Bsc In Communicatiewetenschap

University of Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bsc In Communicatiewetenschap

University of Amsterdam

Media, communicatie en maatschappij

Communicatie is meer dan het hebben van een gesprek. Tijdens het lezen van een krant, kijken naar een documentaire of een sms-je vriend, je bent betrokken bij de communicatie. Communicatie wordt steeds belangrijker.

De rol van communicatie en media in de samenleving is het centrale thema van de Bachelor in de communicatiewetenschappen. In dit programma, zult u de inhoud, het gebruik en de effecten van de communicatie en van verschillende vormen van media, van radio en televisie aan kranten en internet te bestuderen.

Sommige van de vragen in dit programma aan bod zijn: Hoe vermaak invloed op het leven van jongeren? Wat is de rol van de media en communicatie in politieke participatie en burgerschap? Wat zijn de gevolgen van de gezondheid van de communicatie en reclame?

5 redenen om Communicatiewetenschap studeren aan de UvA

Een van de beste Communicatiewetenschap programma

Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) is wereldwijd de achtste plaats in de 2015 QS World University Rankings by Subject.

Toponderzoekers als docenten

Het College van communicatie is verbonden aan gerenommeerde onderzoeksinstituut ASCoR. Hun onderzoekers betrekking op alle deelgebieden van Communicatiewetenschap. U wordt begeleid door toponderzoekers ASCoR's, en dompel je onder in een groot aantal onderzoeksthema's.

Breed scala aan onderwerpen

Vier belangrijkste onderwerpen van de communicatiewetenschap aan bod: persuasieve communicatie, entertainment Communicatie, Corporate Communicatie en politieke communicatie.

Speciale aandacht voor de publieke en zakelijke communicatie

Het programma omvat vormen van media zoals kranten, radio en televisie, alsmede de informatiestromen in bedrijven en overheidsinstanties. Ook wordt aandacht besteed aan informatie- en communicatietechnologie (ICT) evenals de relaties tussen het internet, e-mail, aanvullende vormen van technologie en de manieren waarop mensen communiceren.

Amsterdam is een geweldige stad om in te wonen

Amsterdam werd gerangschikt 11e van de 200 steden wereldwijd in Mercer's 2013 'Quality of Living Survey'. De stad is een centrum van media en cultuur, en dient als een internationaal knooppunt van bedrijven met een aanwezigheid in de media (waaronder Philips, ING en Heineken).

Is Communicatiewetenschap geschikt voor u?

Communicatiewetenschap is de ideale opleiding als je geïnteresseerd bent in de samenleving, media en communicatie. Onze studenten worden uitgedaagd om het communicatieproces te benaderen vanuit verschillende invalshoeken. Kunnen zij geïnteresseerd in het werken als de publieke opinie-onderzoeker, sociale media strateeg, nieuws editor, campagneleider of een woordvoerder, bijvoorbeeld. Aankomende studenten moeten een achtergrond in economie, geschiedenis en maatschappijleer te hebben en moet een goede beheersing van het Engels aan te tonen.

Accreditatie en de mate

De Nederlandse overheid is wettelijk erkend programma van deze bacheloropleiding. Na succesvolle afronding van het programma studenten krijgen een wettelijk erkend bachelordiploma en de titel Bachelor of Science (BSc) ontvangen.

Loopbaanperspectieven

Na het afstuderen

Zodra u uw diploma Bachelor in de Communicatiewetenschappen hebt verdiend, kun je verder specialiseren door te kiezen voor een van onze Master in de communicatiewetenschappen.

arbeidsmarkt

De loopbaanperspectieven voor communicatie wetenschappers zijn over het algemeen goed en er is een scala aan kansen op werk voor hen open. Enkele voorbeelden van banen momenteel in handen van onze afgestudeerden zijn onder andere:

  • Producent of uitgever;
  • Communicatie adviseur bij een bedrijf, culturele instelling of overheidsinstantie;
  • Media planner;
  • Campagneleider van een politieke partij tijdens de verkiezingen;
  • Marketing executive van een grote uitgeverij groep;
  • Strateeg bij een reclamebureau;
  • Woordvoerder van een bedrijf, een stichting of de overheid;
  • Journalist.

Kosten en kosten

Het wettelijke collegegeld (behalve het deeltijdtarief) wordt jaarlijks door de Nederlandse overheid vastgesteld. Het instellingscollegegeldtarief wordt door de hogeronderwijsinstellingen individueel vastgesteld en is van toepassing op studenten die niet voldoen aan de voorwaarden voor het wettelijk collegegeldtarief.

Het collegegeldtarief is geldig voor een volledig academiejaar. Het tarief voor inschrijving per 1 februari kan worden bepaald door 7 / 12e van de opgegeven koers te berekenen.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op November 18, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Locations
Nederlanden - Amsterdam
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Amsterdam
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan