Bsc In De Menselijke Geografie En Stads- En Regionale Planning

University of Groningen

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bsc In De Menselijke Geografie En Stads- En Regionale Planning

University of Groningen

Waarom is de werkloosheid hoger in sommige regio's dan anderen? Wat zijn de sociale en economische gevolgen in depopulating gebieden? Hoe ga je om met verschillende instellingen te plannen en bouwen van nieuwe woonwijken? Human geografen onderzoeken samenleving in een ruimtelijke context. Onze studenten leren om zich te concentreren op de ruimtelijke verschillen, omdat sociale fenomenen gebeuren in specifieke plaatsen, op bepaalde tijdstippen en met specifieke effecten.

In het eerste jaar wordt u bekendgemaakt aan alle thema's op het gebied van menselijke geografie en stedenbouw en ruimtelijke ordening. In het tweede jaar van het programma blijft om je kennis te verdiepen en het verbeteren van uw vaardigheden. In het derde jaar kunt u uw eigen programma gedeeltelijk invullen.

U kunt cursussen verzorgd door onze faculteit te volgen, maar u kunt ook een minor volgen of een stage in een gerelateerd veld. Er zijn ook mogelijkheden om een ​​internationale universiteit te bezoeken en volg gerelateerde cursussen. Tenslotte zal je scriptie van je bachelor te schrijven om te bewijzen dat je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een ​​sociaal geograaf en / of stedelijke en regionale planner worden verworven.

Toelatingseisen Voor internationale studenten:

 • Taaltest: alleen voor internationale studenten: Vergelijkbaar met Engels IELTS 6.0 of TOEFL iBT80. Vrijstellingen: Engels als moedertaal of diploma houders uit de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland.
 • Bijpassende procedure: Nederlandse studenten zijn verplicht in te vullen op de vraag vorm die deel uitmaakt van de matching procedure. Toen de raad reden geeft, wordt de student gevraagd om een ​​huis opdracht te doen. Toen hem werd gevraagd, dit is verplicht. Internationale studenten worden geselecteerd door de toelatingscommissie van het programma.
 • Vooropleiding: Studenten moeten een Nederlands vwo-diploma hebben, zo niet de studenten een internationaal diploma gelijkwaardig aan een Nederlands vwo-(vwo) diploma moeten hebben.
 • Andere toelatingseisen: Wanneer u een colloquium doctum (een 21+ test) te nemen, neem dan contact op met de studieadviseur.

Vooruitzichten op een baan:

Afgestudeerden met een bachelor's degree in Sociale Geografie en Planologie vaak besluiten om een ​​master na te streven in een gerelateerd veld. Onze Master's graden verlenen u toegang tot een loopbaan in het bedrijfsleven, de overheid en onderzoek. Geschikte banen zijn te vinden in de wereld van de lokale planning en overheidsinstellingen, academische en niet-academische onderzoeksinstellingen, internationale organisaties (of NGO's), advisering / consultancy bureaus en elders.

 • Adviseur ruimtelijke ordening op een adviesbureau
 • Project manager bij een lokale overheidsinstantie
 • Onderzoeker bij een universiteit, onderzoeksinstituut of NGO
 • High school leraar aardrijkskunde

Duur: 36 maanden
Taal: Engels (100%)
Start cursus: 01 september 2018

Toepassingstermijnen:

 • Studenten EU / EER: 01 mei 2018
 • Niet-EU / EER-studenten: 01 mei 2018
Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op October 23, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,060 EUR
Information
Deadline
Mei 1, 2018
Locations
Nederlanden - Groningen
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Mei 1, 2018
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Groningen
Aanmeldingslimiet Mei 1, 2018
Einddatum Vraag informatie aan
Price
- EU, 8.200 EUR. - Buiten de EU per jaar