Bsc in duurzame innovatie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

In Sustainable Innovation bestudeer je innovaties vanuit technologisch, economisch en maatschappelijk perspectief, om de samenleving als geheel in staat om te consumeren en produceren op een duurzame manier.

Het onderzoek behoeft niet alleen kijken naar het ontwerp van een elektrische auto, bijvoorbeeld, maar op het ontwerp in combinatie met de vereiste infrastructuur (oplaadpunten), alsmede de ontwikkeling van de markt, wet- en regelgeving, en de bredere gevolgen voor mobiliteitspatronen, stedenbouw en het klimaat.

Dit soort ontwerp proces omvat altijd meerdere actoren zoals de overheid, de industrie, groepen in de samenleving, kennisinstellingen en consumenten.

Samenleving en Technologie

Studenten van de Innovatie programma Duurzame zijn getraind om technologie te gebruiken om maatschappelijke problemen op te lossen, om welvaart en welzijn in de wereld te versterken. Slechts een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • de positie van Nederland in de Europese markt voor duurzame energie
  • het ontwerp van intelligente huizen en elektriciteitsnetwerken
  • technologische innovatie in ontwikkelingslanden, zoals biobrandstoffen in India
  • de beoordeling van de voors en tegens van nieuwe technologieën, zoals ondergrondse CO2-opslag
  • identificeren van maatschappelijke vraagstukken in verband met nieuwe technologieën zoals elektrische auto's

Best beoordeelde in Gids voor het kiezen van een universiteit en Elsevier

Duurzame Innovatie is een belangrijke die formeel deel uitmaakt van de bacheloropleiding Innovation Sciences (Technische Innovatiewetenschappen). De Innovation Sciences bacheloropleiding een hoge rating in de Keuzegids Universiteiten 2016 (in het Nederlands) (Gids voor het kiezen van een universiteit 2016). Het programma scoort hoog ten opzichte van andere vergelijkbare programma's.

In het Elsevier 2015 het programma van de Innovation Sciences bacheloropleiding heeft als beoordeling (zeer) goed door de studenten. Eindhoven studenten of Innovation Sciences staat dat ze zeer tevreden zijn met de docenten, de inhoud van het programma en de examens.

Technische Universiteit Eindhoven (TU / e) is de beste universiteit (technologie) in Nederland, volgens Elsevier 2015 en de Keuzegids Universiteiten 2016 (Gids voor het kiezen van een universiteit 2016). Technische Universiteit Eindhoven was ook de best geklasseerde Nederlandse universiteit in de Global Employability Survey.

Major Sustainable Innovation

Uw toekomst begint bij de TU / e in het Bachelor College, de thuishaven van de universiteit bacheloropleidingen. Als student van dit Bachelor College krijg je veel ruimte om uw eigen studie samen te stellen op basis van je interesses en ambities. In het Bachelor College begin je met een driejarige bachelor, na een aantal verplichte vakken zoals wiskunde en natuurkunde en leren engineering design. In het Bachelor College ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt in de industrie en leren om uw technologische kennis te vertalen naar toepassingen die relevant zijn voor de samenleving. Uw belangrijke vormen een belangrijk onderdeel van je bacheloropleiding. Het is waar je het veld waarin u wilt later werken als ingenieur te kiezen. Dit is de basis van je opleiding.

Deze website geeft meer informatie over de belangrijkste Sustainable Innovation. Duurzame Innovatie is een belangrijke die formeel deel uitmaakt van de bacheloropleiding Innovation Sciences (Technische Innovatiewetenschappen). Na zijn afstuderen in deze belangrijke ontvangt u het diploma van de bacheloropleiding Innovation Sciences (Technische Innovatiewetenschappen). en de graad van Bachelor of Science in Sustainable Innovation.

Duurzame Innovatie is één van de twee majors binnen de bacheloropleiding Innovation Sciences (Technische Innovatiewetenschappen). De andere belangrijke is: Psychology & Technology. Het curriculum (de keuzeruimte) kunt u zowel te volgen.

NVAO accreditatie

Dit programma is wettelijk erkend en geaccrediteerd door de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute ... Lees meer

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute to science for society: solving the major societal issues and boosting prosperity and welfare by focusing on the Strategic Areas of Energy, Health and Smart Mobility... Lees Minder