Bsc in ruimtelijke ordening en ontwerp

University of Groningen

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bsc in ruimtelijke ordening en ontwerp

University of Groningen

Welk effect zal klimaatverandering hebben op onze toekomstige steden en plattelandsgebieden? Hoe kun je duurzame strategieën en ontwerpen ontwikkelen voor nieuwe en bestaande stedelijke systemen? Hoe ga je om met een complexe gebouwde omgeving en gerelateerde planningsprocessen? Planners worden gevraagd om ruimtelijke transformatie, zoals stedelijke groei en verval, te vertalen naar nieuwe mogelijkheden om de kwaliteit van leven te verbeteren.

De bacheloropleiding Ruimtelijke Planning and Design draait om de fysieke en institutionele vormgeving. De vakken die je volgt zijn gerelateerd aan de ruimtelijke planning en ontwerp, waterbeheer, infrastructuur en ruimtelijke ordening, ruimtelijke computerprogramma's, complexe besluitvorming en wetenschappelijk onderzoek.

Je gaat ook op excursie naar ruimtelijke projecten te zien in de praktijk. Er is een mogelijkheid om uw persoonlijke interesses te ontwikkelen via keuzevak eenheden. U vult uw Bachelor diploma met een onderzoeksproject. Excellente studenten kunnen deelnemen aan een meer geavanceerde programma op het Honours College, dat meer diepgaande en heeft een breder scala aan onderwerpen.

Waarom Ruimtelijke Planning en Design aan de Rijksuniversiteit Groningen?
De bacheloropleiding Spatial Planning and Design is uniek in Nederland. Het bestrijkt een breed scala aan onderwerpen en geeft studenten de kans om hun eigen gebieden van belang in de fysieke en institutionele vormgeving te verkennen. Deze opleiding geeft u de mogelijkheid om te leren van internationaal gerenommeerde en hoog opgeleide docenten.

Studieondersteuning aan de Rijksuniversiteit Groningen
De faculteit Ruimtelijke Wetenschappen neemt een kleinschalige aanpak en we helpen onze studenten om zelfstandig te leren werken. U zult samen met andere eerstejaars studenten die je krijgt om te weten heel goed worden toegewezen aan een mentor groep. Je mentor is een senior student die je alle ins en outs van onze faculteit kunnen leren. Je zal ook een tutor met wie je je studievoortgang kunnen bespreken worden toegewezen.

Kans op een baan

interdisciplinair curriculum van de opleiding biedt studenten de mogelijkheid om te werken in verschillende gebieden in de praktijk of onderzoek. Nederland is een internationale leider in planningsonderwerpen zoals waterbeheer en duurzame mobiliteit, en een gevestigde expert dankzij zijn al lang bestaande planningsgeschiedenis.

De opleiding biedt kennis die zowel lokaal ingebed als wereldwijd relevant is. Afgestudeerden van deze opleiding zijn hoog gekwalificeerd voor zowel de nationale als de internationale arbeidsmarkt. Tijdens het programma bieden we ondersteuning voor je loopbaanvoorbereiding.

Carrièremogelijkheden

 • Beleidsadviseur of beleidsmaker in de publieke sector: in de ruimtelijke ordening, ruimtelijke ordening, mobiliteit en vervoer, waterbeheer, of ontwerp
 • Consultant voor grote of kleine adviesbureaus: GIS, ruimtelijke ordening of ingenieursbureaus
 • Projectontwikkelaar voor vastgoedbedrijven
 • Postdoctorale onderzoeker of docent aan de ruimtelijke ordening academische instituten

Toelatingsvoorwaarden

Taaleisen

Als u een moedertaalspreker bent of als u in het bezit bent van een Nederlands VWO-diploma, bent u vrijgesteld om ons een bewijs van uw Engelse taalvaardigheid te leveren. Als u bewijs moet leveren, zijn acceptabele testscores:

 • TOEFL: 80 (minimum 19 sprekende / min. 20 schrijven)
 • IELTS: 6.0 (min. 6.0 gesproken / min. 5.5 schrijven)
 • Cambridge Advanced English: grade A, B of C

Als u een test in het Engels hebt gedaan of gaat doen die hier niet wordt vermeld, neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Vooropleiding

Je hebt een middelbaar onderwijs nodig met kwalificaties voor toegang tot een bacheloropleiding aan een universiteit. Dit bevat:

 • VK - 3 A-niveaus
 • Duitsland - Abitur
 • International Baccalaureate Diploma - 24 punten of hoger.

Als u wilt weten of uw diploma wordt geaccepteerd, neem dan contact met ons op of kijk op onze website.

Deadlines voor aanmelding (cursus begint op 1 september 2018)

 • EU / EER-studenten: 1 mei 2018
 • Niet-EU / EER-studenten: 1 mei 2018

Collegegeld

 • EU / EER-studenten: € 2060
 • niet-EU / EER-studenten: € 8200
Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op December 6, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,060 EUR
- EU, 8.200 EUR. - Buiten de EU per jaar
Locations
Nederlanden - Groningen, Groningen
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Groningen, Groningen
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan