Bsc in kunstmatige intelligentie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BSc Kunstmatige Intelligentie


Hoe kun je het besturen van een auto door de computer? Hoe werkt een computer herkent spraak of emoties? Hoe kan software en apparaten worden afgestemd op de manier waarop mensen denken? In de bacheloropleiding in Artificial Intelligence je intelligentie bestuderen en ontwikkelen 'intelligent' en gebruiksvriendelijke producten.


Kennis uit vele disciplines


Kunstmatige Intelligentie is gebaseerd op kennis uit verschillende disciplines, zoals cognitieve psychologie, taalkunde, Informatica, logica en filosofie. De combinatie van deze kennis leidt vaak tot nieuwe ontdekkingen!


Is Kunstmatige Intelligentie voor u?


De opleiding voor mensen met een onderzoekende geest en brede interesses


Deze opleiding richt zich op het menselijk denken, kunstmatige denken (computers, robots) en gedrag in sociale systemen (bijvoorbeeld groepsgedrag). U vindt de onderliggende processen te bestuderen om te voorspellen of te simuleren gedrag.


Unravelling intelligence


Je leert om te denken vanuit verschillende perspectieven over vragen als 'Hoe mensen denken?'


Het vertalen van kennis naar praktische toepassingen


Er zijn veel toepassingen waarbij intelligentie en bruikbare technologie zijn onmisbaar, in kaartautomaten bijvoorbeeld. Deze opleiding heeft dan ook een sterke praktische oriëntatie.


Is Kunstmatige Intelligentie voor u?


Kunstmatige Intelligentie is voor u als ...

... Je hebt een brede interesses

... u geïnteresseerd in filosofie en psychologie

... Je denken op een logische manier

... Je kunt bedenken op een abstracte manier


Redenen voor het bestuderen van AI in Groningen


Er zijn vele redenen om te kiezen voor kunstmatige intelligentie studeren in Groningen. Natuurlijk, Groningen is een echt vriendelijke studentenstad. De universiteit werd opgericht in 1614. Maar er zijn nog andere redenen om te kiezen om hier te studeren. Namelijk ...


Voor het vierde opeenvolgende jaar, heeft de Universiteit van de bacheloropleiding Kunstmatige Intelligentie is beoordeeld als de beste AI programma door de Keuzegids, een onafhankelijke studie gids voor Nederland.


Studenten gestemd Groningen top (weer) in vrijwel elke specifieke categorie (voorzieningen, onderwijs, docenten, Assessment en Organisatie & Communicatie).


Een brede basis


De brede onderwerpen die u studeren in de driejarige bacheloropleiding zijn ontworpen om all-round opleiding. Aan het einde van het jaar 3, kiest u een masteropleiding. Groningen biedt twee masteropleidingen in deze discipline: Artificial Intelligence en Human-Machine Communication. U vult je studie met een laatste jaar durend onderzoek bij een bedrijf of onderzoeksgroep.


unieke specialisaties


We hebben een unieke positie in het onderzoek naar een deugdelijke analyse en handschriftherkenning. Dit geldt ook voor de fysiologische kant van hersenonderzoek en biofysica.


Een team met veel ervaring en passie


Iedereen in de Artificial Intelligence team van Groningen gaat over het onderwerp gepassioneerd. Dit blijkt uit de mate van betrokkenheid van de docenten en ander personeel.


Toelatingseisen

  • Vwo-diploma met inbegrip van de wiskunde
  • Het bewijs van Engels taalvaardigheid is vereist, met uitzondering van studenten wier moedertaal Engels. Voor alle andere kandidaten, de minimale eis is:
  • een internet-based (iBT) TOEFL-score van 92
  • een computer-based (CBT) TOEFL-score van 237
  • een op papier gebaseerde (PBT) TOEFL score van 580
  • een IELTS score van 6,5
Laatst bijgewerkt op mrt 2017

Over de school

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Lees meer

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Lees Minder
Groningen , Leeuwarden + 1 Meer Minder