bsc in het eerste jaar: de integratie cyclus

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BSc in het eerste jaar: Integratie Cycle

&nbsp

Het eerste jaar van een wetenschap en technologie licentie is een jaar van integratie en oriëntatie waar de studenten een multi-disciplinaire keuze van de opleidingen hebben alvorens zich te richten op een meer gespecialiseerde studie. Student kan dus personaliseren hun programma studie door een aantal leseenheden (TU) die zijn verdeeld in de volgende wijze:

  • Core TU's, die verplicht zijn en gericht op de fundamentele disciplines van het programma van studie.
  • Eerste TU's, die het mogelijk maakt studenten verbreden hun wetenschappelijke kennis.
  • Cross-disciplinaire TU's, te kiezen uit de methodologie, wetenschappelijke of het algemeen cultuur-, project of taal TU's.

Het aantal TU's varieert elk semester op basis van de programma's van onderzoek.

Deze programma's van de studie kunnen studenten verschillende disciplines te ontdekken en wetenschappelijke vakgebieden en biedt de mogelijkheid om makkelijker te heroriënteren na een semester of aan het einde van het eerste jaar.

&nbsp

&nbsp

Organisatie

Het eerste jaar van de licentie, genaamd de 'integratie-cyclus, is samengesteld uit twee onafhankelijke semesters en zijn georganiseerd rond drie programma's van de studie.

Progressie in L2 vereist het verwerven van 60 ECTS.

De MIME-programma van de studie

(Wiskunde, informatica, mechanica, elektronica, informatica, elektronica)

Dit opent de weg naar de studie van de wiskunde, informatica, mechanica, elektronica en natuurkunde.

Eerste semester:


3 kern TU's (2 in de wiskunde, informatica)
Een eerste TU (te kiezen uit fysica, chemie, life sciences, aardwetenschappen)
1 TU in de methodologie en een TU in wetenschappelijke en algemene cultuur

Tweede semester:


2 core TU's (wiskunde, informatica)
2 Eerste TU's
1 taal TU
1 TU voor een wetenschappelijk project

&nbsp

Het PCME programma van de studie

(Fysica, chemie, mechanica en elektronica)

Dit opent de weg naar de studie van de fysica, chemie, mechanica en elektronica.

Eerste semester:


3 kern TU's (wiskunde, natuurkunde, scheikunde)
Een eerste TU (te kiezen uit fysica, chemie, life sciences, aardwetenschappen, mechanica, elektronica)
1 TU in methodologie
1 TU in wetenschappelijke en algemene cultuur

Tweede semester:


2 core TU's (wiskunde, natuurkunde)
2 Eerste TU's
1 taal TU
1 TU voor een wetenschappelijk project

BGPC programma van de studie

(Biologie, geologie, natuurkunde, scheikunde) is gericht op biologie, aardwetenschappen en chemie.

Eerste semester:


4 core TU's (life sciences, chemie, natuurkunde, aardwetenschappen)
1 TU in methodologie
1 TU in wiskundige berekening

Tweede semester:


2 core TU's in de wiskunde
3 TU's eerste
1 TU voor een culturele of professionele wetenschappelijk project
1 taal TU

&nbsp

Multimedia

UtEs (l 'Rapport des Technologies Éducatives en Wetenschappen - het gebruik van educatieve technologie in de Wetenschappen) is een mediatheek waarbij de leerlingen toegang tot gratis online cursussen en zelfevaluatie tests.

&nbsp

Training van ingenieurs

Studenten die willen Polytech'Paris-UPMC (de engineering school van UPMC) mee worden uitgenodigd om de geadviseerde curriculum van de MIME-opleiding te volgen.


Integratie en ondersteuning van studenten

- Een handleiding voor de start van het academisch jaar wordt gehouden op het einde van augustus in de wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie.

- In de kern TU's, een handleiding, die kan worden in verschillende vormen, afhankelijk van de disciplines, wordt aangeboden aan studenten in moeilijkheden (herhaling van de cursus en ongeveer 10 studenten, workshops op UtEs).

- Daarnaast is een persoonlijke follow-up het onderwijs voor studenten georganiseerd voor de duur van de twee semesters met een begeleiding leraar.

- Voor bepaalde disciplines, zijn mondelinge interviews gehouden.

- Deze lessen betreffen ook buitenlandse studenten met een slechte beheersing van het Frans of die graag een andere richting te nemen in hun studie.

&nbsp

Goed doelpubliek

Deze integratie jaar voor de wetenschap en technologie licentie is vooral bedoeld voor degenen die een bac S.Degenen met STI (Sciences et technologieën industrielles) en STL (wetenschappen et technologieën de Laboratoire) baccalauréats worden ook geaccepteerd in speciale klassen met schema's die vooral te versterken wiskunde. Werken studenten en topsporters kan lid worden klassen met schema's die voor bepaalde TUS aangepast in de verschillende programma's van de studie. 

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

In 2009, UPMC gevierd zowel het herstel van de Zamansky tour en negen eeuwen van de universitaire activiteiten op de site van de Sint-Victor abdij, dat bekend staat als een centrum van de westerse int ... Lees meer

In 2009, UPMC gevierd zowel het herstel van de Zamansky tour en negen eeuwen van de universitaire activiteiten op de site van de Sint-Victor abdij, dat bekend staat als een centrum van de westerse intellectuele renaissance, met een beroemde bibliotheek en een opleidingscentrum voor geestelijken. Deze school, opgericht door Guillaume de Champeaux in 1109, speelde een belangrijke rol in het intellectuele bruisen van het Quartier Latin voor verscheidene eeuwen. Grammatica, retorica, dialectiek, muziek, rekenkunde, meetkunde, sterrenkunde en zelfs technologie waren er allemaal geleerd. Na de Revolutie werd de site bewoond door verschillende magazijnen, dan is de "Halle aux vins", alvorens te worden gereïntegreerd in de wereld van onderzoek als onderdeel van de Faculteit der Natuurwetenschappen van de Universiteit van Parijs in 1959. Onder leiding van Andre Malraux, werd het besluit over de Albert project en de toren in 1963.En negen honderd jaar later, UPMC blijft de zoektocht naar kennis van de hoogste orde in het hart van Parijs. &nbsp&nbsp Faculteiten en instituten UPMC is samengesteld uit zeven afdelingen en faculteiten: chemie, techniek, wiskunde, geneeskunde, natuurkunde, life sciences, aardwetenschappen, milieu en biodiversiteit. Het beschikt ook over een technische school - Polytech 'Parijs UPMC, de Parijse Astrophysics Institute, het Henri Poincare instituut en 3 maritieme stations in Roscoff, Banyuls en Villefranche-sur-Mer, dat Universe wetenschappen Observatory (OSU) status hebben. Binnen de Faculteit der Wiskunde is ISUP, de belangrijkste school van de statistieken in Frankrijk. UPMC en de Val-d 'Oise Yvelines Kamer van Koophandel kwamen bij elkaar om de eerste leerlingwezen lichaam te creëren binnen een universitaire kader: CFA UPMC. Lees Minder