Bsc In Ruimtelijke Ordening En Ontwerp

University of Groningen

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bsc In Ruimtelijke Ordening En Ontwerp

University of Groningen

De bacheloropleiding Ruimtelijke Planning and Design draait om de fysieke en institutionele vormgeving. De vakken die je volgt zijn gerelateerd aan de ruimtelijke planning en ontwerp, waterbeheer, infrastructuur en ruimtelijke ordening, ruimtelijke computerprogramma's, complexe besluitvorming en wetenschappelijk onderzoek. Je gaat ook op excursie naar ruimtelijke projecten te zien in de praktijk. Er is een mogelijkheid om uw persoonlijke interesses te ontwikkelen via keuzevak eenheden. U vult uw Bachelor diploma met een onderzoeksproject. Excellente studenten kunnen deelnemen aan een meer geavanceerde programma op het Honours College, dat meer diepgaande en heeft een breder scala aan onderwerpen.

Waarom is de werkloosheid hoger in sommige regio's dan anderen? Wat zijn de sociale en economische gevolgen in depopulating gebieden? Hoe ga je om met verschillende instellingen te plannen en bouwen van nieuwe woonwijken? Human geografen onderzoeken samenleving in een ruimtelijke context. Onze studenten leren om zich te concentreren op de ruimtelijke verschillen, omdat sociale fenomenen gebeuren in specifieke plaatsen, op bepaalde tijdstippen en met specifieke effecten.

Waarom Ruimtelijke Ordening en Design aan de Universiteit van Groningen?
De bacheloropleiding in Ruimtelijke Ordening en Design is uniek binnen Nederland. Het bestrijkt een breed scala aan onderwerpen en geeft studenten de kans om hun eigen gebieden van belang in de fysieke en institutionele vormgeving te verkennen. Deze opleiding geeft u de mogelijkheid om te leren van internationaal gerenommeerde en hoog opgeleide docenten.

Studie ondersteuning op de Rijksuniversiteit Groningen
De Faculteit der Ruimtelijke Wetenschappen neemt een kleinschalige aanpak en we helpen onze studenten om te leren hoe om zelfstandig te werken. U zult samen met andere eerstejaars studenten die je krijgt om te weten heel goed worden toegewezen aan een mentor groep. Je mentor is een senior student die je alle ins en outs van onze faculteit kunnen leren. Je zal ook een tutor met wie je je studievoortgang kunnen bespreken worden toegewezen.

Toelatingseisen Voor internationale studenten:

 • Taaltest: alleen voor internationale studenten: Vergelijkbaar met Engels IELTS 6.0 of TOEFL iBT80. Vrijstellingen: Engels als moedertaal of diploma houders uit de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland.
 • Mathtest: Wiskunde had moeten worden doorgegeven als standaard / methoden niveau onderwerp (VWO-niveau A) in het voortgezet onderwijs.
 • Vooropleiding: Studenten met een Nederlands vwo-diploma moet een vwo-diploma met tenminste Wiskunde A (Wiskunde A). Studenten met een internationaal diploma moet een internationaal diploma gelijkwaardig aan een Nederlands vwo-(vwo) diploma te hebben.
 • Andere toelatingseisen: Wanneer u een colloquium doctum (een 21+ test) te nemen, neem dan contact op met de studieadviseur.

Vooruitzichten op een baan:
interdisciplinair curriculum van de opleiding biedt studenten de mogelijkheid om te werken in verschillende gebieden in de praktijk of onderzoek. Nederland is een internationale leider op planning onderwerpen zoals waterbeheer en duurzame mobiliteit, en een gevestigde expert dankzij zijn langdurige planning geschiedenis.

Vacatures:

 • Beleidsadviseur of beleidsmaker in de publieke sector: in de ruimtelijke ordening, ruimtelijke ordening, mobiliteit en vervoer, waterbeheer, of ontwerp
 • Consultant voor grote of kleine adviesbureaus: GIS, ruimtelijke ordening of ingenieursbureaus
 • Projectontwikkelaar voor vastgoedbedrijven
 • Postdoctorale onderzoeker of docent aan de ruimtelijke ordening academische instituten

Duur: 36 maanden
Taal: Engels (100%)
Start cursus: 01 september 2018

Deadlines:

 • Studenten EU / EER: 01 mei 2018
 • Niet-EU / EER-studenten: 01 mei 2018
Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op October 23, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 1, 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,060 EUR
Information
Deadline
Mei 1, 2018
Locations
Nederlanden - Groningen
Startdatum: Sept. 1, 2018
Aanmeldingslimiet Mei 1, 2018
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 1, 2018
Nederlanden - Groningen
Aanmeldingslimiet Mei 1, 2018
Einddatum Vraag informatie aan
Price
- EU, 8.200 EUR. - Buiten de EU per jaar