor de vierjarige stagecursus.

Studeren in het buitenland

Als u op de driejarige voltijdskursus bent, kunt u ook in het buitenland studeren in een van onze partneruniversiteiten. Onze huidige partnerinstellingen zijn gevestigd in plaatsen zoals Australië, de VS, Hongarije, Nederland en Polen. Je zult al vroeg te beslissen in je eerste jaar als u zich wilt aanmelden voor deelname aan het uitwisselingsprogramma te nemen. Je zou in het buitenland studeren tussen het tweede en het derde jaar, waardoor het de lengte van de cursus tot vier jaar zou verlengen. De optie Studie in het buitenland is alleen beschikbaar voor studenten op de driejarige full-time route en daarom moet u met de UCAS-code C8LH solliciteren.

Loopbaan en inzetbaarheid

Onze opleiding Psychologie met Sociologie is ontworpen om alle kennis en vaardigheden te ontwikkelen die u nodig heeft voor uw toekomstige carrière.

De cursus zal uw overdraagbare vaardigheden ontwikkelen, waaronder:

 • numerieke vaardigheden (inclusief statistische analyse)
 • analytische vaardigheden en kritisch denken
 • communicatieve vaardigheden
 • Presentatie vaardigheden
 • probleemoplossende vaardigheden.

Zeer gewild door de werkgevers, deze vaardigheden zal u in een sterke positie binnen de afgestudeerde markt te zetten.

Werkervaring kansen

U krijgt de kans om deel te nemen aan onze professionele praktijk in de psychologie module. Dit biedt u de gelegenheid om het leven als consultant psycholoog te ervaren, psychologische oplossingen te bieden voor werkelijke wereldproblemen die door externe organisaties worden geleverd en hun oplossingen voor deze organisaties aan te bieden.

U kunt ook de optionele Work-Based Psychology Practice-module selecteren. Studenten die deze module kiezen, krijgen zich in staat om in werkgerelateerde rollen te gaan door middel van vrijwilligerswerk, betaald werk of schaduw op de werkplek.

Als u een vierjarige sandwichcursus (C8LJ) heeft aangevraagd, voltooit u een jaarlange stage.

We moedigen al onze studenten om deel te nemen aan vrijwilligerswerk. Nottingham Trent Vrijwilligerswerk stelt u in staat om betrokken te zijn bij eendagse uitdagingen, studentenprojecten en de vrijwilligerswinkel. U kunt ook formele erkenning voor je prestaties te krijgen buiten je studie met onze Acceler8 inzetbaarheid award. Deze award zal uw inzetbaarheidsvooruitzichten verbeteren en fungeren als een record van de ervaring die u bij NTU krijgt.

De functiebenamingen hieronder geven een indicatie van de carrières van onze recente psychologie met sociologie afgestudeerden nastreven: *

 • Account Manager
 • Assistent psycholoog
 • Gegevens analist
 • Gezondheidsassistent
 • Learning Support Assistant
 • Mental Health Administratief Medewerker
 • Recruitment Consultant
 • Support worker
 • Docentassistent

* Laatste DLHE enquête voorjaarse resultaten, 2011-12 en 2014-15.

Toelatingseisen

UK

Voor ingang van september 2018 heeft u het volgende nodig.

Drie jaar full-time

 • A-levels - BCC; of
 • BTEC Extended Diploma - DMM; of
 • 104 UCAS tarief punten uit drie A-niveau of gelijkwaardig diploma; en
 • GCSEs - Engels en Wiskunde rang C.

Vierjarige plaatsing

 • A-levels - BBB; of
 • BTEC Extended Diploma - DDM; of
 • 120 UCAS tarief punten uit drie A-niveau of gelijkwaardig diploma; en
 • GCSEs - Engels en Wiskunde rang C.

We houden ook rekening gelijkwaardige kwalificaties en combinaties.

Alle aanvragen worden beschouwd op een case-by-case basis. We accepteren graag aanvragen van volwassen studenten en studenten met toegangskwalificaties of veel andere soorten standaard- en niet-standaardkwalificaties waarvoor we UCAS-punten kunnen berekenen. Niet-standaard kunnen de aanvragers worden geïnterviewd.

Houd er rekening mee dat een Openbaring en Barring Service (eerder bekend als een openbaarmaking van een Criminal Records Bureau) nodig is voordat u met jonge mensen of kwetsbare bevolkingen werkt, maar het is niet vereist voor toelating tot de BSc (Hons) Psychologie met Sociologie.

Internationale

Wij accepteren de kwalificaties van scholen, hogescholen en universiteiten over de hele wereld voor de binnenkomst op onze undergraduate graden. Als u niet zeker weet hoe uw internationale kwalificatiewedstrijden onze cursus eisen kunt u terecht op onze internationale pagina kwalificaties.

Voor ingang van september 2018 heeft u het volgende nodig.

Drie jaar full-time

 • A-levels - BCC; of
 • BTEC Extended Diploma - DMM; of
 • 104 UCAS tarief punten uit drie A-niveau of gelijkwaardig diploma; en
 • GCSEs - Engels en Wiskunde rang C.

Vierjarige plaatsing

 • A-levels - BBB; of
 • BTEC Extended Diploma - DDM; of
 • 120 UCAS tarief punten uit drie A-niveau of gelijkwaardig diploma; en
 • GCSEs - Engels en Wiskunde rang C.

We houden ook rekening gelijkwaardige kwalificaties en combinaties.

Engels taal toelatingseisen

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u ons laten zien dat uw taalvaardigheden sterk genoeg zijn voor intensieve academische studie. We meestal vragen om een ​​IELTS test en we accepteren een aantal alternatieve Engels taaltoetsen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The School of Social Sciences at Nottingham Trent University is a large and vibrant academic community which offers a wide range of qualifications in diverse disciplines including psychology, criminol ... Lees meer

The School of Social Sciences at Nottingham Trent University is a large and vibrant academic community which offers a wide range of qualifications in diverse disciplines including psychology, criminology, sociology, youth, health and social care, politics, international relations, education and social work. Lees Minder