Bsc in International Business Administration - focus op duurzame energie

SRH Hochschule Berlin

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bsc in International Business Administration - focus op duurzame energie

SRH Hochschule Berlin

BSc in International Business Administration met de nadruk op hernieuwbare energie

In de wereld van vandaag een steeds groeiende bevolking met stijgende vraag naar energie wordt geconfronteerd met steeds schaarser wordende hulpbronnen en de gevolgen van de klimaatverandering. Vertegenwoordigers van regeringen en belanghebbenden uit de particuliere sector zijn zich bewust van deze ernstige kwestie. Bijgevolg is de wereldwijde expansie van hernieuwbare energiebronnen wordt vooruitgang geboekt. Landen wereldwijd investeren veel om hun energievoorziening veiligheid te versterken en innovatie en werkgelegenheid te stimuleren.

Met onze bacheloropleiding International Business Administration met de nadruk op duurzame energie nemen we deze trends en bieden u de mogelijkheid om een deel van een van de meest groeiende en spannende gebieden van de wereldeconomie met uitstekende kansen op werk internationaal geworden.

Je leert de basis van zonne-energie en bio-energie, evenals wind, water en aardwarmte en hoe ze worden toegepast voor het bedrijfsleven en ondernemerschap wereldwijd. Als onderdeel van de groene economie Renewable Energies kan aanzienlijk bijdragen tot bescherming van het klimaat en energie-efficiënte oplossingen. Hun enorme operationele gebied voor de energievoorziening te bereiken van decentrale landelijke en particulier huishouden elektrificatie tot high-tech smart grid-oplossingen is de basis voor de toekomstige welvaart.

Kleine groepen, interactieve lezingen

Aan onze universiteit studeren je in kleine groepen. Je bent actief betrokken bij de colleges, kennis vergaren aan de hand van concrete projecten en leren om te handelen oplossingsgericht.

International voor succes

Je leert in een internationale groep met studenten en docenten uit verschillende culturen die een stimulerende leren sfeer biedt.

Onze opleiding International Business Administration met de nadruk op hernieuwbare energie is het meegeven van betrouwbare kennis voor een verantwoorde en professionele handelen in een breed toepassingsgebied.

De keuze van lesmateriaal is afhankelijk van de eisen in de toekomstige beroepspraktijk van de student. De studies moeten bereiden op hun kennis voortdurend uit te breiden en aan te passen aan veranderende eisen met name in de zeer dynamische sector van de hernieuwbare energie.

kennisnetwerken

Onze studenten krijgen de bevoegdheden binnen de drie groepen van kennis, methoden en het profiel en de praktijk.

Individueel profiel & praktijk

Dit betekent dat klaar voor de baan door te komen

 • Getrainde studieprojecten
 • Bespreking van best practice-oplossingen
 • Stage in toonaangevende en innovatieve bedrijven
 • Zakenplan
 • Bachelor Thesis

methoden

Methodes zijn van belang voor de besluitvorming, strategische planning en communicatie. Je leert

Empirische methoden:

 • wiskunde
 • Statistiek
 • Toegepaste computerwetenschappen

Communicatie methoden:

 • Samenspel
 • Het schrijven en Retorica
 • Presentatievaardigheden

Talen:

 • Duits
 • Spaans

Kennis

U zult fundamenteel en interdisciplinaire kennis in Management en hernieuwbare energie en hoe te krijgen om toe te passen voor het bedrijfsleven en ondernemerschap

Fundamentele kennis in Business Administration:

 • economie
 • Financiële en Managerial accounting
 • Financiering en investeringen
 • afzet
 • Human Ressource management
 • Strategisch management

Fundamentele kennis in hernieuwbare energie:

 • Zonne-energie - fotovoltaïsche en thermische zonne-energie, zonne-energie en koeling
 • Wind- en waterkracht
 • Bio-energie - biomassa, biogas en biofules
 • Geothemal energie
 • Energie opslag

Uitgebreide interdisciplinaire kennis:

 • Milieu- en klimaatbescherming
 • energie-efficiëntie
 • Structurele veranderingen in energie-economie - internationale aspecten
 • Decentrale elektriciteitsvoorziening - landelijke en gemeentelijke ontwikkeling, particuliere huishoudens
 • Geïntegreerde smart grid-oplossingen
 • Energy wet

De eisen om te voldoen aan

We sterk overtuiging dat alleen beide verwerven van kennis en het krijgen van praktische vaardigheden leiden tot professionele vaardigheden, expertise en inzetbaarheid. Theorie en praktijk zijn twee zijden van dezelfde medaille. Concept en leerarrangementen van onze bacheloropleidingen volgen, dat paradigma.

U kiest de belangrijkste focus van je studie

In de bacheloropleiding "International Business Administration met de nadruk op hernieuwbare energie" basics en verdiept actuele kennis van het management gebieden op het gebied van duurzame energie, alsmede praktische vaardigheden worden getransporteerd. Energy Economics, Renewable Energy Technologies, Energy Law, Marketing, Human Resources, Financiering behoren. Naast kennis verwerven, leggen we de nadruk op sociale, interculturele en persoonlijke competenties te ondersteunen. De persoonlijke kwalificatie profiel zal worden afgerond door middel van projecten, stage, business plannen en de bachelor thesis in samenhang met de organisatorische en communicatieve vaardigheden.

De drie jaar durende studie legt de focus in het eerste studiejaar aan de basics in bedrijfskunde, economie, zonne-energie en wind, water en aardwarmte. Ook de randvoorwaarden, waardoor de administratieve beslissingen kunnen beïnvloeden zal in het eerste jaar worden besproken. Aspecten van duurzaamheid in de context van het klimaat en de bescherming van het milieu behoren. Verder elementaire methoden, zoals wiskunde en project management zal worden overgebracht.

In het tweede studiejaar, worden de basisprincipes van bio-energie en verwarming / koeling systemen geleerd en aspecten management zal worden uitgediept op het gebied van marketing, human resources en organisatie, financiering en investeringen en de boekhouding. Methoden zoals informatica en statistiek aanvulling op de competenties. Bovendien, retoriek, gematigdheid en communicatie seminars vinden plaats voor de individuele profilering.

In het derde studiejaar, studenten volledig een vier maanden durende stage. Verder zijn de modules logistiek, energierecht, corporate management en business game in staat zal stellen om de integrale visie te begrijpen. In de finale bachelorproef de verkregen kennis zal wetenschappelijk worden verwerkt door het analyseren van een business probleem op het gebied van duurzame energie.

Internationaal verankerd vaardigheden

De interne verankering van de opleiding biedt een ideale leeromgeving voor de voorbereiding van professionele opdrachten in een geglobaliseerde economie. B.Sc. afgestudeerden zijn in staat om het beheer te ondersteunen in alle functionele gebieden van het bedrijf en, na een toepasselijke initiële opleiding, om bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen in de economie en administratie zelf. Als alternatief, onze afgestudeerden hebben de mogelijkheid om het ondernemerschap of zelfstandige te worden.

Signpost voor de toekomst

Vanwege het interdisciplinaire kwalificatie profiel van het programma en de brede operationele capaciteit, onze afgestudeerden hebben een hoge kans op de arbeidsmarkt. Verschillende studenten al tijdens hun studie aan SRH University Berlin in deeltijdarbeid gelanceerd.

Waar aan het werk na het afstuderen?

Praktijk modules kunt u om in direct contact met onze partners uit verschillende branches en achtergronden.
Met een bachelor in business administration en hernieuwbare energiebronnen kunt u streven naar een positie als facility manager, consultant energie of energie handelaar.

Onze afgestudeerden overnemen veeleisende taken zoals:

 • Hernieuwbare energie technologie consulting
 • economische analyse
 • technology assessment
 • Energie facility management

en werken bijvoorbeeld in marketing-, sales- of financiële divisies, op het niveau van het management in groene economie bedrijven, milieuorganisaties, grote energieleveranciers of op het gebied van emissiehandel.

Een stap vooruit - Master degree

Bovendien is de B.Sc. degree in aanmerking onze studenten voor een masteropleiding in Duitsland of in het buitenland. Bij elke stap in uw onderwijs overbrug je op de ladder: een master's degree in aanmerking komt u voor uitdagende banen in de particuliere sector of voor een veeleisende leidende positie. Het opent ook de deur voor een PhD-programma dat je leidt naar een academische carrière.
Waarom ga je niet verder studeren, bijvoorbeeld door het doen van ons Ondernemerschap Master programma en start je eigen bedrijf? Of je besluit om een ​​Master in International Management en een MBA aan de SRH Hochschule Berlin, de International Management University doen?

Toelatingsvoorwaarden

Aanvragers aan onze bacheloropleidingen moet een internationale en interculturele oriëntatie.

Ze moeten ofwel een Duits Abitur of een International Baccalaureate Diploma of een overeenkomstige kwalificatie in aanmerking te komen als een ingang kwalificatie voor universiteit.

Taalvaardigheden

Het hele programma wordt in het Engels gehouden. Alle aanvragers moeten voldoende talenkennis blijken om succesvol deel te nemen aan het programma.

Het bewijs voor de taalvaardigheid in het Engels zal worden aanvaard in de vorm van een TOEFL®-Test schriftelijk examen score van 550 (CBT 213 / iBT 80) of een diploma gelijkwaardig is aan de TOEFL, zoals IELTS (academische): minimale score van 6,5; TOEIC: minimale score van 730. Moet de aanvrager een native speaker Engels of een Bachelor of een soortgelijk programma hield in zijn geheel in het Engels hebt voltooid, wordt het Engels eis afgezien.

Terwijl de bovenstaande taalvaardigheden zijn verplicht voor een definitieve toelating, bieden wij ook een voorlopige toelating voor asielzoekers die op het punt om niet later dan een half jaar na de bacheloropleiding start hun testresultaten.

toelatingsprocedure

Toepassing op de bacheloropleidingen bij SRH Hochschule Berlin kan online of door het sturen van ons ingevuld en ondertekend hardcopies van de online aanvraag per e-mail worden gemaakt.

Toelating tot het programma is gebaseerd op zowel de nationale toelatingsregeling en persoonlijk gevoerd selectie-interviews. Tijdens de aanvrager evaluatieproces, doen we niet alleen taalvaardigheid, cognitieve vaardigheden en academische prestaties in aanmerking, maar ook de persoonlijkheid van studenten en onderscheidende ervaringen.

De universiteit zal in de loop van de selectieprocedure, die wordt uitgevoerd door een selectiecommissie deze informatie gebruiken. De commissie is samengesteld uit docenten professoren, evenals SRH Hochschule in Berlijn vertegenwoordigers van de studenten. De definitieve selectie beslissing zal genomen worden door de graduate programma directeur op basis van de aanbevelingen van de selectiecommissie.

Uiteraard zijn alle van uw aanvraag gegevens zullen uiterst vertrouwelijk worden behandeld en zal niet worden gedeeld met derden

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Apr. 2019
Duration
Duur
6 - 7 semesters
Voltijd
Price
Prijs
725 EUR
per maand
Locations
Duitsland - Berlijn, Berlin
Startdatum : Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Startdatum : Apr. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Duitsland - Berlijn, Berlin
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Apr. 2019
Duitsland - Berlijn, Berlin
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan