Bsc In De Sociologie

University of Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bsc In De Sociologie

University of Amsterdam

Migranten en assimilatie, uiteenlopende ervaringen van psychische aandoeningen, onderwijs afhankelijk van de sociale achtergrond, populistische politieke bewegingen, stedelijke ruimtelijke ontvoering, radicalisering van kwetsbare jonge mannen ...

Dit zijn enkele van de brandende sociale en politieke problemen die de sociale media en het parlementaire debat over heel Europa uitlichten.
Amsterdamse sociologen staan ​​op de voorgrond van sociaal-wetenschappelijke analyse van dergelijke onderwerpen, en nog veel meer. Als sociologen passen we kritische theorieën en fijnkorrelig empirisch onderzoek toe om de gemeenschappelijke begrippen van deze problemen te deconstrueren en uit te drukken, zodat innovatieve, effectieve inzichten en oplossingen mogelijk zijn.

Door de tools en training te geven om kritisch na te denken en het bewijs te vragen, groeit u om de wereld om u heen te begrijpen - de cultuur, de politieke economie, zijn onrechtvaardigheden - op een geheel nieuwe manier. Dit vermogen om kritisch-abstracte denken te combineren met een bewijsgebaseerd onderzoek is waarom onze BSc en MSc-afgestudeerden zo gewaardeerd zijn over overheids- en andere beleidsterreinen, de NGO-sector, banken, marketingbedrijven, en geen verdere sociale wetenschappelijk onderzoek.

Heeft u een beroep op de sociologie?

De bachelor in de sociologie stelt u in staat kennis te ontwikkelen in onderwerpen zoals migratie, ongelijkheid, gezondheidszorg, kunst en cultuur, arbeidsmarkten, onderwijs, seksualiteit en sociale bewegingen. In het afgelopen jaar hebben onze studenten onderwerpen onderzocht zoals:

 • Waarom verdienen vrouwen gemiddeld minder dan mannen?
 • Hoe beïnvloeden sociale media de oprichting en het overleven van protestbewegingen?
 • In de hedendaagse samenleving, in hoeverre beïnvloedt uw uitstraling uw werk vooruitzichten?
 • Hoe gaat het om de duurzaamheidsinitiatieven van de overheid?

Nauwkeurig onderzoeken van onze complexe en veelzijdige samenleving

Wij sturen u naar de stad om onderzoeken uit te voeren met behulp van een breed scala van onderzoeksmethoden. Elke onderzoeksvraag vereist de juiste mix van methoden, waardoor het gedrag van sociologisch onderzoek een echte ambacht is: een vakwerk dat we u zullen leren. Als student van de sociologie zult u zich verdiepen in enquêtes, statistieken, diepgaande interviews, tekstanalyse, grote data en dagelijkse waarnemingen.

Klassieke problemen

Hoe komt ongelijkheid op? Wat zegt het succes van het kapitalisme over de westerse Europese zeden? Waarom is zelfmoord een sociaal probleem eerder dan een individu? Hoewel deze lijken op hedendaagse problemen, hebben de zeer oprichters van de sociologie sinds de 19e eeuw over deze zaken gewerkt. In Amsterdam nemen we klassieke sociologen zoals Karl Marx, Max Weber en Emile Durkheim als uitgangspunt voor een reis die u voor vele andere invloedrijke denkers zal introduceren en uw sociologische kennis volledig ontwikkelt.

Internationaal gerenommeerde academici

U ontvangt kleinschalig onderwijs aan een hoogst gerenommeerd instituut van een toegewijd team enthousiaste docenten, van wie veel leidende onderzoekers zijn. Deze academici zijn in het echte epicentrum van het sociale debat en hun inzicht wordt vaak gepoogd om de problemen van de dag te bespreken.

Compatibiliteit met middelbare schoolvakken

Iedereen die van onderwerpen als geschiedenis en sociale studies genoten heeft, zal zich thuis voelen als student van de sociologie.

Leerplan

De bachelor in de sociologie is een voltijdse opleiding van drie jaar. Elk academiejaar bedraagt ​​60 studiepunten en bestaat uit twee semesters, die elk onderverdeeld zijn in drie studieperioden. Het eerste semester loopt van begin september tot eind januari en het tweede semester loopt van begin februari tot eind juni.

De bacheloropleiding is zo gestructureerd dat het in principe overeenkomt met een 40-uurs werkweek. Elke week heb je ongeveer acht uur lesgevingen en zes uur tutoriale, met de rest van de tijd om literatuur te studeren, onderzoek te doen en documenten en essays te schrijven.

Eerste jaar

Tijdens het eerste jaar leert u een nieuwe manier om de samenleving te onderzoeken via sociologisch onderzoek, waarbij u verbindingen maakt tussen kennis over de samenleving en het werk van sociologische denkers, en u wordt door middel van uw eigen sociologie als een ambacht geïntroduceerd Onderzoek.

Tweede en derde jaar

Het tweede jaar breidt uw sociologische kennis uit over zes belangrijke domeinen van het veld, voordat u in het derde en laatste jaar specifieke interesses kunt verdiepen door verschillende studieopties en een definitief proefschrift.

Domeincursussen

In het tweede jaar verbreden u uw kennis van de discipline via zes domeincursussen:

 • Ruimte & Plaats
 • Snijpunten: Klasse, ras, geslacht en seksualiteit
 • Migratie & Burgerschap
 • Globaliserende culturen
 • Levenscursussen, Gezin & Gezondheid
 • Onderwijs en werk
Keuzevakken, werkplaatsen en buitenland studeren

Het derde jaar wordt voornamelijk door de studenten zelf gestructureerd: u kunt keuzevakken in de sociologie of in andere programma's nemen, u kunt een stage doen of u kunt kiezen voor het studeren in het buitenland.

Bachelor's Thesis

U zal alles afronden met de ultieme test van uw vaardigheden: uw eigen bachelor scriptie. Hoewel u uw document afzonderlijk zal schrijven, wordt het onderzoek uitgevoerd binnen een samenwerkingsproject. Dit wordt geleid door een docent die u aan hun specialisatie zal voorstellen: het onderwerp van de afstudeerwerkgroep zal nauw verband houden met het onderzoek van de docent. Tijdens uw onderzoek benut je alle sociologische vaardigheden die je hebt verworven om in je geselecteerde project een expert in een vak te worden.

Waarom studeer sociologie aan de UvA?

Als socioloog is de hele stad jouw laboratorium

Amsterdam is de ideale plek om de sociologie te studeren. Alles wat je leert, wordt weerspiegeld in deze veelzijdige stad met een wereldwijde reputatie als een centrum voor kunst en cultuur. De 179 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd in de stad bieden ongekende diversiteit aan mensen en ideeën.

Conviviale onderwijsmilieu

U studeert in het hart van Amsterdam binnen een programma dat het contact met docenten en medestudenten sterk vergemakkelijkt.

In het buitenland studeren

In je derde jaar heb je de mogelijkheid om voor een semester naar het buitenland te gaan om een ​​stage te studeren of te ondernemen. Wat de semesters in het buitenland betreft, heeft de UvA partnerships met universiteiten over de hele wereld.

MASTERPROGRAMMA

Na afloop van de bachelor in de sociologie komt u in aanmerking voor een reeks masteropleidingen die verenigbaar zijn met uw specialisatie en belangenveld.

Loopbaanperspectieven

Je krijgt de graad Bachelor of Science (BSc) in de sociologie. Dit kwalificeert u voor Master of Research Master programma's in de sociale wetenschappen en aanverwante disciplines, evenals een scala aan professionele carrièremogelijkheden. De academische, onderzoeks- en praktische vaardigheden die we onderwijzen, bereiden u op voor leidersposities in de industrie, consultancy, journalistiek, overheidsbeleid en politiek, diplomatie, internationale organisaties en NGO's, evenals carrières in onderzoek en onderwijs.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
 • Nederlands


Laatst bijgewerkt op November 2, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Information
Deadline
Mar. 30, 2018
For applicants with a non-Dutch secondary school diploma. For applicants with a Dutch VWO diploma: 1 May 2018.
Locations
Nederlanden - Amsterdam
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Mar. 30, 2018
For applicants with a non-Dutch secondary school diploma. For applicants with a Dutch VWO diploma: 1 May 2018.
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Amsterdam
Aanmeldingslimiet Mar. 30, 2018
For applicants with a non-Dutch secondary school diploma. For applicants with a Dutch VWO diploma: 1 May 2018.
Einddatum Vraag informatie aan