Bsc in de toegepaste wiskunde

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Of het nu uw mobiele telefoon, de beveiliging details voor uw bankkaart, de levering van producten aan winkels, beeldverwerking in de medische sector of een digitaal prototype voor een auto: geen van deze zou bestaan ​​zonder wiskunde. Je zou niet vaak zelfs geven het een gedachte, maar de wiskunde is een essentieel onderdeel van onze moderne wereld.

Dat is de reden waarom er is ook constante vraag naar veelzijdige en breed inzetbare wiskundigen, mensen die genieten van de uitdaging van het oplossen van problemen en het ontwerpen van nieuwe producten. Wordt die betrokken zijn bij het creëren van de wereld van vandaag en morgen iets dat je aanspreekt? Heeft u genieten van het krijgen van uw tanden in een probleem en niet blijven zoeken naar een oplossing totdat er iets is opgelost? Als dat zo is, ons programma in de Toegepaste Wiskunde is het een voor je.

Wat is Applied Mathematics?

Toegepaste wiskunde is een specifieke vorm van de wiskunde. Het gaat om het toepassen van wiskundige modellen om in kaart te brengen de wiskundige kern van een praktisch probleem. Met toegepaste wiskunde, kunt u problemen die in eerste instantie misschien niet eens lijken wiskundige in de natuur te zijn op te lossen. Dit kan, bijvoorbeeld, een praktisch probleem dat in de industrie of in (overheid) instellingen bestaat.

Als een wiskundig probleem soms vergt het onderzoek en het onderzoeken van de wiskunde op een meer fundamenteel niveau, kan je goed moet diepgaand onderzoek in te stellen als een toegepaste wiskundige. En zoals je vaak samen met specialisten uit andere gebieden, zul je ook de mogelijkheid om verder te kijken dan je eigen specialisatie nodig. Dat is wat de toegepaste wiskunde zo boeiend maakt.

Rekenkundig model

Toegepaste wiskundigen produceren een model van een probleem en gebruik die model berekeningen uit te voeren teneinde te komen tot een oplossing. Het oplossen van een probleem met behulp van een wiskundig model omvat 3 elementen:

  • Modeling: produceer je een wiskundig model voor een praktisch probleem. Om dit te doen, moet je kennis van wiskunde en het veld van waaruit het probleem zich voordoet. Het is daarom vaak voor dat u als wiskundige samenwerken met een specialist uit het gebied waarop het probleem zich voordoet.
  • Oplossen: als het wiskundig probleem is simpel, zal het veld specialist het probleem alleen op te lossen. Als het is complexer, jou als een toegepaste wiskundige werken samen met het veld specialist.
  • Omrekening van de oplossing van het oorspronkelijke probleem: het converteren van de oplossing van het wiskundige probleem volgens de praktisch probleem, zodat specialisten uit het andere veld kunnen gebruiken.

NVAO accreditatie

Dit programma is wettelijk erkend en geaccrediteerd door de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute ... Lees meer

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute to science for society: solving the major societal issues and boosting prosperity and welfare by focusing on the Strategic Areas of Energy, Health and Smart Mobility... Lees Minder