Bsc in de sterrenkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BSc in Astronomy


Hoe oud is het heelal? Hoe kan sterren en sterrenstelsels te ontwikkelen? Wat is tussen de sterren, en hoe planetaire systemen gevormd? Als u gefascineerd door vragen als deze, dan Astronomie is de opleiding voor jou!


Meer dan de sterren en planeten


Uiteraard, astronomie is over het heelal, sterren en planeten. Maar als je geïnteresseerd bent in andere natuurwetenschappen zijn, is het waarschijnlijk dat deze opleiding zal ook een beroep op u. U vindt de fysische processen in het heelal te bestuderen, zodat natuurkunde en wiskunde zijn ook een belangrijk onderdeel van het programma.


internationale contacten


De Groningse astronomen behoren tot de beste in de wereld. Onderzoek naar de astronomie heeft uitgevoerd aan de Universiteit van Groningen is uitgevoerd sinds 1883. Astronomen uit Groningen werkte mee aan de ontwikkeling van het HIFI-instrument in de Herschel ruimtetelescoop, en zijn ook betrokken bij het internationale LOFAR netwerk van radiotelescopen en de GAIA satelliet die zal worden in kaart brengen van een driedimensionale kaart van onze Melkweg.


Is Sterrenkunde voor u?


Wat fascineert je - de sterren of de instrumenten?


De taak van een astronoom is om te proberen in kaart te begrijpen het universum - naar de sterren, de gassen tussen de sterren, clusters van sterrenstelsels te bestuderen, en om uit te vinden hoe ze te vormen en waarom ze soms verdwijnen.


Spectaculaire ontdekkingen gedaan op het gebied van de astronomie in de afgelopen jaren, vooral omdat de technologische vooruitgang mogelijk maken meer en meer dingen. In deze opleiding kunt u zich concentreren op het heelal zelf, of op de ontwikkeling en verbetering van de instrumenten die worden gebruikt om dit te doen.


Is Sterrenkunde voor u?


Sterrenkunde is voor u als ...

... u zijn gefascineerd door sterren en planeten

... je complexe processen te analyseren

... je bent goed in exacte vakken

... je iemand bent die wordt bepaald en volhardt


Redenen voor de studie sterrenkunde in Groningen


Waarom naar Groningen gekomen om astronomie te studeren? Omdat u zal worden gegeven door astronomen van het Kapteyn Instituut, die werd opgericht in 1883 en is een van de grootste en meest gerenommeerde instituten in Nederland. Het instituut werkt nauw samen met diverse organisaties zoals SRON en ASTRON. En de opleiding heeft meer om het te loven.


Een kleine afdeling, zodat de communicatie is eenvoudig


De afdeling is klein en daarom op een persoonlijke schaal. Je hebt dagelijks contact met professoren, onderzoekers en studenten. Dit betekent ook dat uw vragen snel kunnen worden beantwoord.


Kies de specialisatie die bij u past


Na de opleiding van de 3-jarige bachelor kunt u kiezen uit twee verschillende 2-jarige masteropleidingen. De MSc in Astronomy stelt u in staat om zich te specialiseren in bijna elk gebied van de astronomie.


Veel internationale contacten


We hebben een internationale toppositie, met contacten in de hele wereld. Dit betekent bijvoorbeeld dat u de mogelijkheid om onderzoek in het buitenland uit te voeren zal hebben.


Observatorium op het dak van ons gebouw


We hebben uitstekende faciliteiten, waaronder een spiegel telescoop op het dak van ons gebouw. Het is een van de grootste van het land en kan objecten in de verre ruimte te fotograferen.


De beste astronomische instrumenten


Door de samenwerking met 's werelds grootste observatoria, hebben we toegang tot de meest geavanceerde instrumenten, die ons in staat om top-level onderzoek uit te voeren.


Toelatingseisen


Voor de bacheloropleiding in Astronomy

  • VWO-diploma met natuurkunde en wiskunde
  • Het bewijs van Engels taalvaardigheid is vereist, met uitzondering van studenten wier moedertaal Engels. Voor alle andere kandidaten, de minimale eis is:
  • een internet-based (iBT) TOEFL-score van 92
  • een computer-based (CBT) TOEFL-score van 237
  • een op papier gebaseerde (PBT) TOEFL score van 580
  • een IELTS score van 6,5
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Lees meer

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Lees Minder
Groningen , Leeuwarden + 1 Meer Minder