Bsc In Econometrie En Economie

Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bsc In Econometrie En Economie

Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Dit programma geeft u inzicht in de manier waarop de economie werkt en geeft u toegang tot methoden voor het analyseren van economische problemen en het berekenen van hun oplossingen.

Studieprogramma

Met het double degree-programma kun je in drie jaar tijd twee volledige driejarige bacheloropleidingen afronden. Door extra colleges en examens te behalen, verdien je twee BSc-graden in twee derde van de oorspronkelijke tijd. Je verwerft gemiddeld 66 credits per jaar in plaats van de standaard 60 credits. De BSc² Econometrics / Economics is een kleinschalig programma dat persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding mogelijk maakt.

Het eerste jaar: focus op econometrie

Het Double Degree BSc² Econometrics / Economics-programma behandelt zowel mondiale vraagstukken in verband met economie en bedrijfskunde, en de toepassing van wiskundige en statistische technieken om economische vragen te helpen beantwoorden. Dit is uniek. U profiteert zowel van het uitstekende perspectief dat dit u geeft als de tijdlijn comprimerend door kennis op te bouwen in beide onderwerpen.

In je eerste jaar richt je je voornamelijk op Econometrics and Operations Research met verschillende basiscursussen in wiskunde en statistiek. Deze introductie omvat het programmeren van computers, het implementeren van wiskundige modellen en het oplossen van optimalisatieproblemen. De vakken Microeconomics, Macroeconomics en Philosophy of economics vervolledigen het jaar.

Jaren twee, drie en vier: van een solide basis naar een dubbele graad

De volgende drie jaar bestaan ​​alle uit economische en econometrische onderwerpen. In het tweede jaar van de dubbele bacheloropleiding leg je de basis voor voornamelijk basisvakken. Jaren drie en vier gaan over het verdiepen van je kennis en het verder ontwikkelen van je vaardigheden. Je neemt je economische major in het derde jaar en je econometrische major in het vierde jaar.

In het laatste jaar heb je de mogelijkheid om een ​​minor (een combinatie van keuzevakken) te kiezen op of buiten de Erasmus School of Economics. Je kunt er ook voor kiezen om in het buitenland te studeren of stage te lopen. Met de afronding van een proefschrift besluit u het programma van de dubbele opleiding.

Waarom dit programma studeren?

De BSc² in het Econometrics and Economics-programma met dubbele graad brengt je:

  • uitgebreide kennis van toonaangevende economische theorieën;
  • het vermogen om wiskunde toe te passen op reële economische en sociale kwesties;
  • het vermogen om uw analytische expertise en uw sociale en communicatieve vaardigheden toe te passen in een professionele omgeving.

Carrièremogelijkheden voor Double degree BSc² in econometrie en economie

Met een diploma in Economie of Econometrie is de wereld jouw oester. Een dubbele graad draagt ​​nog meer bij aan uw waarde en kan u overal, in uw carrière, meenemen:

  • multinationals (in financiën, marketing, logistiek);
  • banken, verzekeringsmaatschappijen, adviesbureaus;
  • overheidsinstanties, universiteiten (internationale academische carrière);
  • internationale organisaties zoals de OESO of het IMF.

De vraag naar econometristen groeit enorm en de verdiensten van alumni zijn goed. Onlangs is een onderzoek uitgevoerd naar de relatieve marktwaarde van bepaalde onderzoeken. Dit wordt beïnvloed door de duur van de werkloosheid na het afstuderen en de hoogte van de aangeboden salarissen. Econometrie staat op de tweede plaats, na de tandheelkunde, bij het kijken naar het netto salaris na anderhalf jaar.

Bovendien biedt het bestuderen van econometrie je een zeer goede kans om een ​​baan te krijgen kort na je afstuderen, vaak kun je kiezen uit meerdere banen. Alumni komen terecht bij multinationale bedrijven, financiële dienstverlening of in de logistiek. De Nederlandsche Bank (de Nederlandse bank), ministeries of het Nederlands Instituut voor Sociaal Onderzoek zijn ook veelvoorkomende werkgevers voor alumni van de econometrie.

Alumnus econometrie is dus een bevoorrechte positie op de arbeidsmarkt. Dit is ook merkbaar in het aantal beschikbare stages; er zijn meer plaatsen beschikbaar dan er studenten zijn.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op December 17, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Information
Deadline
Apr. 30, 2018
Locations
Nederlanden - Rotterdam
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Apr. 30, 2018
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Rotterdam
Aanmeldingslimiet Apr. 30, 2018
Einddatum Vraag informatie aan